Vreemdelingen halen meer dan $ 133.000 op voor 82-jarige Walmart-medewerker die viraal ging op TikTok

0
61


Een 82-jarige Walmart-medewerker zegt dat ze overweldigd is door de vriendelijkheid van vreemden nadat een TikTok-video van haar op het werk viraal ging.

Tijdens een recente reis naar haar plaatselijke Walmart zag Liz Rizzo een vrouw genaamd Carman Kelly en voelde ze zich genoodzaakt haar verhaal online met anderen te delen.

“Kijk eens naar deze vrouw die hier bij Walmart moet werken met haar stok”, begon Rizzo in de clip van 50 seconden voordat ze Kelly haar naam, leeftijd en of ze moest werken vroeg.

“Ik ga je op TikTok zetten,” vervolgde Rizzo. ‘Ik ga ervoor zorgen dat dit viraal gaat en ik ga je helpen, Carman. Ik ga mijn best doen. … Iedereen, ze is 82 jaar oud en werkt bij Walmart. Laten we haar helpen. Kom op mijn TikTok-vrienden. Bedankt.”

FOTO: Liz Rizzo's TikTok-video van 12 december waarin Carman Kelly aan het werk is in een Walmart in Arizona is viraal gegaan met meer dan 15 miljoen views in meer dan twee weken.

Liz Rizzo’s TikTok-video van 12 december waarin Carman Kelly aan het werk is in een Walmart in Arizona is viraal gegaan met meer dan 15 miljoen views in meer dan twee weken.

Met dank aan Liz Rizzo

De video is meer dan 15 miljoen keer bekeken sinds hij op 12 december voor het eerst werd gepost.

“We spraken daarna en ik vroeg haar: ‘Als je wilt, zal ik je helpen… Ik kan geld inzamelen’,” vertelde Rizzo aan “Good Morning America”, eraan toevoegend dat ze Kelly vooraf om toestemming had gevraagd om de video te delen. “We hebben haar rekeningen gedaan en het kwam op ongeveer $ 10.000, dus dat is wat ik op GoFundMe heb gezet.”

Meer dan 9.000 donaties, in totaal meer dan $ 133.000, zijn sindsdien in de online inzamelingsactie voor Kelly gestort.

FOTO: Carman Kelly en Liz Rizzo in een Walmart Supercenter in Apache Junction, Arizona.

Carman Kelly en Liz Rizzo in een Walmart Supercenter in Apache Junction, Arizona.

Met dank aan Liz Rizzo

Kelly, die zei dat ze bijna twee jaar in het Walmart Supercenter in Apache Junction, Arizona heeft gewerkt, legde aan “GMA” uit dat ze moest werken om rond te komen nadat ze haar vorige baan bij een andere Walmart-winkel had verlaten tijdens de coronaviruspandemie.

“Ik heb het erg moeilijk gehad op financieel en medisch gebied en ik ben het afgelopen jaar een paar keer gevallen, waardoor ik hoge ziekenhuisrekeningen kreeg”, zei Kelly. “Mijn Walmart-geld, het heeft me geholpen om eten en gas en andere dingen te betalen.”

Nu ze op het punt staat een grote meevaller te krijgen, zei Kelly dat ze “nog steeds niet kan geloven dat het is gebeurd.”

‘Ik zal al mijn rekeningen kunnen betalen en hopelijk een nieuwe plek krijgen om te wonen [an] assistentiewoning om me gewoon met het leven te helpen, ‘zei ze.

“Ik kan het Amerikaanse volk en de mensen uit Australië, geloof ik, niet bedanken, en enkele andere landen die zo genereus en aardig waren. Ik kan ze niet genoeg bedanken”, voegde ze eraan toe.

Wat betreft Rizzo, die vrijwilligerswerk doet bij de AJ Mounted Rangers, een non-profitorganisatie die kinderen in het Apache Junction-gebied helpt, ze hoopt dat het onverwachte virale succes van haar TikTok-video anderen kan inspireren om een ​​helpende hand te bieden.

FOTO: Liz Rizzo poseert voor een foto met haar man, Richard, in hun AJ Mounted Rangers-uniformen.  Rizzo droeg haar uniform op de dag dat ze Carman Kelly ontmoette.

Liz Rizzo poseert voor een foto met haar man, Richard, in hun AJ Mounted Rangers-uniformen. Rizzo droeg haar uniform op de dag dat ze Carman Kelly ontmoette.

Met dank aan Liz Rizzo

“Mijn belangrijkste doel in deze hele zaak is om anderen te inspireren om te doen wat ik heb gedaan,” zei Rizzo. “Ga gewoon naar buiten en help iemand. Je hoeft geen inzamelingsactie te doen. Je kan alles doen. Wees gewoon aardig.”

Kelly zei dat ze Rizzo, ooit een vreemde voor haar, een ‘beschermengel’ noemt.

“Ik kan haar nooit genoeg bedanken om dit te doen”, zei de 82-jarige. ‘Ik bedoel, ze was een volslagen vreemde voor mij en het is alsof God haar naar mij heeft gestuurd. En ik voel me echt zo, want ze is absoluut geweldig geweest.

“GMA” nam contact op met Walmart voor commentaar, maar heeft niets gehoord.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in