Vrouw heeft haar salaris in slechts vier jaar met £110.000 verhoogd

0
90


In plaats van een louche ‘snel rijk worden’-regeling, heeft een vrouw een goede manier onthuld om haar salaris in minder dan vier jaar te verhogen van $ 28.000 (£ 24.000) naar $ 158.000 (£ 137.000). Bekijk hieronder:

Voordat Charlotte Chaze (@charlottechaze) honderdduizenden dollars per jaar verdiende, werkte ze eigenlijk in de ‘kelder’ van een klein onderzoekslab.

“Ik maakte lange dagen, de baan was niet erg lonend en het loon was natuurlijk niet erg hoog”, zei Charlotte.

Ze besloot een beetje een risico te nemen en te solliciteren op banen waar ze niet helemaal geschikt voor was.

Haar logica was dat als ze erin zou slagen om in een beheersbare rol te werken, ze de leer-naar-go-benadering zou gebruiken.

“In 2018 besloot ik dat ik er genoeg van had en ging ik op zoek naar banen, zelfs voor banen waarvoor ik niet gekwalificeerd was, en uiteindelijk kwam ik op een van die banen terecht: een medewerker op het gebied van gegevensanalyse bij een adviesbureau,” voegde ze eraan toe.

Krediet: @charlottechaze/TikTok
Krediet: @charlottechaze/TikTok

Nadat ze erin was geslaagd een nieuwe rol van $ 70ka-jaar (£ 61k) op zich te nemen, koos Charlotte ervoor om dezelfde methode opnieuw te proberen.

Ze zei: “Ik solliciteerde opnieuw naar banen waarvoor ik niet gekwalificeerd was en kreeg uiteindelijk een baan als data-analist bij Comcast. Deze baan betaalde $ 90.000 (£ 78.000) en de reden dat ik het kreeg was omdat ik mezelf leerde [Structured Query Language] over een paar weken met behulp van een website genaamd Khan Academy.

“Tijdens het sollicitatieproces sprak ik met ze over de SQL-projecten die ik had gedaan en uiteindelijk boden ze me de functie aan.”

Voordat ze het wist, slechts 18 maanden later, werd ze gepromoveerd tot analist-manager en verdiende ze maar liefst $ 104.000 (£ 90.000) per jaar.

Het wordt beter – een jaar nadat ze de promotie kreeg, slaagde ze erin een baan bij AT&T te bemachtigen, waar ze beweert dat ze maar liefst $ 158.000 (£ 137.000) verdiende.

Krediet: @charlottechaze/TikTok
Krediet: @charlottechaze/TikTok

“Een recruiter van AT&T nam contact met me op over een baan die $ 158.000 zou betalen,” zei ze.

“Ik heb het sollicitatieproces doorlopen en kreeg uiteindelijk het aanbod in december 2021. Dit komt allemaal omdat ik mezelf naar voren heb gebracht en heb gesolliciteerd op banen waarvoor ik niet echt het gevoel had dat ik geschikt was, maar waarvan ik wist dat ik het aankon.

“En het belangrijkste is dat ik mezelf online data-analyse heb geleerd.”

Ze concludeerde: “Elke ervaring die je hebt, kan relevante ervaring zijn. [You have to just] herkader je perspectief.

“Bijna iedereen kan inbreken; het enige dat u hoeft te doen, is uzelf de vaardigheden online aan te leren. Dat kan zelfs gratis.

“Zoveel mensen met wie ik heb gewerkt hebben geen diploma, hebben geen eerdere ervaring in technische functies. Ze leerden zichzelf de vaardigheden aan en braken net als ik door.”

Charlotte runt nu een bedrijf genaamd Break Into Tech dat mensen wil helpen hun droombaan te krijgen.

Meer informatie over haar gratis cursus data-analyse vind je hier.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in