Viral Auburn TikTok-maker deelt spookverhalen uit heel Alabama

0
58


JOHN WEST

Wie houdt er niet van een goed spookverhaal, vooral rond Halloween? Als het aantal volgers van de lokale TikTok-maker Joshua Dairen een indicatie is, zijn er genoeg mensen met een honger naar het paranormale. Dairen begon afgelopen juni met het uploaden van video’s over de stedelijke legendes van Alabama. Sindsdien heeft zijn pagina meer dan 83.000 volgers gekregen en heeft zijn inhoud meer dan een miljoen likes verzameld.

De inwoner van Auburn zegt dat hij zijn TikTok-kanaal aanvankelijk niet begon met de bedoeling om over paranormale inhoud te praten. Vanwege zijn persoonlijke interesse in het bovennatuurlijke, realiseerde Dairen zich echter dat hij een niche had die niemand anders op de sociale-mediasite behandelde.

“Ik begon onderzoek te doen en ik dacht: ‘Woah, niemand behandelt op regelmatige schaal stedelijke legendes uit Alabama'”, zei hij. “‘Niemand neemt de tijd om te zitten en te zeggen: ‘Oké, hier is een verhaal, hier zijn de feiten, hier zijn de historische mensen die hieraan verbonden zijn.'”

Mensen lezen ook…

Toen Dairen begon met het uploaden van dagelijkse inhoud over paranormale activiteiten uit de hele staat, ontplofte zijn pagina.

“Het was volkomen onverwacht”, zegt hij met een explosieve interesse in zijn inhoud. “Het schoot gewoon een beetje op. Ik denk dat het algoritme daar echt de voorkeur aan gaf, dus ik mag niet klagen.”

Met Halloween om de hoek deelt Dairen enkele van zijn favoriete paranormale verhalen uit heel Alabama.

Spookstad Road

“Ghost Town Road is er een die al heel lang bestaat,” zei Dairen. “Als je ’s nachts op deze weg gaat, gebeurt er iets.”

Dairen zei dat het verhaal van Ghost Town Road, in de buurt van Salem, begint met de Eli Stroud-begraafplaats. De weg sluit aan op het kerkhof en mensen zouden Stroud’s geest in het gebied hebben gezien.

Stroud was een pionier die leefde van 1789 tot 1891. Hij stond bekend om zijn vechtende inboorlingen en zijn vrouw en dochter werden gedood tijdens het Ogly Indian Massacre in 1818.

“Mensen hebben zijn verschijning daar gezien”, zei Dairen over Stroud. ‘Ze hebben op die weg ook een man gezien die zogenaamd is onthoofd. Ze zien kinderen, ze hebben lichtbollen gezien, ze hebben mensen in zwarte gewaden gezien. Ze hebben naar verluidt veel dingen gezien op die weg, samen met een plaats genaamd Archer Rock, waarvan bekend is dat er rituelen plaatsvinden, ook naar verluidt. Ze hebben in de loop der jaren ook tonnen kadavers gevonden. Het is bekend dat radio’s daar rotzooien. Het is gewoon een bron. Het is alles wat je zou willen in een spookachtig verhaal.”

Bear Creek Swamp

“Bear Creek Swamp is waarschijnlijk een van de engere in de staat, alleen vanwege de hoeveelheid activiteit die het daadwerkelijk heeft en hoeveel bevestigde activiteit ik van andere mensen heb gezien,” zei Dairen.

Bear Creek Swamp ligt in Autauga County, tussen Prattville en Autaugaville. Volgens Dairen is het gebied vol met waarnemingen van vier meter hoge verschijningen die voor auto’s springen, geesten die op zoek zijn naar baby’s en Indiaanse krijgers die in het moeras verschijnen.

