Vrouw onthult dat zij de tekst-naar-spraakspreker is

0
16


Foto-illustratie van een TikTok-logo dat op 18 september 2022 op een smartphone werd weergegeven. (Foto-illustratie door Jonathan Raa/NurPhoto via Getty Images)

Als je je afvroeg of de stem op TikTok een echte persoon is, beweert een vrouw dat zij de tekst-naar-spraakspreker is.

Kat Callaghaneen radiopresentator voor het in Canada gevestigde station 91.5 the beat en een voice-overartiest, zegt dat zij de stem is achter de spraakfunctie op de app, die ze op haar TikTok-pagina deelde.

Callaghan plaatste drie TikTok-video’s om gebruikers te bewijzen dat zij de tekst-naar-spraakspreker is. Sinds het delen van de video’s heeft de radiopresentator al meer dan 270.000 volgers en miljoenen views.

VERWANT: TikTok verhoogt de leeftijdsvereiste om live te gaan, voegt streams voor alleen volwassenen toe

“Als jullie me hebben gevraagd of ik de stem van TikTok ben… kan ik jullie eindelijk vertellen dat ik het ben”, deelde de radiopersoonlijkheid in een bericht van 19 oktober op haar officiĆ«le pagina @voiceofkat.

Ze ging verder met het onderschrift in de post: “Lange tijd heb ik geen woord gezegd. Maar … ja, ik ben het en ja, ik heb een voortdurende geweldige relatie met de mensen van TikTok.”

VERWANT: Wat is de ‘One Chip Challenge’ TikTok-trend?

De post kreeg meer dan 3 miljoen views en werd overspoeld met reacties. Sommigen waren ervan overtuigd, anderen waren sceptisch.

“Idk waarom ik niet 100% overtuigd ben”, deelde een gebruiker.

“Ik dacht dat de stem geautomatiseerd was, merkte een ander op.

“Als jij het echt bent, zeg dan iets op dezelfde manier”, schreef een commentator.

Callaghan maakte een FAQ-achtige post in een andere TikTok-video waarin ze vragen beantwoordde uit het commentaargedeelte, waarin ze uitlegde dat ze niet zou “liegen” over de stem van TikTok gezien haar ervaring met het doen van voice-overs, het zijn van een radiopresentator en het hosten van een podcasten.

VERWANT: TikTok-algoritme-mysterie: wat we wel en niet weten over de controle van de Chinese overheid over de app

Vervolgens imiteerde ze hoe de tekst-naar-spraak-stem klinkt in de app.

“Ja, ik ben het TikTok-tekst-naar-spraakmeisje, mijn naam is Kat, ze begon in de clip. “Ik werk met TikTok aan TTS en andere projecten, ik werk graag met TikTok en ik vind het geweldig om je TikToks te zien. Soms laten jullie me behoorlijk afschuwelijke dingen zeggen, het is behoorlijk in de war. Maar ik vind het wel grappig, ik vind het helemaal niet erg.”

Mensen waren er deze keer van overtuigd dat zij de eigenlijke stem van TikTok is.

“De Siri van onze generatie!!!” een persoon schreef.

“Y is dit zo levensveranderend,” riep een ander uit.

“Woah, je klinkt precies als de TikTok-stem”, merkte een gebruiker op.

Dit verhaal werd gerapporteerd vanuit Washington, DCLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in