Viral TikTok toont Uvalde oom die oproept tot aftreden van McCraw

0
14


Brett Cross, die zijn 10-jarige neefje verloor bij de massale schietpartij in Uvalde, riep Steve McCraw, directeur van het Texas Department of Public Safety, op om af te treden tijdens een hoorzitting van de Public Safety Commission op donderdag in Austin.

Een virale TikTok toont Cross, die Uziyah Garcia had opgevoed voordat hij op 24 mei werd vermoord, tijdens de hoorzitting de confrontatie aangaat met Cross. De video is meer dan 1,6 miljoen keer bekeken en heeft bijna 200.000 likes sinds hij donderdagmiddag door het account @yahoonews werd gepost.

@yahoonews Familieleden van de slachtoffers van de #Uvalde schietpartij eisten actie van het Texas Department of Public Safety, waaronder het ontslag van kolonel Steven McCraw. #Texas-functionarissen werden bekritiseerd vanwege hun reactie op de schietpartij, nadat bijna 400 agenten van meerdere agentschappen buiten de klaslokalen wachtten voordat ze de schutter confronteerden. #news #robbelementary #crime #uvaldetx #yahoonews ♬ origineel geluid – Yahoo News

De video begint met Cross die het podium nadert voordat hij zegt dat het vijf maanden en drie dagen geleden is sinds zijn neef, die Cross zijn zoon noemt, en 20 anderen werden gedood.

‘Het duurde 77 minuten dat 91 van jullie officieren buiten wachtten terwijl onze kinderen werden afgeslacht’, zegt Cross. ‘Een van uw officieren is ontslagen. Een.’

Cross gaat door met het “letterlijk” citeren van McGraw’s eigen woorden aan de directeur van het agentschap, waarin McGraw zei dat hij de eerste zou zijn om af te treden als het Department of Public Safety verantwoordelijk zou worden geacht voor de vertraagde reactie op de massale schietpartij.

‘Nou Steve, het is nu tijd’, zegt Cross. “Als je een man van je woord was, zou je met pensioen gaan. Helaas lijkt het erop dat je dat niet gaat doen.”

Op ExpressNews.com: Redactioneel: twee opties voor DPS-directeur McCraw: ontslag nemen of ontslagen worden

Onder verwijzing naar McGraw’s reactie op zijn woorden, zegt Cross dat de regisseur zo geïrriteerd kan raken als hij wil.

‘Ik heb mijn verdomde zoon verloren. Je woede zal de mijne niet overtreffen, man,’ zegt Cross.

Als reactie applaudisseerde TikTok voor het vermogen van Cross om zijn woede te bedwingen.

“Beleid en procedures zijn nog steeds niet beoordeeld, bijgewerkt en gehandhaafd. Excuses zijn nog steeds niet ingediend”, merkte een TikTok-gebruiker, Niki Simone, op.

“Zoveel respect voor deze man. Deze mensen spelen gewoon in cirkels”, schreef een andere gebruiker, Louis Fuentes.

Cross vertelde McGraw ook dat hij “de staat, jouw positie en de mensen te schande heeft gemaakt”.

Op donderdag riep de Amerikaanse vertegenwoordiger Tony Gonzales, wiens 23e congresdistrict Uvalde omvat, ook McCraw op om af te treden in een tweeten.

shepard.price@express-news.net | @shepardgprice

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in