Vrouw uit Utah beschuldigd van het neersteken van 2 tieners en het verwonden van anderen via TikTok-video

0
88


Een 20-jarige vrouw is gearresteerd en opgenomen in de Davis County Jail omdat ze naar verluidt meerdere mensen met een mes zou hebben aangevallen, waarbij twee van hen ernstig gewond waren geraakt, na een meningsverschil over een TikTok-video. Ze wordt ook geconfronteerd met verschillende aanklachten. (Steve Griffin, Deseret Nieuws)

Geschatte leestijd: 2-3 minuten

BOUNTIFUL – Een 20-jarige vrouw staat terecht voor verschillende aanklachten wegens het naar verluidt aanvallen van meerdere mensen met een mes, waarbij twee van hen ernstig gewond zijn geraakt, na een meningsverschil over een TikTok-video.

Uit de gevangenisgegevens blijkt dat Mia Ruth Hansen vorige week werd gearresteerd en in de Davis County-gevangenis werd opgenomen. Op dezelfde dag, 3 augustus, blijkt uit verslagen die zijn ingediend bij de 2e districtsrechtbank, dat Hansen werd beschuldigd van drie tellingen van zware mishandeling, tweedegraads en derdegraads misdrijven; twee tellingen van knoeien met een getuige, een derdegraads misdrijf; belemmering van de rechtsgang, een derdegraads misdrijf; en vier misdrijven in verband met verschillende drugs- en alcohollasten.

Ze wordt momenteel vastgehouden zonder borgtocht.

Op 30 juli was Hansen op de parkeerplaats van de Bountiful “B” toen ze tijdens een ruzie met een mes naar twee vrouwelijke minderjarigen zwaaide, volgens een beëdigde verklaring van de politie. De slachtoffers probeerden haar te ontwapenen en in de daaropvolgende woordenwisseling raakten meerdere mensen gewond, vervolgt het arrestatierapport.

De overvloedige assistent-politiechef Dave Edwards vertelde KSL-TV dat twee tienermeisjes ernstige verwondingen opliepen, waaronder steekwonden en snijwonden, en dat minstens vier anderen – waaronder Hansen – lichte verwondingen opliepen.

Hansen zou de slachtoffers hebben ontmoet via een TikTok-video die ze minachtend vond. “Woede over een TikTok-video veroorzaakte uiteindelijk een levensbedreigende verwonding”, zei Edwards.

“We hebben veel geluk dat het niet erger was”, zei hij.

Getuigen vertelden de politie later dat Hansen hen van tevoren had gezegd: “Ik zal die doden (expletive)”, aldus de beëdigde verklaring.

In het document staat ook dat agenten, na het verkrijgen van een huiszoekingsbevel, verschillende voorwerpen in de auto van Hansen vonden, waaronder alcohol, vape-patronen, THC-patronen, een zwarte grinder met marihuana, een handdoek met bloed erop, een sok met asfalt erin en twee messen.

De politie vernam later tijdens getuigenverhoren dat Hansen onmiddellijk na de woordenwisseling naar Farmington Pond reed en een van de getuigen instrueerde om het mes dat ze had gebruikt in een afvalcontainer te gooien, wat de getuige ermee instemde, aldus de beëdigde verklaring.

Hansen keerde vervolgens op 31 juli terug naar de container met de getuigen om het mes op te halen, aldus het document. De getuigen vertelden de politie dat Hansen zei dat ze het mes in bleekwater had gedrenkt en het vervolgens in een tas in haar koffer had gestopt.

De politie kreeg een tweede huiszoekingsbevel en vond het mes, samen met twee extra pijpen met marihuana, volgens het arrestatierapport.

Gerelateerde verhalen

Meest recente verhalen over politie en rechtbanken

Meer verhalen waarin u mogelijk geïnteresseerd bent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in