Virale TikTok laat zien dat hotelhoudsters ‘overwerkt en onderbetaald’ zijn

0
150


  • Uit een AHLA-enquête bleek dat 97% van de hotels zegt een personeelstekort te hebben.
  • Zomerreizigers hebben geleid tot een ‘wervingsgolf’ van hotelmedewerkers.
  • Een huishoudster gebruikt TikTok om te laten zien hoeveel was ze moet opvouwen in een dienst van meer dan 8 uur.

Een vrije dag voor huishoudster Kasea Zeiber uit Pittsburgh betekent dat ze terugkeert naar een berg wasgoed in het hotel met 126 kamers waar ze werkt – zij is de enige persoon die verantwoordelijk is voor het opvouwen.

Zeibers TikTok-video’s die laten zien wat zij ‘dodelijke druppels’ noemt vanuit een linnenkoker in de wasruimte van het hotel, zijn viraal gegaan en schokkende kijkers.

Haar meest populaire video laat zien hoe de was uit de valdeur valt, Zeiber uit het videoframe wordt geduwd en de wasruimte vult – nadat ze slechts twee dagen niet had gewerkt.

In het opmerkingengedeelte van haar account verduidelijkte Zeiber dat zij niet de enige huishoudster in het hotel is, maar dat zij de enige persoon is die verantwoordelijk is voor de was. Soms duren haar werkdagen langer dan acht uur en omvatten ze meer dan alleen de was, volgens Zeiber.

“Soms krijg ik wat hulp. Ik heb vandaag 11 uur gewerkt, maar eerst 12 kamers schoongemaakt”, antwoordde Zeiber op een commentator.

Het overwerkte schema van Zeiber is een voorbeeld van hoe de dienstverlenende sector worstelt om te herstellen na duizenden ontslagen te hebben op het hoogtepunt van de pandemie.

Hotelhuishoudster Kasea Zeiber beklimt een berg wasgoed

Kasea Zeiber is de enige huishoudster die verantwoordelijk is voor het opvouwen van de was in een hotel met 126 kamers in de omgeving van Pittsburgh.

Klik op Downloaden om Zeiber/TikTok mp3 youtube com op te slaan


Uit een onderzoek in juni onder 500 hoteliers door de American Hotel & Lodging Association (AHLA) bleek dat 49% van haar leden zichzelf classificeerden als “ernstig onderbemand”, terwijl 97% een personeelstekort aangaf.

De meest kritische behoefte? Schoonmaak, volgens de enquête.

Hotels zijn op een “huurgolf” vanwege de grote vraag van zomerreizigers, zegt AHLA-manager. Volgens het rapport bieden ze meer loon en betere voordelen om honderdduizenden openstaande posities in te vullen.

“Als je er ooit aan hebt gedacht om in een hotel te werken, dan is dit het moment, want het loon is beter dan ooit, de voordelen zijn beter dan ooit en de kans is beter dan ooit”, zegt AHLA-president. en CEO Chip Rogers zei in het rapport.

In de opmerkingen van Zeiber klaagden huidige en voormalige huishoudsters over hun eigen ervaringen op het werk.

“Huishouden was het slechtste werk dat ik heb moeten doen. Overwerkt en onderbetaald is een understatement”, luidde een opmerking.

Een andere commentator wees erop hoe moeilijk het is om mensen te vinden om vacatures in te vullen.

“Veel mensen in deze opmerkingen realiseren zich niet dat plaatsen zoals (dit hotel), winkels en foodservice ALLEMAAL te weinig personeel hebben”, staat in de opmerking.

“Ja, we proberen mensen te vinden, maar kunnen geen mensen aannemen als niemand solliciteert”, voegde de commentator eraan toe.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in