Virale TikTok van student onthult de ‘seksistische’ dresscode van de school tijdens de montage

0
105


Een 16-jarige studente ging viraal op TikTok nadat ze de ‘seksistische’ dresscode van haar school had onthuld tijdens de montage.

De student riep de beheerders tijdens een vergadering terwijl hij de strikte dresscode van de school aanvocht en de aandacht vestigde op het onterechte naleving van het beleid.

In een virale video met meer dan 5,7 miljoen views, deelde TikToker Anastasia een clip waarin ze beheerders vroeg om hun strikte dresscode te verduidelijken.

“Waarom is deze school zo volhardend in het vertellen van meisjes dat ze zich moeten bedekken, terwijl jongens het eigenlijk gewoon in hun broek moeten houden?” ze zei. “Deze school is zo koppig om meisjes te vertellen dat ze hun schouders of buik moeten bedekken als die dingen allemaal vrij natuurlijk zijn.”

Ze legde verder uit dat de dresscode ‘seksistisch’ was en merkte op dat meisjes met een ‘grotere cupmaat’ vaker kledingvoorschriften hebben dan meisjes met kleinere cupmaten, zelfs als ze hetzelfde shirt dragen.

“Ik heb gehoord dat meer meisjes met grotere cupmaten dresscode krijgen. Het is volledig seksistisch en bevooroordeeld en niet oké”, aldus Anastasia.

Ze onderschrift van de video: “Onze lichamen leiden niet af. Je bent gewoon walgelijk.”

In een vervolgclip deelde de student de reactie van een mannelijke administrateur op haar argument, waarin hij verklaarde dat hij gewoon “een beleid handhaaft” dat in het handboek staat.

“Het is niet de manier waarop we ernaar kijken, maar we volgen gewoon wat we willen doen,” zei hij. “De meeste mensen snappen het wel, maar er zijn mensen die het systeem willen uitdagen, dus dat is het. En veel medewerkers en mensen voelen zich ongemakkelijk.”

Een meisje dat achter Anastasia zat, vroeg toen: “Je zei dat het personeel zich ongemakkelijk voelt bij wat meisjes dragen?” De man antwoordde: “Ik zei jaren geleden, sommige personeelsleden…”

“Waarom?” kwam ze tussenbeide, voordat een ander personeelslid haar afsneed en de studenten vroeg om ‘herfocussen’, haar vraag ontwijkend.

TikTok-gebruikers reageren op student die de ‘seksistische’ dresscode van school onthult

Verschillende TikTok-gebruikers bekritiseerden de beheerder omdat hij beweerde dat het personeel zich ongemakkelijk voelde bij outfits die minderjarigen naar school dragen.

“Het personeel voelde zich ‘ongemakkelijk’ rond minderjarigen??? Oké, krijg nieuw personeel, ze zouden NIET in de buurt van kinderen / tieners moeten zijn, ” merkte een gebruiker op.

“‘Ze maken het personeel ongemakkelijk’, dus hij zei net tegen al het personeel dat ze moesten kijken?” een andere gebruiker schreef.

‘Hij verontschuldigde zich gewoon voor patriarchale vrouwenhaat. Hij zei gewoon dat jongens jongens zullen zijn”, voegde iemand anders eraan toe.

Andere gebruikers deelden hun eigen ervaringen met kledingvoorschriften.

“Ik was 5’11 op de middelbare school en kreeg ALTIJD een dresscode als ik een rok droeg. Ik kende een ander meisje van 1.75 meter dat NOOIT een dresscode zou krijgen en dat ze dagelijks rokken droeg”, deelde een gebruiker mee.

“Er waren eens twee meisjes die tanktops droegen. De een was beduidend groter dan de ander. Het grotere meisje werd naar huis gestuurd voor haar tanktop”, schreef een ander.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in