Video van Melrose coffeeshopmedewerker enthousiast over eerste salaris gaat viraal op TikTok

0
70


Een medewerker van Bitty & Beau’s Coffee in Melrose kreeg een dosis internetfaam toen een TikTok-video van hem die zijn allereerste salaris ontving, maandag meer dan 3 miljoen keer bekeken werd.

Joe Sullivan, een recent afgestudeerde van Medford High School, is 18 en heeft het syndroom van Down, en kreeg eind juli een baan bij Bitty & Beau’s, volgens de Boston Globe, die Sullivan op het werk bezocht na het succes van de video.

Twee weken nadat hij begon, werd een video van 23 seconden van Sullivan die zijn eerste salaris ontving, op de TikTok-pagina van het bedrijf geplaatst, met juichende collega’s en Sullivan die opgewonden op en neer sprong.

“Joe zit op cloud 9 – hij heeft net zijn eerste salaris gekregen!” leest de TikTok-beschrijving van de video.

Sullivan’s moeder, Tonya Sullivan, vertelde de Globe dat haar zoon van plan is het geld uit te geven aan kerstinkopen.

“Hij was zo extatisch over de hele zaak”, vertelde ze aan de Globe. ‘Het maakte hem niet uit hoeveel het was. Hij gaat er graag heen om te werken.”

Bitty & Beau’s Coffee werd in januari 2016 opgericht in Wilmington, NC, door Amy en Ben Wright, die vier kinderen hebben, van wie er twee zijn geboren met het syndroom van Down en een derde met autisme, volgens de website van het bedrijf.

De eerste coffeeshop had 19 mensen in dienst met een verstandelijke en ontwikkelingsachterstand, en sindsdien is de coffeeshopketen uitgegroeid tot 23 winkels in 12 staten met meer dan 200 werknemers – inclusief de locatie in Melrose – volgens de website.

“Nu meer dan 80% van de mensen met een verstandelijke en ontwikkelingsachterstand landelijk werkloos is, zijn de Wrights van mening dat Bitty & Beau’s Coffee een pad creëert voor mensen met een handicap om meer gewaardeerd, geaccepteerd en opgenomen te worden in elke gemeenschap”, stelt de website.

Amy Wright vertelde de Globe dat ze blij was te zien dat Sullivan en andere medewerkers aandacht kregen.

“Betekenisvol werk vinden betekent zoveel voor hen”, zei ze.

Video’s die op het TikTok-kanaal van Bitty & Beau worden geplaatst, bereiken regelmatig tien- en zelfs honderdduizenden kijkers. De meest recente video met de top 1 miljoen vóór die van Sullivan was een video met 2,9 miljoen views, genaamd “Ainsley’s promotion”, waarin een medewerker van de locatie in Charleston, SC, werd gepromoveerd tot directeur van guest experience.

Gerelateerde inhoud:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in