Viral TikTok onthult een verrassend veel voorkomende investeringsfout

0
10


Iedereen maakt fouten, maar sommige fouten zijn duurder dan andere.

En er is één veelvoorkomende investerings-boo-boo die u veel geld kan kosten. In een recente TikTok die ongeveer twee miljoen views heeft verzameld, zegt gebruiker @kaylacaneat dat ze op de harde manier over deze blunder heeft geleerd.

“Wil je iets horen waardoor je je beter gaat voelen over jezelf?” vraagt ​​ze in de video. “Ik investeerde meer dan twee jaar in een Roth IRA, elke maand, en het kostte me een relatie met iemand in de financiële wereld om te beseffen dat ik nooit iets had geïnvesteerd, ik had gewoon geld gestort. Ik heb nooit een enkel aandeel gekocht.”

De TikTok-gebruiker zegt dat ze dacht dat het investeringsgedeelte ‘automatisch’ was, en haar commentaargedeelte staat vol met mensen die zeggen dat ze dezelfde fout hebben gemaakt.

Ze zijn zeker niet alleen. Sommige investeerders dragen gewoon bij en investeren niet, soms tientallen jaren, waardoor ze potentieel grote winsten mislopen, volgens Anjali Jariwala, oprichter van financieel planningsbureau FIT Advisors in Redondo Beach, Californië.

“Ik heb het vaker gezien dan ik zou willen”, zegt Jariwala.

Advertenties door geld. We kunnen een vergoeding ontvangen als u op deze advertentie klikt.AdvertentieDisclaimer voor advertenties op geld

Zorg ervoor dat uw zuurverdiende geld wordt beschermd met een gouden IRA

Gouden IRA’s helpen u uw beleggingen te beschermen door de activadiversificatie en stabiliteit te bieden die u nodig hebt. Klik op uw staat om te beginnen.

HawaiiAlaskaFloridazuid CarolinaGeorgiëAlabamaNoord CarolinaTennesseeRIRhode IslandCTConnecticutMAMassachusettsMaineNHNew HampshireVTVermontNew YorkNJNew JerseyVANDelawareMDMarylandWest VirginiaOhioMichiganArizonaNevadaUtahColoradoNew Mexicozuid DakotaIowaIndianaIllinoisMinnesotaWisconsinMissouriLouisianaVirginiagelijkstroomWashington DCIdahoCaliforniëNoord-DakotaWashingtonOregonMontanaWyomingNebraskaKansasOklahomaPennsylvaniaKentuckyMississippiArkansasTexas

Start vandaag

Een veelgemaakte investeringsfout

Roth IRA’s zijn individuele pensioenrekeningen waaraan beleggers geld na belastingen kunnen bijdragen, zodat hun geld kan groeien en belastingvrij kan worden opgenomen zodra ze 59,5 jaar oud worden (zolang de rekening al minstens vijf jaar open is). Zoals bij elke beleggingsrekening geldt: hoe langer uw saldo moet groeien, hoe beter.

U kunt jaarlijks tot $ 6.000 na belastingen bijdragen in een Roth IRA ($ 6.500 vanaf volgend jaar) als u jonger bent dan 50 jaar, en vervolgens uw beleggingen kiezen, waaronder fondsen, zoals exchange-traded funds (ETF’s) en beleggingsfondsen – aandelen, obligaties en meer. (Als je 50 jaar of ouder bent, kun je dit jaar $ 7.500 bijdragen en dat loopt op tot $ 7.500 volgend jaar.) Maar sommige beginners verzuimen om daadwerkelijk investeren het geld op hun pensioenrekeningen omdat ze ervan uitgaan dat beleggen automatisch is wanneer ze hun geld inleggen.

“Ik denk dat het voortkomt uit het feit dat er gewoon veel mensen zijn die geen financiële basiskennis hebben”, zegt Jariwala. “Dat is niet omdat het hun schuld is, en dat komt niet doordat ze niet in staat zijn om het te begrijpen.”

Deze fout kan ook voorkomen bij andere soorten beleggingsrekeningen. Als u bijvoorbeeld belegt in een belastbare effectenrekening, moet u er ook voor zorgen dat u uw geld belegt zodra het op de rekening staat.

