Vraag Kurt: Zijn TiKTok-video’s veilig om buiten de app te bekijken?

0
11


Wie krijgt er geen TikTok-video’s die door vrienden of familie naar hen zijn verzonden via sms of e-mail, waardoor we ze in onze huidige webbrowser kunnen bekijken? Zelfs als je geen TikTok-account hebt, kan het je kwetsbaar maken voor hen.

Bellamarie M, die regelmatig TikTok-video’s buiten de app bekijkt, schreef me bezorgd over dit probleem:

“Geen van onze apparaten heeft de TikTok-app, maar mijn man gebruikt Facebook en zal af en toe een TikTok-video bekijken, meestal met de telefoon. Kunnen zijn gegevens/gebruik worden vastgelegd door alleen maar te kijken of moet de app worden geïnstalleerd op het apparaat dat wordt gebruikt?” “Op onze telefoons is wel een beveiligingsapp geïnstalleerd die scant op beveiligingsproblemen, maar ik wilde graag uw mening hierover horen.”

Als het om onze persoonlijke informatie op sociale media gaat, moeten we echt voorzichtig zijn, vooral als het om TikTok gaat. Zie je, TikTok is eigendom van een Chinees bedrijf, ByteDance, dat wettelijk verplicht is om gegevens en informatie die ze verzamelen in een oogwenk aan de Chinese overheid te verstrekken. Het vrij geavanceerde algoritme van TikTok kan gemakkelijk je zoekgeschiedenis volgen, waardoor ik me afvraag hoeveel de Chinese overheid weet over degenen onder ons die TikTok gebruiken.

KLIK OM KURT’S CYBERGUY-NIEUWSBRIEF TE ONTVANGEN MET SNELLE TIPS, TECH-REVIEWS, VEILIGHEIDSWAARSCHUWINGEN EN EENVOUDIGE INSTRUCTIES OM JE SLIMMER TE MAKEN

Als het om onze persoonlijke informatie op sociale media gaat, moeten we echt voorzichtig zijn, vooral als het om TikTok gaat.

Als het om onze persoonlijke informatie op sociale media gaat, moeten we echt voorzichtig zijn, vooral als het om TikTok gaat.
(Kurt Knutsson)

Volgt TikTok je buiten de app om?

De zorgen van Bellamarie M zijn terecht, aangezien bekend is dat TikTok een grotere bedreiging vormt voor iemands privacy en veiligheid dan elke andere sociale media-app die tegenwoordig beschikbaar is. TikTok staat erom bekend het gedrag van al zijn gebruikers bij te houden, namelijk het soort video’s dat ze bekijken, leuk vinden en delen.

INDIANA BLOKKEERT TIKTOK VAN STAATSAPPARATEN, SLUIT ZICH AAN MET 19 ANDERE STATEN IN WETGEVING TEGEN DE APP

Bij het beantwoorden van de vraag van Bellamarie over het bekijken van TikTok-video’s op Facebook, moet u op een paar dingen letten:

1) Soms zie je video’s met het ‘TikTok’-logo erop Aan Facebook. Als je die video op Facebook bekijkt, kan het een geëxtraheerde video zijn die op Facebook leeft. Deze uitgepakte video maakt geen verbinding met TikTok; daarom kan TikTok je in geen enkele hoedanigheid volgen.

2) Mogelijk ziet u een miniatuur met een afspeelpictogram op Facebook, met een grijze balk eronder die aangeeft dat de bron TikTok is. Als je op dat afspeelpictogram klikt, ga je naar TikTok op hun webpagina of in hun app.

Als je nu een account hebt bij TikTok en je wordt naar je ingelogde pagina of app gebracht om dit te bekijken, dan vindt er wat tracking plaats.

Een voorbeeld van hoe een TikTok-video op Facebook kan verschijnen.

Een voorbeeld van hoe een TikTok-video op Facebook kan verschijnen.
(Kurt Knutsson)

Stel dat u naar de niet-ingelogde TikTok-webpagina wordt gebracht om de video te bekijken zonder in te loggen op een TikTok-account. In dat geval misschien TikTok nog steeds je volgen.

GREENWALD ROEPT TIKTOK UIT VOOR CENSURE NAMENS DE AMERIKAANSE OVERHEID, NIET ALLEEN CHINA

Volgens een onderzoek van Consumer Reports houdt TikTok bepaalde informatie bij, zoals uw IP-adres en geselecteerde browsegeschiedenis, terwijl u de app of website gebruikt, of u nu bent ingelogd op een TikTok-account. Een woordvoerder bevestigde echter dat ze alleen mensen volgen zonder een TikTok-account voor “geaggregeerde rapporten”, niet bedoeld om ze te bestoken met advertenties – in plaats daarvan om “de effectiviteit te verbeteren” van TikTok’s eigen advertentieservice door hun voorkeuren en antipathieën te onderzoeken.

