Virale TikTok van Stay-At-Home Girlfriend’s Journal leidt tot debat

0
13


Day-in-the-life video’s zijn enorm populair op TikTok, tot op het punt van parodie. Ze worden verondersteld ambitieus te zijn, hoewel sommige makers de façade laten vallen en echt worden. En soms kijk je achter het gordijn.

Dat lijkt het geval te zijn met TikToks van Kendel Kay (@kendelkay), een model en influencer met meer dan 450.000 volgers die in wezen haar leven documenteert als een ’thuisblijfvriendin’.

De originele TikTok is van 20 september en heeft meer dan 370.000 views. Maar vorige week werd het opnieuw gepost op Twitter, waar het meer dan 3,8 miljoen keer bekeken werd.

In de TikTok vertelt Kay over haar dagelijkse activiteiten, waaronder het bijhouden van een dagboek, de was doen en eten maken voor haar vriend Luke. (Het is niet duidelijk, althans van deze TikTok, wat hij doet. Zijn TikTok-biografie zegt: “22 y/o Multi-Millionaire.”) Sommige opmerkingen op de TikTok drukken jaloezie uit over haar leven, evenals verwarring over wat een thuisblijf-vriendin is.

Maar Twitter komt altijd vanuit een andere hoek bij dit soort video’s. Behalve opmerkingen over hoe Kay klinkt als “ze weet niet zeker waarom ze dit doet”, zoomden andere accounts in op een pagina in haar dagboek, waarin ze schrijft over “gebrek aan plezier/sociaal leven/opwinding” en ook dat ze “niet tevreden is met mijn uiterlijk .” De screenshot van het dagboek is van een TikTok die op 16 augustus is gepost, die ook gaat over het zijn van een vriendin die thuis blijft. (En is een gesponsorde post.)

Dit zijn normale dingen voor iemand om over te schrijven, zelfs als ze TikToks posten waardoor het lijkt alsof hun leven perfect is. Toch haastten mensen zich om uit te leggen wat ze denken dat er aan de hand is. Zoals maker @1000mgibuprofen in haar video over het tijdschrift zei, is het ‘contrast’ tussen zorgvuldig samengestelde esthetiek en realiteit ‘echt interessant en nogal schokkend’.

“Ik denk dat dat een paasei van haar was”, zei een commentator.

@1000mgibuprofen #stitch with @kendel kay #fyp ♬ origineel geluid – 1000mgibuprofen

“Thuisblijfvriendin” is een merk op TikTok; de tag heeft meer dan 132 miljoen views en veel van deze grotere makers hebben waarschijnlijk merkdeals. (Kay noemt er een, Bloom Nutrition, in verschillende van haar TikToks, waaronder het dagboek.)

De video’s zijn zo onontkoombaar op TikTok dat de parodievideo’s “Een dag in het leven van een thuisblijvende vriendin” ook zijn gaan circuleren op Twitter en TikTok, meestal satirisch over hoe eenzaam deze vrouwen lijken.

@geemcgwee Een ochtend in mijn leven als een thuisblijvende vriendin #morninginmylife #stayathomevriendin #stayathomewife #stayathomegf #sketchcomedy origineel geluid – Gill

Is het zo somber? We hebben via e-mail contact opgenomen met Kay voor commentaar.

web_crawlr

We crawlen het web, zodat u dat niet hoeft te doen.

Meld u aan voor de Daily Dot-nieuwsbrief om elke dag het beste en slechtste van internet in uw inbox te krijgen.

*Eerste publicatie: 25 oktober 2022, 19:07 uur CDT

Audra Schroeder

Audra Schroeder is de senior entertainmentschrijver van de Daily Dot en richt zich op streaming, comedy en muziek. Haar werk is eerder verschenen in de Austin Chronicle, de Dallas Observer, NPR, ESPN, Bitch en de Village Voice. Ze is gevestigd in Austin, Texas.

Audra SchroederLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in