Viral Tiktok hondenpark DogWorld sluit mogelijk eind 2022

0
121


Viral Tiktok hondenpark DogWorld sluit mogelijk eind 2022

Foto: met dank aan DogWorld

DogWorldeen populair landgoed van 16 hectare met een zwembad van Olympisch formaat, een waterglijbaan, twee babyzwembaden, een vijver en een hindernisbaan, moet mogelijk voorgoed worden gesloten.

Wat is er gaande: Na iets meer dan een jaar open te zijn geweest, zeggen de eigenaren van DogWorld dat ze tegen het einde van het jaar worden geconfronteerd met een aflopende huurovereenkomst die hun verhuurder (Highway 700 LLC) wil beëindigen om uiteindelijk het land te verkopen.

Waarom het uitmaakt: We hebben verschillende geliefde bedrijven in Charlotte en de omliggende gebieden gezien met verhuurders die de huur willen verhogen of onroerend goed willen verkopen waar momenteel veel vraag naar is.

 • Vooral in de restaurantbusiness hebben we Soul Gastrolounge in Plaza Midwood en Central Coffee in South End zien sluiten vanwege huurverhogingen.
 • Een bedrijf van deze omvang verhuizen of zelfs sluiten is echter iets dat mede-eigenaar Dana Coutler weigert te doen zonder alle mogelijke opties uit te putten.
 • “We hebben hier zojuist zo hard aan gewerkt. We hebben ons bloed, zweet en tranen in deze plek gestopt.” aldus Couler.

Het zwembad van olympisch formaat is schuin geplaatst zodat de pups aan het einde met minder water naar binnen kunnen. Alle honden staan ​​onder toezicht, maar eigenaren worden aangemoedigd om over hun huisdieren te waken.

Achtergrond: Het hondenpark Kannapolis is oorspronkelijk in de jaren zestig gebouwd als recreatiepark, maar is nooit als openbaar park in bezit geweest van de stad. De ruimte was tot 2019 gewoon een zwembad voor mensen.

 • In 2021 had Jeff Palmer een groot idee voor honden om plezier te hebben, maar hij wist niet waar te beginnen.
 • De huidige eigenaar, Dana Coutler, stapte samen met haar familie (Erin Christner, Marco Mercado, Adam Coulter) in om het terrein, dat 12 omheinde hectare omvat, uiteindelijk te brengen tot wat we nu weten als een uniek hondenwaterpark .
 • Coulter vertelt ons dat er geen blauwdruk was om de structuur te ontwikkelen tot wat het park is geworden, maar na een paar TikToks-exposure waren ze goed op weg om Palmer’s aanvankelijke droom werkelijkheid te laten worden.

Foto: Alexis Clinton/Axios Charlotte

Context: Het puppyparadijs kreeg veel aanhang van meerdere Tiktoks tijdens de pandemie die het verkeer naar het park verhoogde.

 • EEN recente video heeft bijna drie miljoen views en reacties gekregen die aangeven dat mensen uit het hele land het puppyparadijs willen bezoeken.
 • Coulter vertelt ons dat ze bezoekers heeft gehad uit bijna elke staat en vragen heeft van mensen buiten het land.
 • “Ik wil met mijn hond komen, maar het is bijna 14 uur rijden van Toronto, Ontario, Canada.” zei Tiktok-gebruiker Matthew.

Foto: met dank aan DogWorld

Muurschilderingen in het hele park zijn gespoten door Carla Garrison-Mattos. Foto: Alexis Clinton/Axios Charlotte

Ja maar: Zelfs met de grote steun sinds ze voor het eerst zijn geopend, vertelt mede-eigenaar Dana ons dat ze alleen financieel heeft kunnen breken.

 • Dana zegt dat zij en haar familie een leuke en veilige ruimte wilden creëren voor honden en hun baasjes.
 • Het familiebedrijf is alleen van donderdag tot en met zondag geopend. Het werk aan de faciliteit wordt gedaan door de familie. Het onderhoud aan het park wordt gedaan door Dana’s echtgenoot Adam, de hondentraining wordt gedaan door Coutler’s dochter Erin en de website is gedaan door de schoonzoon van Coutler, Marco.
 • Dana vertelt ons dat de kleine winst die ze op het park konden maken, is gebruikt om oude delen van het park te repareren.
 • “We zijn blij om break-even te draaien, maar we kunnen verliezen door ons eigen geld te investeren.” Coulter zei:.

Foto: met dank aan DogWorld

De concessietribune biedt items zoals een kegel met lekkernijen om uw pup te belonen na een lange dag. Foto: Alexis Clinton/Axios Charlotte

Dana zegt dat ze contact heeft opgenomen met de stadsambtenaren van Kannapolis, waaronder: Burgemeester Darryl Hinnant en stadsmanager Mike Legg om hulp, maar kon geen hulp krijgen.

Tussen de lijnen: Hoewel het park in Kannapolis ligt, bevindt het zich in Rowan County, dus het is buiten de stadsgrenzen.

 • Legg vertelt ons dat er discussies zijn geweest om het door Coulter gepresenteerde bedrijfsmodel te ondersteunen, maar dat er strategische planning voor nodig was.
 • Een gemiddeld parkproject zou volgens Legg zo’n 36 maanden kunnen duren.
 • “Wij geloven in haar businessmodel. Het gesprek is niet dood, maar het is ingewikkelder en de timing is moeilijk met zoveel lopende projecten.” zei Legg.

Foto: met dank aan DogWorld

Hindernisbaan binnen het omheinde hondenpark. Foto: Alexis Clinton/Axios Charlotte

Wat is het volgende: Dana heeft gemaakt allerlaatste poging, het publiek vragen om haar te helpen met het inzamelen van ten minste $ 300.000 om het park van haar huisbaas te kopen.

 • Dana wil uitbreiden door hondenopvang op te nemen die hen zal helpen het park het hele jaar door te betalen.
 • Coulter zegt ook dat ze hoopvol is dat steun de parkmissie levend zal houden.
 • “We geloven erin en we willen dat het zo slecht werkt.” zegt Kouter.

Foto: met dank aan DogWorld

Foto: met dank aan DogWorld

Foto: met dank aan DogWorld

Foto: Alexis Clinton/Axios Charlotte

De lange waterglijbaan heeft hondenspeelgoed dat door het park wordt verstrekt. Foto: Alexis Clinton/Axios Charlotte

Lees het volgende verhaal

Weekdagplanner: 18 dingen om te doen in Charlotte deze week

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in