“Mensen hebben gezegd dat ze de weg op gingen en drie keer zeiden ‘ik heb je baby’, en ze hoorden gelach uit het bos komen, ze hebben geschreeuw uit het bos horen komen,” zei Dairen. “Ze hoorden wat klinkt als iemand die ook door het bos loopt, of door het bos naar een auto rent. Ze hebben daarbuiten verschijningen van soldaten gezien. Ze hebben daarbuiten verschijningen van kolonisten gezien. En ze hebben ook gezien wat ze beschrijven als inheemse krijgers daarbuiten.”

Bovendien werd de griezeligheid van het gebied nog voelbaarder in 2014 toen meer dan 20 kinderpoppen, vastgebonden aan bamboescheuten, in het moeras naast County Road 3 verschenen. Het Autauga County Sheriff’s Office beschouwde het als een Halloween-grap.

Begraafplaats Berg

“Het is eigenlijk een berg vol begraafplaatsen”, zei Dairen over zijn volgende keuze. “Het heeft zoveel begraafplaatsen, en dit is waar mensen zeggen dat er een beetje occulte activiteit plaatsvindt.”

Cemetery Mountain ligt in de buurt van Munford en volgens Dairen is de site vol paranormale activiteit. Er zijn verhalen over onder andere een spookhond, rode ogen die net boven het maaiveld zweven.

“Een paar jagers gingen erop uit en doodden per ongeluk de hond van een man,” zei hij. “En dus stierf de man kort daarna. Diezelfde groep jagers kwam even later terug, en een hond kwam naar hem toe en toen volgde een man kort en zei: ‘Hé, heb je mijn hond gezien?’ en ze verdwenen. Die verschijning van de spookman en de spookhond worden vaak gezien.”

Strijd Ovens

“Sloss Furnaces moet op de lijst staan”, zei Dairen. “Het staat bekend als een van de meest nationaal erkende spookplekken in het land. Negen van de tien keer, als Alabama een spookachtige lijst maakt, komt dat waarschijnlijk door Sloss.”

Sloss Furnaces, in Birmingham, is een oude hoogoven van ruwijzer. Sloss wordt nu beschouwd als een nationaal historisch monument en is open voor bezoekers.

“Mensen hebben net gezegd dat er duistere activiteit is geweest die er gewoon was. Mensen worden gekrabd, geduwd, zien de voorman en hebben onstoffelijke stemmen die hen vertellen om eruit te komen, ‘zei Dairen.

“Dit is ook een van die plaatsen waar je naartoe gaat en je krijgt gewoon een sfeer”, voegt hij eraan toe. “Mensen hebben allerlei soorten verschijningen gezien, schaduwfiguren, en hebben zich nooit zo geweldig gevoeld als ze gewoon in de buurt waren. Dus dat soort angstgevoelens.”

vrouw in het zwart

“The Lady in Black is een vrij bekend verhaal, vooral in Prattville, en dit gaat helemaal terug tot de tijd dat Prattville werd opgericht,” zei Dairen.

Daniel Pratt richtte Prattville op aan de oevers van de rivier de Autauga als middel om zijn katoenjenever en productieapparatuur van stroom te voorzien. Volgens Dairen was het bekend dat jonge kinderen in de fabriek werkten.

“Een jongen genaamd Willie Youngblood viel in feite in een liftschacht en verloor zijn leven”, zei Dairen. “Zijn moeder zou minstens een jaar overweldigd zijn door verdriet.”

Volgens Dairen kwam de moeder uiteindelijk naar Prattville, sprong van de dam en stierf.

“Vanaf dat moment zijn er slechts honderden en honderden meldingen geweest van het zien van een dame in het zwart op het terrein,” zei Dairen. “Tot het punt waarop 50 fabrieksarbeiders tegelijk zeggen dat ze haar in de fabriek hebben gezien.”

Darien zei dat de geest van Willie Youngblood ook in de oude fabriek is gezien.

“Het is misschien niet per se eng vanwege een ervaringsfactor, maar meer zo eng dat zoveel mensen hebben gezegd: ‘Ik heb deze dame in het zwart voor 100 procent langs deze fabriek zien lopen'”, zei Dairen.

Het TikTok-handvat van Dairen is @joshuadairen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in