VK kan TikTok een boete van $ 29 miljoen opleggen vanwege privacyproblemen van kinderen

0
29


Door Brian Fung, CNN

Het VK zei maandag dat het TikTok een boete van miljoenen dollars zou kunnen opleggen nadat de regering had vastgesteld dat het korte videoplatform de privacy van kinderen mogelijk had geschonden.

De mogelijke boete van £ 27 miljoen, of ongeveer $ 29 miljoen, volgt op een onderzoek door de Britse toezichthouder voor gegevensprivacy, waaruit bleek dat TikTok in de loop van twee jaar van mei 2018 tot juli 2020 mogelijk de Britse wet heeft overtreden door gegevens van kinderen te verwerken. jonger dan 13 jaar zonder toestemming van de ouders.

In een juridisch document waarin TikTok op de hoogte wordt gesteld van de mogelijke boete, zei het Britse Information Commissioner’s Office ook dat TikTok mogelijk gevoelige categorieën gegevens “zonder wettelijke gronden” heeft verwerkt en mogelijk niet transparant genoeg informatie aan zijn gebruikers heeft verstrekt.

“We willen allemaal dat kinderen de digitale wereld kunnen leren en ervaren, maar met de juiste bescherming van de gegevensprivacy”, zegt informatiecommissaris John Edwards in een verklaring. “Bedrijven die digitale diensten aanbieden, hebben de wettelijke plicht om die beveiligingen in te voeren, maar onze voorlopige mening is dat TikTok niet aan die vereiste voldeed.”

In een verklaring zei TikTok: “Hoewel we de rol van de ICO bij het beschermen van de privacy in het VK respecteren, zijn we het niet eens met de voorlopige standpunten die zijn geuit en zijn van plan om te zijner tijd formeel op de ICO te reageren.”

De ICO heeft de specifieke soorten gevoelige gegevens niet genoemd die TikTok mogelijk verkeerd heeft behandeld volgens de Britse wetgeving, maar over het algemeen legt het land hogere verplichtingen op aan gegevens die iemands ras of etnische afkomst, politieke opvattingen, religieuze overtuigingen, gezondheidsstatus, seksuele geaardheid en meer.

De-CNN-Wire
™ & © 2022 Cable News Network, Inc., een Warner Bros. Discovery Company. Alle rechten voorbehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in