Vrouw zegt ‘f-k New York’ nadat ze willekeurig op de trein in Manhattan is geslagen

0
55


Een jonge vrouw zegt dat ze vorige week willekeurig in een trein in Manhattan werd geslagen – en de schrijnende aanval leidde haar tot het besef: “F–k New York”, zei ze in een nu virale TikTok-video.

De inheemse New Yorker Vesly Beato, 22, zat vrijdagmiddag met haar 15-jarige neef in een trein in noordelijke richting naar Inwood, toen een vreemdeling haar aanreed toen de trein het station West 66th Street – Lincoln Center binnenreed, vertelde ze aan WABC .

“Deze man geeft me een klap en rent van die verdomde trein af”, zei Beato in een TikTok die ze zondag plaatste – die sindsdien 1,4 miljoen views heeft verzameld.

‘Let wel, we hebben niet één keer oogcontact gemaakt. Hij kon mijn gezicht niet zien omdat ik een masker en een bril had…. Hij kon mij niet zien. Ik keek naar beneden.”

“Ik herinner me dat ik de klap hoorde, opkeek, iedereen naar mij en mijn neef zag huilen en in de war was over wat de f–k aan de hand was,” zei ze. “Ik heb de klap niet eens gevoeld. Zo in shock was ik. En alles wat ik me herinner waren mensen die zeiden: ‘ze bloedt.’”

“Ik was zo f–king beschaamd, bro ik begin[ed] huilen. Ik heb zoiets van, heeft hij me echt net geslagen? Was ik het die hij sloeg? … Ik heb zoiets van, heb ik iets gedaan om deze s–t te verdienen, yo? Zoals, wat heb ik hem in godsnaam aangedaan?’

Vesly Beato, 22, werd vrijdagmiddag geslagen bij een niet-uitgelokte aanval aan boord van een trein in noordelijke richting op het station West 66th Street - Lincoln Center.
Vesly Beato, 22, werd vrijdagmiddag geslagen bij een niet-uitgelokte aanval aan boord van een trein in noordelijke richting op het station West 66th Street – Lincoln Center.
Vesly Beato

Ze zei dat ze na de aanval in het ziekenhuis was opgenomen.

Ik ben gewoon blij dat dit alles is [the attacker] links op mijn gezicht”, zei ze in de video. “Omdat je zoveel verhalen hoort over mensen die worden neergeschoten, mensen die worden vermoord.”

Ze zei dat de aanval haar mening over de stad veranderde.

Beato sprak zich uit over de aanval in een virale TikTok.
Beato sprak zich uit over de aanval in een virale TikTok.
TikTok/Wesley Beato

“Het ergste is dat ik niets had kunnen doen om de situatie te helpen”, zei ze in de virale clip. ‘Als ik omhoog had gekeken, had hij me een klap gegeven… Als ik pepperspray had gehad, had ik geen tijd gehad om hem te peppersprayen. Als ik een mes had, had ik geen tijd gehad om hem tegen te houden.

“Ik had niets kunnen doen om deze situatie op te lossen”, vervolgde ze. ‘Ik denk dat de moraal hier is, f–k New York.

“Vroeger vond ik het hier geweldig, maar het is niet hetzelfde.”

Het is onduidelijk of de aanvaller van Beato dakloos was, maar ze zei dat ze zich zijn vuile schoenen herinnerde.

De NYPD had woensdagochtend geen informatie over het incident.

Beato werd na de aanval van vrijdagmiddag in het ziekenhuis opgenomen.
Beato werd na de aanval van vrijdagmiddag in het ziekenhuis opgenomen.
Vesly Beato
De inheemse New Yorker zei dat ze van de Big Apple hield, maar de niet-uitgelokte metro-aanval veranderde haar perspectief.
De inheemse New Yorker zei dat ze van de Big Apple hield, maar de niet-uitgelokte metro-aanval veranderde haar perspectief.
ABC7 New York

Het incident kwam weken na een soortgelijke aanval op de Upper East Side.

Een 80-jarige vrouw zat rond 16.30 uur in een zuidelijke trein nr. 6 op station 68th Street-Hunter College op 6 augustus toen een mannelijke vreemdeling haar meerdere keren op haar hoofd, rug en schouder sloeg zonder een woord te zeggen, aldus de autoriteiten.

Tot dusver zijn dit jaar 1.488 misdaden gemeld binnen het openbaar vervoersysteem van de stad – een stijging ten opzichte van de 998 die in die periode in 2021 zijn gemeld, volgens de cijfers van de NYPD die voor het laatst zijn bijgewerkt op zondag.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in