Tori Dunlap, oprichter van het financiële educatieplatform voor vrouwen Her First 100k, zei in een TikTok dat niet-geïnvesteerde Roth IRA’s een minpunt zijn dat ze ook vaak ziet.

“Ik kan je niet vertellen hoeveel mensen denken dat ze hun Roth IRA investeren als ze alleen bijdragen”, schreef ze. “Neem 5 minuten en controleer VANDAAG of je aandelen hebt gekocht met je bijdragen.”

Advertenties door geld. We kunnen een vergoeding ontvangen als u op deze advertentie klikt.AdvertentieDisclaimer voor advertenties op geld

Deze IRA is zo goed als goud!

In tegenstelling tot traditionele pensioenrekeningen, worden Gold IRA’s gedekt door edele metalen. Klinkt goed? Klik nu hieronder voor meer informatie.

Begin met beleggen in goud

De gevaren van niet beleggen

De gevolgen van niet beleggen kunnen behoorlijk verwoestend zijn. Een paar jaar een Roth IRA of andere beleggingsrekening onbelegd laten is niet het einde van de wereld. Maar als u decennialang bijdragen levert en nooit uw geld daadwerkelijk belegt, krijgt u een veredelde basisspaarrekening zonder de indrukwekkende samengestelde rente die u kunt verdienen met beleggingsrekeningen.

Samengestelde rente is in wezen de rente die op rente wordt verdiend. Laten we zeggen dat u $ 6.000 in uw Roth IRA stopt die enkelvoudige rente verdiende met een rendement van 7% versus samengestelde rente met een rendement van 7%. Na het eerste jaar zou u volgens een voorbeeld van Fidelity Investments identieke saldi van $ 6.420 hebben voor beide soorten rente. Maar in het tweede jaar zou het samengestelde rentesaldo iets hoger zijn op $ 6.869,40 vergeleken met $ 6.840 met enkelvoudige rente.

Na 30 jaar zou dezelfde investering die samengestelde rente verdient $ 45.700 zijn, terwijl uw investering met enkelvoudige rente slechts $ 18.600 zou waard zijn, maar liefst $ 30.000 minder.

Beleggingsrekeningen verschillen per aanbieder, maar als u vermoedt dat u een van die mensen bent die uw geld per ongeluk niet heeft geïnvesteerd, kunt u vrijwel op dezelfde manier controleren, ongeacht welk platform u kiest. Zodra u zich aanmeldt bij uw account, zoekt u naar beschikbare contanten om te handelen.

Als al uw geld beschikbaar is om te verhandelen, betekent dit dat u geen aandelen of andere activa heeft gekocht. Een andere manier om dit te controleren is door te kijken onder ‘posities’, dit zijn investeringen die u hebt gekocht – als er niets is, heeft u uw geld niet geïnvesteerd.

Er is geen manier om met terugwerkende kracht te investeren. Dat gezegd hebbende, het is nooit te laat om te beginnen, aldus Jariwala. Dus als u geld in uw Roth IRA heeft om te investeren, zorg er dan voor dat u het zo snel mogelijk investeert.

Advertenties door geld. We kunnen een vergoeding ontvangen als u op deze advertentie klikt.AdvertentieDisclaimer voor advertenties op geld

Zet een door goud gedekte IRA in je gouden jaren

Gouden IRA’s werken net als traditionele pensioenrekeningen, maar uw investering wordt gedekt door goud en andere edele metalen, waaronder zilver, platina en palladium. Klik hieronder om te beginnen.

Begin

Uw beleggingen automatiseren

Het goede aan investeringsfouten is dat je natuurlijk kunt corrigeren – en hoe langer je tijdlijn is wanneer je de fout herstelt, hoe minder impact het in het algemeen zal hebben, zegt Jariwala.

Hoewel het misschien niet voor iedereen de beste strategie is, is een gemakkelijke manier om ervoor te zorgen dat uw geld wordt geïnvesteerd, het opzetten van automatische investeringen via het platform dat u hebt gebruikt om uw Roth IRA of andere beleggingsrekening te openen. De manier waarop u uw automatische investeringen instelt, verschilt enigszins, afhankelijk van het platform, maar u kunt de financieringsmethode selecteren die u wilt gebruiken, wanneer u wilt dat de automatische investering begint en eindigt, en het bedrag dat u’ wil graag investeren.

Je toekomstige zelf zal je misschien dankbaar zijn.