Voedselmerken omarmen op TikTok geïnspireerde producten

0
61


Nu produceren en verkopen merken deze recepten bij grote retailers zoals Target en Walmart. Deze week brengt Belgian Boys zijn TikTok-virale mini-pannenkoekontbijtgranen naar de massa, waarbij hij profiteert van de aanhoudende online populariteit van het recept. Evenzo in december IHOP en General Mills aan meegewerkt de introductie van een ontbijtgranen met bosbessenpannekoeksmaak. De ontbijtgranen in beperkte oplage worden momenteel verkocht op Amazon en zullen deze maand in geselecteerde winkels verschijnen. Het nieuws komt op de hielen van de virale roze saus die zijn eigen merkpartnerschap krijgt, samen met Dave’s Gourmet om het half januari exclusief Walmart te lanceren. Door deze populaire recepten in gemakkelijk te serveren formaten te verpakken, positioneren deze voedingsmerken hun nieuwe producten als handige alternatieven voor urenlang het namaken van virale recepten.

Anouk Gotlib, CEO van Belgian Boys, vertelde Modern Retail dat het bedrijf de nieuwe ontbijtgranen positioneert als een minder rommelige herhaling van het TikTok-recept. Mini-pannenkoekenontbijtgranen begonnen in mei 2020 media-aandacht te krijgen, nadat verschillende instructievideo’s miljoenen keren waren bekeken. De vroegst gedocumenteerde upload was van maker Sydney Melhoff, van wie wordt gezegd dat hij de grondlegger van de trend is; Melhoff gaat door met het maken van andere miniatuurgraanvariaties, zoals minitaartjes en minikaneelbroodjes. De hashtag #pancakecereal is momenteel meer dan 1,7 miljard keer bekeken op TikTok.

En dus is het idee voor de Belgian Boys-ontbijtgranen jaren in de maak geweest, en ontstond toen het recept voor het eerst ging viraal tijdens de lockdowns van 2020. “We zagen mensen arbeidsintensieve recepten maken met mini-opscheplepels,” zei ze. “Dus dachten we na over hoe we een gemakkelijk te serveren versie konden maken voor iedereen, van Gen Z-volgers tot drukke moeders.”

Gotlib zei dat het product in beperkte oplage tot eind maart 2023 exclusief verkrijgbaar zal zijn bij Target en in de winkel verkrijgbaar is voor $ 5,79 per doos. Bovendien wordt het graan gemaakt zonder glucosestroop, kunstmatige smaakstoffen, kleuren of conserveermiddelen. “We waren in staat om een ​​eindkap bij Target te bemachtigen om zichtbaarheid te creëren voor klanten die bekend zijn met de recepttrend, evenals voor voorbijgangers,” zei Gotlib.

De minipannenkoeken komen op een moment dat minivoedsel de aandacht van TikTok blijft trekken. Zo ging bakkerij L’Appartement 4F uit Brooklyn vorig jaar viraal voor de verkoop van dozen van $ 50 ontbijtgranen gemaakt van minicroissants. De bakkerij heeft bijna verzameld 40.000 volgers en 1,3 miljoen likes op TikTok sinds de lancering van de pagina in 2021.

Het R&D-team van Belgian Boys heeft bijna twee jaar besteed aan het perfectioneren van de mini pluizige pannenkoeken voordat ze op de markt werden gebracht. Gotlib voegde eraan toe dat het investeren van tijd en middelen in trendy voedingsmiddelen een risico vormt voor elke startup, “we zagen pannenkoekengranen steeds populairder worden en waren bereid erop te wedden als uitbreiding van onze collectie.”

Het bedrijf verkoopt al een mini-pannenkoekproduct, maar Gotlib zei dat het nieuwe recept helemaal opnieuw is gemaakt, speciaal om de DIY TikTok-recepten te repliceren. Concreet is de pancake cornflakes kleiner en heeft het een lager vochtgehalte om een ​​scheutje melk op te kunnen nemen. Gotlib zei dat het onderzoeks- en ontwikkelingsteam van Belgian Boys verschillende recepten heeft getest om erachter te komen wat de beste manier is om ontbijtgranen voor pannenkoeken in koelkastvriendelijke dozen te verpakken.

“De nieuwe SKU past ook goed bij onze groeiende lijn, want die hebben we verdubbeld op gekoelde levensmiddelen in het afgelopen jaar’, zei Gotlib. In 2022 voegde Belgian Boys Brioche wentelteefjes toe aan zijn lijn van crêpes, pannenkoeken en wafels, die allemaal in België worden gemaakt. “Omdat we een pannenkoekenproduct zijn, jagen we niet op trends omwille van trends”, aldus Gotlib.

Belgian Boys rolt de pannenkoekengranen passend uit met een TikTok-marketingcampagne samen met andere socialemediaplatforms. In de komende weken zullen de accounts van het merk beelden achter de schermen belichten van hoe de minipannenkoekjes worden gemaakt in de fabriek van het bedrijf. “We werken ook samen met een aantal influencers die hebben geholpen om de trend viraal te laten gaan door het ontbijtgranen te promoten,” zei Gotlib.

Andere bedrijven willen meer TikTok-favoriete producten naar de winkelrekken brengen door specifiek samen te werken met videomakers. Nadat chef-kok Pii van TikTok afgelopen juni viraal ging met haar Pepto Bismol-gekleurde specerij, kon ze een samenwerking sluiten met condimentenbedrijf Dave’s Gourmet om een ​​houdbare versie te lanceren, nadat er vragen waren gerezen over slechte voedselveiligheidspraktijken.

De influencer-chef heeft 228.000 volgers en 6,9 miljoen views op TikTok verzameld, waardoor Dave’s Gourmet afgelopen augustus contact opnam met de zelfbenoemde “Pink Sauce Queen” om haar te helpen de saus te verpakken en te verkopen.

De nieuwe gebottelde saus lanceerde Walmart op 11 januari en bereikte 4.300 locaties en Walmart.com, waar het tot juli exclusief zal worden verkocht. Volgens een Dave’s Gourmet woordvoerder, hoewel het nog te vroeg is om de verkoop te beoordelen, laat het nieuwe product “een positieve groei van week tot week zien”. Het bedrijf is van plan om ook glutenvrije en veganistische versies van de saus op de markt te brengen.

“Het was geweldig om te zien dat zoveel mensen zich naar Walmart haasten om meteen een fles Pink Sauce mee naar huis te nemen”, vertelde David Neuman, CEO van Dave’s Gourmet, in een verklaring aan Modern Retail. “Deze saus is echt uniek in zijn soort. Het Dave’s Gourmet-team is trots op het werk dat we hebben gedaan om Pink Sauce zo snel in de Walmart-schappen in het hele land en online te brengen.”

Gotlib van Belgian Boys zei dat een behendige startup een groot voordeel is om als eerste trendy nieuwe producten op de markt te brengen. “Vaak wachten grote merken met het doen van enquêtes en gegevens, maar deze trend had meer dan een miljard views, dus het was een goed idee voor ons”, zei Gotlib.

Toch is het lanceren van een product dat is gebaseerd op een internetvoedselrage een beetje een gok voor startups als Belgian Boys, dat nog steeds relaties aan het ontwikkelen is met grote retailers als Target en Costco. Daarmee zei Gotlib dat experimenteren belangrijk is gezien de groeiende merkstem van het bedrijf. “We proberen altijd creatieve SKU’s te bedenken, wat niet altijd gemakkelijk is”, zei Gotlib.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in