Viral TikTok benadrukt angst voor vrouwen die alleen rennen

0
114


Het begon als een gewone hardloopvlog. In een nu virale TikTok neemt hardloper Samantha Mac @sageandmaize haar volgers mee op een geplande 8-mijlsloop die luchtig begint, maar halverwege verandert in iets verontrustends. Iets wat vrouwen die alleen rennen maar al te vaak ervaren.

“Goedemorgen, het is 42 graden, laten we gaan voor een 8-mijlsloop,” begint ze. “Fit check: schattig.” Samantha checkt vervolgens in aan het begin van elke mijl en geeft haar kijkers updates over haar voortgang. “Mijl één: mijn longen hebben het een beetje moeilijk door de koude lucht, maar verder voel ik me geweldig.” Op mijl twee zegt ze dat ze aan het trainen is voor een aanstaande halve marathon. Op mijl vier deelt ze haar afspeellijst. Ze is zonnig, blij, vrolijk.

Maar ergens rond mijl vijf is de sfeer anders. Er is een duidelijke verandering in haar stem, in haar bewegingen. Ze kijkt om zich heen in plaats van naar de camera te kijken. Ze klinkt bang.

‘Er is een man in een rode auto die twee keer door mij is gereden’, legt ze met trillende stem uit. “Ik word er echt nerveus van.”

@sageandmaize

PSA vertrouw op je gevoel 🙂

♬ origineel geluid – samantha mac

Als je kijkt, kun je niet anders dan de overeenkomsten opmerken tussen Samantha’s hardloopsessie en de 8-mijlsloop die Eliza Fletcher niet kon voltooien.

Samantha vertelt verder dat de verdachte bestuurder heeft geparkeerd aan het einde van de weg waar ze rent, en dat ze niet terug kan naar haar auto zonder eerst langs zijn auto te rennen. Als hij de parkeerplaats begint te verlaten, vraagt ​​ze in tranen aan een buurvrouw of ze in zijn tuin mag wachten tot haar ouders haar komen ophalen. We horen haar dan met de politie praten over rennen met pepperspray en vragen of berenspray beter is.

“Het is gewoon een van die dingen waarvan je denkt dat het jou niet zal overkomen… totdat het jou overkomt”, zegt Samantha in haar video.

Gelukkig is Samantha veilig, maar ze heeft haar vlucht niet kunnen afmaken. Maar sommigen zijn niet zo gelukkig. Eliza Fletcher kon haar run niet afmaken. Noch Mollie Tibbets, noch talloze andere vrouwelijke hardlopers die alleen aan het hardlopen waren.

Gerelateerd: Vrouwen zouden moeten kunnen bestaan ​​zonder voor hun leven te vrezen

In Samantha’s geval had het niets kunnen zijn. Maar het had ook iets kunnen zijn. Samantha vertrouwde op haar gevoel, belde haar ouders voor een ritje en vond een veilige plek om te blijven voordat ze de politie belde.

Als hardloper heb ik ook in Samantha’s schoenen gestaan. Dubbel op mezelf. Ik heb mijn afspeellijst gepauzeerd zodat ik kon luisteren naar voetstappen achter me. Ik hield de zijspiegels van passerende auto’s in de gaten. Ik heb een kenteken onthouden, voor het geval dat. Ik besteedde te veel mentale energie aan het piekeren over runs die bedoeld waren om mijn hoofd leeg te maken. Ik rende naar huis, opgelucht, maar niet minder angstig.

Het is een universeel probleem: vrouwen voelen zich onveilig tijdens hun dagelijkse bezigheden. Of het nu gaat om sporten, een boodschap doen of reizen.

Samantha’s TikTok, dat nu meer dan 7 miljoen keer is bekeken, is een bewijs van de angst die vrouwen elke dag voelen.

“Het volgen van een onderbuikgevoel heeft mijn leven gered bij een rustplaats. Vertrouw altijd op dat gevoel, je overdrijft nooit”, zegt TikTok-gebruiker Mommy Farmer.

“Zoals elke vrouw dit tot op zekere hoogte heeft ervaren, kennen we dat onderbuikgevoel allemaal. Ugh,” schreef gebruiker Jera Bean.

“😭slim meisje. Dit maakt me aan het huilen. Ik heb je angst gevoeld. Ik ben blij dat je veilig bent,’ zei Natasha Jade.

Maar voor velen, waaronder ikzelf, is hardlopen een reddingslijn. Het is wat we doen om ons op ons best te voelen. Het is wat we doen om aan onze gedachten te ontsnappen – of ze recht onder ogen te zien. Het is wat we doen, ongeacht de risico’s en gevaren.

Ik zou allemaal de dingen kunnen opnoemen die je moet doen om jezelf veilig te houden terwijl je rent, zoals rennen met een vriend, een alarm dragen, berenspray meenemen. Zorg ervoor dat een geliefde uw route kent, houd uw locatietracking ingeschakeld, blijf op de hoogte van uw omgeving.

Maar geen van die dingen doet er toe als je je instinct niet aanspreekt. Wat houdt je echt veilig tijdens het hardlopen? De bereidheid hebben om te luisteren naar wat je angst je probeert te vertellen. De moed om je route aan te passen, je run te kort te doen, een familielid te bellen om je op te halen.

“PSA: vertrouw op je gevoel”, schreef Samantha bij haar TikTok. Geen wijzere woorden.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in