Vrouwen in Ohio gebruiken TikTok om elkaar te waarschuwen voor Brock Turner

0
18


Vrouwen in Ohio gebruiken sociale media om fluisternetwerken te creëren om elkaar te waarschuwen voor de verblijfplaats van de veroordeelde verkrachter Brock Turner.

In 2016 werd Turner veroordeeld voor het seksueel misbruiken van een vrouw die bewusteloos was. De zaak trok internationale aandacht, vooral nadat Turner een gevangenisstraf van slechts zes maanden had gekregen.

Sinds zijn veroordeling moet Turner zich registreren als zedendelinquent en vrouwen in Ohio gebruiken internet ook om anderen te waarschuwen voor zijn locatie.

Een recent Facebook-bericht waarschuwde vrouwen uit Ohio: “Brock Turner is blijkbaar terug verhuisd naar OH, met name het Kettering/Oakwood-gebied, en bezoekt regelmatig lokale bars.

“Als je hem buiten ziet, vertel de barmannen wie hij is, vertel de vrouwen in de bar wie hij is, laat niemand dronken met hem weglopen.”

Het bericht is meer dan 18.000 keer gedeeld op Facebook, terwijl versies ervan ook zijn gedeeld op andere platforms, waaronder TikTok en Reddit.

Meld u aan voor onze nieuwe gratis wekelijkse Indy100-nieuwsbrief

Een TikToker zei: “Je ziet dit stuk stront. Onthoud hem? Hij loopt vrij rond in bars en clubs en zo. Zet iedereen op scherp.”

De vrouw vervolgde: “We kunnen het ons niet langer veroorloven om verkrachters en pedofielen en andere waanzinnige gewelddadige mannen zoals deze in het openbaar vrede te laten hebben.”

In de opmerkingen van een bericht op een Reddit-community in Dayton, Ohio, beweerde een gebruiker dat Turner momenteel zijn middelste naam Allen gebruikt.

De gebruiker schreef: “Dus hij gaat door zijn middelste naam Allen. Dus we moeten hem Brock Allen Turner gaan noemen.”

Hoewel deze beweringen niet kunnen worden geverifieerd, is het duidelijk dat veel vrouwen vertrouwen op deze fluisternetwerken om op de hoogte te blijven van de mogelijke aanwezigheid van een veroordeelde zedendelinquent.

Volgens VICE schreef een persoon: “Het is beangstigend om te weten dat dit soort ‘mannen’ een klap op de pols krijgen (als dat zo is) en vervolgens door kunnen gaan met hun leven alsof er niets is gebeurd.”

Ze vervolgden: “Wees alsjeblieft waakzaam, dames. We zijn niet veilig.”

Laat je stem horen in onze nieuwsdemocratie. Klik op het upvote-pictogram bovenaan de pagina om dit artikel door de indy100-ranglijst te helpen stijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in