Vrouwen die uren op Instagram, Twitter en TikTok doorbrengen, hebben een lager libido en minder orgasmes

0
121


Blijf uit de buurt van sociale media of je liefdesleven kan eronder lijden: onderzoek toont aan dat vrouwen die elke dag uren op Instagram, Twitter en TikTok doorbrengen, een lager libido en minder orgasmen hebben

  • Vrouwen die meer tijd op sociale media doorbrengen, hebben een laag libido en minder orgasmes
  • Mannen die meer tijd op sociale media doorbrengen, hadden een lagere seksuele bevrediging
  • Wetenschappers geven ‘phubbing’ de schuld, wanneer iemand een minnaar afstoot voor meer schermtijd

Het is een beeld waar veel moderne koppels zich mee kunnen identificeren – omdraaien om hun partner een kus te geven en ze vervolgens door sociale media scrollen.

Maar te veel tijd online doorbrengen kan een nog negatievere impact hebben op je relatie – omdat uit onderzoek is gebleken dat het je seksleven kan ruïneren.

Vrouwen die elke dag uren op sites als Instagram, Twitter en TikTok doorbrachten, hadden een lager libido en minder orgasmes dan degenen die er zelden naar keken.

Ondertussen vonden mannen het moeilijker om opgewonden te raken en hadden ze een lagere seksuele bevrediging, ontdekten Portugese onderzoekers.

Vrouwen die elke dag uren op sites als Instagram, Twitter en TikTok doorbrachten, hadden een lager libido en minder orgasmes dan degenen die er zelden naar keken, terwijl mannen het moeilijker vonden om opgewonden te raken en een lagere seksuele bevrediging hadden

Vrouwen die elke dag uren op sites als Instagram, Twitter en TikTok doorbrachten, hadden een lager libido en minder orgasmes dan degenen die er zelden naar keken, terwijl mannen het moeilijker vonden om opgewonden te raken en een lagere seksuele bevrediging hadden

Wetenschappers geven de schuld aan zogenaamde ‘phubbing’ – wanneer iemand een geliefde afstoot om tijd aan zijn telefoon door te brengen – wat kan leiden tot een slecht humeur en verlies van intimiteit met partners.

Bijna 54 miljoen mensen in het VK gebruiken smartphones, en een rapport van vorig jaar van King’s College London onthulde dat meer dan een derde van de jonge volwassenen symptomen van smartphoneverslaving vertoonde.

Onderzoekers van het Instituut voor Toegepaste Psychologie in Lissabon keken naar bijna 2.000 mensen als onderdeel van het onderzoek.

Wetenschappers geven de schuld aan zogenaamde 'phubbing' - wanneer iemand een geliefde afstoot om tijd aan hun telefoon door te brengen - wat kan leiden tot een slecht humeur en verlies van intimiteit met partners

Wetenschappers geven de schuld aan zogenaamde ‘phubbing’ – wanneer iemand een geliefde afstoot om tijd aan hun telefoon door te brengen – wat kan leiden tot een slecht humeur en verlies van intimiteit met partners

De deelnemers, die allemaal halverwege de twintig waren en een langdurige relatie hadden, werden ondervraagd over hoeveel tijd ze op sociale-mediasites doorbrachten en over de kwaliteit van hun liefdesleven.

In een rapport over de bevindingen, gepubliceerd in het Journal of Sexual Medicine, zeiden onderzoekers: ‘Overmatig gebruik van sociale media… concurreert met aandacht voor partners en dit leidt tot een gebrek aan hechte relaties, wat op zijn beurt een verminderde seksuele functie veroorzaakt.’

Ze voegden eraan toe dat ‘verslavend gebruik’ van sociale media de eenzaamheid kan vergroten en ‘de seksuele functie kan verstoren’.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in