Vrouw weigerde vliegtuigstoelen te ruilen voor familie en verdeelde TikTok

0
14


De controverse over vliegtuigetiquette blijft woeden, met een vrouw die een verhit debat ontketent nadat ze weigerde stoelen te verplaatsen.

Een vurige TikTok van de passagier die haar beslissing verdedigde om te blijven zitten, ondanks de smeekbeden van een gezin, leidde tot een woedend gesprek over het opvangen van medeluchtreizigers – vooral die met kinderen.

Moeder van twee Maresa Friedman uploadde de video waarin ze haar beslissing verdedigde en zei dat ze geen schurk is omdat ze haar stoel op een Delta-vlucht niet verwisselt, zodat een gezin in dezelfde rij kan zitten.

In een reeks clips legde Friedman uit dat het gezin van drie had gevraagd om van haar stoel te gaan – die ze specifiek had gekozen – zodat ze bij elkaar konden zitten.

“Het spijt me moeders en families, maar als medemoeder ben ik geen slechterik omdat ik mijn stoel niet opgeef”, schreef ze bij de clip, die meer dan 1,4 miljoen keer is bekeken.

De vrouw - ook een moeder - erkende dat mensen haar als een 'schurk' konden zien, maar had haar redenen om niet te bewegen.
De vrouw, die ook een moeder is, erkende dat mensen haar misschien als de ‘schurk’ zien, maar houdt vol dat ze haar redenen had om niet te bewegen.
maresasd/TikTok
Het gezin van drie wilde dat ze zou verhuizen, zodat ze bij elkaar konden zitten.
Het gezin van drie wilde dat ze zou verhuizen, zodat ze bij elkaar konden zitten.
maresasd/TikTok

Omdat de stoelen in de eerste klas twee aan elke kant van het gangpad boden, wilde de familie dat Friedman zou verhuizen, zodat ze naast elkaar op de stoel naast elkaar konden zitten en de stoel konden bezetten die dicht bij het eiland in het midden lag.

Maar ze weigerde, in plaats daarvan suggereerde ze dat het gezin naar een ander deel van het vliegtuig zou verhuizen dat zich in een andere formatie bevond.

Dit naar verluidt alleen maar woedend de familie verder.

“[After suggesting they move sections] Ik heb gewoon ‘de look'”, onthulde de gefrustreerde flyer.

“De stewardess keek me aan en zei: ‘Dat was een goede suggestie’, maar het weerhield deze moeder er niet van om [giving me] zijoog”, herinnert ze zich. “Ik werd bekeken, ze had het over mij.”

Friedman reageerde op degenen die haar vertelden dat ze had moeten verhuizen, en zei dat ze, als moeder zelf, zich altijd voorbereidt als ze met kinderen vliegt.

“Zelfs in de vroege stadia zou ik voor mijn baby een stoel naast me kopen”, zei ze. “Maar als je bij de luchtvaartmaatschappijen boekt, moet je ze vertellen dat je samen boekt en dat je met een minderjarige reist. Op die manier zorgen ze ervoor dat je naast elkaar wordt gezet als ze mensen willen stoten.

Commentatoren waren er snel bij om de situatie in te schatten, verdeeld over wie er fout zat.

“Het heet gewoon een aardig persoon zijn lol. Zie het probleem niet met het overschakelen naar een andere 1e klas stoel,” berispte een gebruiker de TIkToker.

‘Was er een reden waarom je niet kon bewegen om aardig te zijn? Of had je gewoon geen zin om aardig te zijn?” vroeg een ander.

Anderen applaudisseerden voor haar omdat ze niet van stoel wisselde.

“Hun gebrek aan planning vormt niet jouw noodgeval”, schreef een gebruiker, terwijl een ander opmerkte dat ze hetzelfde zouden hebben gedaan.

“Dank je! Andere mensen die kinderen hebben, is niet mijn probleem”, voegde een ander eraan toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in