Vooruitlopend op de feestdagen wil TikTok het live winkelen in de VS uitbreiden

0
25


Als u een sociaal videoplatform bent en op zoek bent naar een lanceringsdatum voor een grote e-commerce-uitbreiding in de Verenigde Staten, zijn november en december goede maanden om te kiezen. Volgens The Financial Timeswil TikTok tijdens de feestdagen live winkelen in de Verenigde Staten uitrollen.

De FT rapport beweert dat TikTok een partner zal inschakelen om een ​​”kant-en-klare oplossing” te bieden voor zijn e-commerce push. De app heeft zich naar verluidt aangemeld TalkShopLive, een live shopping-startup die vorig jaar $ 6 miljoen aan VC-financiering binnenhaalde. Mocht de deal doorgaan, dan zou TalkShopLive TikTok voorzien van technologie waarmee in de VS gevestigde gebruikers producten via livestreams kunnen verkopen. Om adoptie aan te moedigen, zou TikTok de 10% commissie kunnen dekken die TalkShopLive ontvangt van alle verkopen op zijn platform.

“Als het gaat om marktuitbreiding voor TikTok Shop, laten we ons altijd leiden door de vraag en onderzoeken we voortdurend nieuwe en verschillende opties voor hoe we onze gemeenschap, makers en verkopers op markten over de hele wereld het beste kunnen bedienen”, luidt een TikTok-verklaring gedeeld door FT. “Deze inspanningen omvatten het verkennen van partnerschappen die een naadloze e-commerce-ervaring voor verkopers verder ondersteunen, wat een belangrijk onderdeel is van ons ecosysteem.”

Buisfilter

Abonneer je op dagelijkse Tubefilter Top Stories

Abonneren

Er is nog een reden waarom TikTok zijn e-commerce-ontwikkeling wil uitbesteden: de interne inspanningen van het bedrijf om zijn TikTok Shop-merk uit te bouwen hebben gemengde resultaten opgeleverd. De app drijft kijkers vaak tot aankopen en heeft een enorme scheppende economie in Azië voortgebracht, maar de uitbreiding van live winkelen flopte eerder dit jaar in het Westen.

In juli is de Financiële tijden rapporteerde over de onenigheid die TikTok Shop in het VK gedoemde te mislukken. Het e-commerceplatform zorgde onder meer voor weinig verkeer en onvoldoende verkoop. Lokale influencers bemoeiden zich niet langer met de winkel en het Britse personeelsbestand van TikTok zou in botsing komen met het Chinese leiderschap. Volgens een medewerker was de consensus dat de markt ‘er gewoon nog niet is’.

De Amerikaanse markt draait rond Thanksgiving en Kerstmis op, en dat is wanneer TikTok het meest waarschijnlijk de e-commerce-wateren in de VS zal testen. Het platform is naar verluidt op zoek naar “grote merken” aan boord in de hoop Amerikaanse consumenten aan te trekken en te slagen waar sommige van zijn rivalen hebben gefaald. Zo heeft Facebook onlangs zijn live shopping-platform stopgezet.

FT merkte op dat er geen contracten zijn getekend, dus de overeenkomst tussen TikTok en TalkShopLive staat nog niet vast. Als alles volgens plan verloopt, kan TikTok Shop al in november in de VS worden gelanceerd.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in