Viral gaan op TikTok – 5 manieren waarop kleine bedrijven succes hebben gevonden op het platform

0
113


Muziek

Met TikTok, gevoed door muziek- en audiotrends, kan het kiezen van de juiste geluiden een boost zijn voor video’s van kleine bedrijven. Zelfs als de video niet van uw personeel is dat de nieuwste TikTok-dans doet, kan het instellen van een TikTok op populaire audio deze sneller laten zien.

Muziek is zo’n belangrijke aanjager van weergaven op TikTok, dat dezelfde video met verschillende geluiden vaak enorm van elkaar kan verschillen. Shea Ehresman, de kunstenaar achter Made by Shea, dat handgemaakte oorbellen maakt van polymeerklei, ontdekte dat een bepaald TikTok-deuntje hielp bij het katapulteren van een van haar video’s waarin ze haar oorbellen maakte. Die video, ingesteld op “Love You So” van Big Khan en BBQ Show, werd meer dan 7 miljoen keer bekeken, terwijl een andere, zeer vergelijkbare post iets meer dan 1 miljoen keer werd bekeken toen hij door Lil Nas X was ingesteld op “Dat is wat ik wil”.

“De meeste van mijn inhoud wordt gerecycled, dus soms post ik dezelfde soort video, maar met andere muziek. Ze deden het nog steeds heel goed’, zei Ehresman. “Dat is wat er gebeurde met twee van mijn virale video’s. Ik denk dat ze gewoon het juiste geluid hadden.”

Kaly Owens, de eigenaar en maker van String Art by Kaly, plaatste in januari een video waarin ze een snaarkunstwerk van een cactus maakte op de ‘Glee’-versie van ‘River Deep, Mountain High’. De video is meer dan 8 miljoen keer bekeken, waarbij één kijker opmerkt: “Net als voor het nummer mis ik Naya Rivera”, en een ander schrijft “geluk” met verschillende emoji’s met een smileyhart.

De muziek hoeft niet altijd hoorbaar te zijn om indruk te maken. The Marshmallow Co., dat gastronomische marshmallows maakt, heeft een video gemaakt die laat zien hoe ze de favoriete smaak van hun mede-eigenaar maken: regenboogkauwgom. De video was ingesteld op een populair nummer van Frank Ocean, maar een truc is om het volume van het nummer heel laag te zetten, zodat kijkers kunnen horen dat de video wordt verteld. Hoewel kijkers het nummer niet kunnen horen, kan deze tactiek helpen om trending audio te omzeilen. De hack hielp de video meer dan 1,3 miljoen keer bekeken te worden.

The Red Chickz, een hot chicken restaurant in Los Angeles, leunt zwaar op hiphop- en rapmuziek om de toon van het merk te zetten. Alle video’s bevatten menu-items in verschillende vormen – chicken fingers, sandwiches, kip en wafels – en kijkers laten weten wanneer ze van de muziek van een video houden. Opmerkingen in een recente TikTok op PGF Nuk’s “Waddup” omvatten “The song bruh” met een lachende kat en vuur-emoji, en “the song tho” met twee danser-emoji’s.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in