Vrouw zegt dat Boomer-collega haar heeft laten ontslaan via TikTok

0
108


Een 29-jarige vrouw op TikTok zegt dat haar 60-jarige collega haar heeft ontslagen nadat ze een foto van haar TikTok had ingeleverd bij het management.

Nicole Johnson (@nicoleybridget3) heeft onlangs een reeks TikTok-video’s gepost waarin de reeks gebeurtenissen wordt afgebroken die tot haar ontslag hebben geleid. Vanaf donderdag ging de originele video viraal met meer dan 150.000 views.

@nicoleybridget3 Ik wist niet eens dat ze een tiktok had lol oeps #fyp #fired #toxicworkplace #trending #momsoftiktok ♬ origineel geluid – uit context john mulaney

“POV je 60+-jarige collega heeft een foto van je TikTok ingeleverd bij de admin om je te laten ontslaan”, staat in de tekst op het scherm van de video.

In een vervolgvideo onthult Johnson de foto van de betreffende TikTok waardoor ze bijna ontslagen werd. In de TikTok, die inmiddels lijkt te zijn verwijderd, grapt Johnson dat ze niet vroeg op het werk kan komen omdat ze kinderen heeft, maar toch elke dag op haar werk verschijnt met een Starbucks-drankje.

In haar uitlegvideo verduidelijkt Johnson dat ze niet zei dat ze laat naar haar werk zou komen – ze zei alleen dat ze niet eerder kon komen, wat haar en haar collega’s soms werd gevraagd te doen.

Ze zegt dat ze die video maar een paar dagen had staan ​​voordat ze hem privé maakte, wat ze meestal doet met haar TikToks.

“Ik heb deze TikTok daar neergezet, ik dacht niet eens dat iemand er iets mee zou doen”, zegt Johnson in de video. “Ik dacht niet dat ik daarvoor ontslagen zou worden, omdat ik het niet onprofessioneel vond. Het vloekt niet, het is niet negatief, het is niet intimiderend.”

@nicoleybridget3 Reageren op @pnwrene #greenscreenvideo ♬ origineel geluid – Nicole Johnson

Kijkers zeiden dat Johnson niet de enige is die op het werk berispt wordt via hun sociale media.

“Mijn eerste jaar dat ik lesgaf aan een oude leraar probeerde me te laten ontslaan door foto’s van mijn fb af te drukken van toen ik op de universiteit zat. Werkte niet”, merkte een kijker op.

“Ik zie dit direct nadat ik op het werk een reprimande heb gekregen voor een tiktok…” merkte een tweede kijker op.

“Dezelfde shit is mij overkomen tijdens een bericht op sociale media over mijn vakantie. Sorry dat je dat is overkomen’, schreef een derde.

Verschillende kijkers gaan er echter van uit dat de werkgever van Johnson al een tijdje op haar uit is om haar te pakken te krijgen. In een andere video legt Johnson uit dat ze in november 2021 voor drie weken met administratief verlof was gezet wegens het maken van “onprofessionele TikToks” en “intimidatie van een collega”. In de clip legt ze uit dat haar collega haar TikTok inleverde nadat ze wist dat Johnson op een “dunne lijn” was geweest. De maker beweert dat ze eerder dit jaar haar worsteling met ADHD en het feit dat ze een alleenstaande moeder was, al aan het management had geuit, in de hoop dat ze haar tegemoet zouden komen of haar wat speling zouden geven. Uiteindelijk lijkt het erop dat de TikTok de laatste druppel was, aangezien Johnson, ondanks dat hij in een vakbond zat, in mei van dit jaar werd ontslagen.

@nicoleybridget3 Reageren op @helhathfury ♬ origineel geluid – Nicole Johnson

Johnson noemde haar werkgever of de medewerker niet bij naam. The Daily Dot nam contact op met Johnson via TikTok-commentaar.


Topverhalen van vandaag

*Eerste publicatie: 11 augustus 2022, 17:57 CDT

Cecilia Lenzen

Cecilia Lenzen is een student journalistiek aan de Universiteit van Texas in Arlington en freelance verslaggever voor de Daily Dot.

Cecilia Lenzen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in