Welke informatie verzamelt TikTok?

Voor zover wij weten, probeert TikTok niet je bankrekeningen te hacken of je sociale zekerheid te manipuleren. In plaats daarvan volgen ze uw gedrag in de app en op internet om uw interesses, voorkeuren en antipathieën te bepalen.

LAWMAKERS HEEFT WAARSCHUWINGEN OVER TIKTOK, ROEP OP NATIONAAL VERBOD: ‘DIT IS DIGITALE FENTANYL’

Via pixels kunnen andere bedrijven deze met TikTok gedeelde informatie gebruiken voor promotionele doeleinden. Als je TikTok-video’s exclusief op een ander platform bekijkt, zoals Facebook of Instagram, en nog nooit een TikTok-account hebt gemaakt, hebben ze toegang tot veel minder van je informatie dan anders het geval zou zijn.

Via pixels kunnen andere bedrijven deze met TikTok gedeelde informatie gebruiken voor promotionele doeleinden.

Via pixels kunnen andere bedrijven deze met TikTok gedeelde informatie gebruiken voor promotionele doeleinden.
(Kurt Knutsson)

Gebruik TikTok op eigen risico

Alle zorgen met betrekking tot het gebruik van TikTok zijn zeker begrijpelijk, en hoewel het voor sommigen onweerstaanbaar is, moet u er rekening mee houden dat de slimste manier als u TikTok gaat gebruiken, is om zoveel mogelijk informatie te beperken waartoe TikTok van u toegang heeft.

TWITTER IN ARMS ALS OPROEP OM ‘TIKTOK’ TE VERBODEN GROEIEN: ‘TRUMP WAS GELIJK’

Deze instellingen beperken tot hoeveel informatie TikTok van jou toegang heeft

  • Schakel het delen van je contacten en Facebook-vrienden met TikTok uit
  • Schakel gepersonaliseerde advertentietargeting uit
  • Houd je profiel anoniem
  • Beperk dat mensen je kunnen vinden.
  • Houd uw account privé door op profiel te klikken-> vervolgens op de menubalk te klikken-> vervolgens op instellingen en privacy te klikken-> vervolgens op te klikken. privacy-> schakel dan het privé-account in
Ontdek hoe je al je privacy-instellingen op TikTok kunt aanpassen door te zoeken "privacy op TikTok" door op het vergrootglaspictogram bovenaan CyberGuy.com te klikken.

Ontdek hoe je al je privacy-instellingen op TikTok kunt aanpassen door te zoeken naar “privacy op TikTok” door op het vergrootglaspictogram bovenaan CyberGuy.com te klikken.
(Kurt Knutsson)

Ontdek hoe je al je privacy-instellingen op TikTok kunt aanpassen door te zoeken naar “privacy op TikTok” door op het vergrootglaspictogram bovenaan CyberGuy.com te klikken.

Ontdek hoeveel TikTok over jou weet

Iedereen die wel een TikTok-account heeft, heeft het recht om alle gegevens op te vragen die TikTok van hen heeft verzameld. Om dit te doen:

  • Start de TikTok-app
  • Ga rechtsonder naar je profiel en tik vervolgens op het menu met drie regels in de rechterbovenhoek
  • Tik op Instellingen en privacy > Privacy > tik op Uw gegevens downloaden
  • TikTok stuurt je binnen een paar dagen een link om je data te downloaden
  • De link verloopt 4 dagen na verzending

JOE ROGAN SLAMS TIKTOK: ‘HET EINDIGT ALS CHINA AL JE GEGEVENS HEEFT’

Houd er rekening mee dat TikTok veel gegevens verzamelt die later tegen u kunnen worden gebruikt. Hoe meer je TikTok gebruikt, hoe meer ze weten wat een reactie bij jou veroorzaakt. TikTok leert en registreert welke video’s je aandacht het meest trekken en met welke video’s je interactie hebt of die je leuk vindt. Het enige dat nodig is, is dat het communistische China besluit TikTok over te nemen om u propaganda te voeren. Het engste is dat je nooit zult weten dat het gebeurt.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE ONTVANGEN

Ga voor meer van mijn beveiligingstips naar CyberGuy.com en abonneer u op mijn gratis CyberGuy Report-nieuwsbrief door op de link “Gratis nieuwsbrief” bovenaan mijn website te klikken.

Copyright 2023 CyberGuy.com. Alle rechten voorbehouden. Artikelen en inhoud van CyberGuy.com kunnen gelieerde links bevatten die een commissie verdienen wanneer er aankopen worden gedaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in