Vraag naar pieken in poeder tegen uitdroging door TikTok-trend

0
137


Studenten en jongeren grijpen dit jaar in grote hoeveelheden naar de orale rehydratatieoplossing (ORS), maar niet naar het op de markt gebrachte gebruik als middel om te hydrateren na acute diarree. Aangespoord door advies op TikTok en andere sociale media, gebruiken ze het anti-uitdrogingspoeder in plaats daarvan als katermiddel, meldt het AD.

“We zien dat er dit jaar veel vraag is naar ORS”, zegt Jos Jongstra, directeur van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD). Drogisten merken dat ze meer van de dehydratatiekuur verkopen dan normaal, en bij een aantal drogisterijen in studentenstad Groningen is het zelfs helemaal uitverkocht.

Er is echter nog voldoende ORS op voorraad, aldus het CBD. Het poeder is te vinden in fysieke drogisterijen en online winkels.

Apotheker Marloes Dankers van het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik vertelde het AD dat ORS vooral werkt als uitdrogingskuur, en dat het nut ervan bij katers niet is bewezen. Het belangrijkste effect komt waarschijnlijk van het waterverbruik, aangezien het poeder wordt opgelost in water. “Water is altijd de beste oplossing voor een kater”, zegt ze tegen het AD.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in