Video van gigantische ‘kraken’-octopus in BC gaat viraal op sociale media

0
9


Een video van wat lijkt op een enorme Pacifische octopus in British Columbia is viraal gegaan op sociale media.

Port Alberni, BC-inwoner Brooke Sattar deelde woensdag een clip van de octopus op TikTok, waar sindsdien miljoenen mensen het oceaanwezen hebben gezien.

“De vangst van vandaag heeft ons gevangen! De octopus hield het een tijdje vol, liet toen los en zwom weer naar beneden. Het coolste zicht dat ik heb gezien! #pacificoctopus,” schreef Sattar bij haar post.

Sattar vertelde CTV-nieuws ze was vorige week met haar gezin bezig met het plaatsen van garnalenvallen rond de wateren van de Alberni Inlet op Vancouver Island.

Nadat hij een van de vallen had opgehaald, klampte de octopus zich vast aan zijn zij met zijn armen om de kooi gewikkeld. Sattar zei dat de octopus het twee of drie minuten volhield voordat hij wegzwom.

“Ik ben daar opgegroeid en heb nog nooit een octopus gezien die zich volledig vastgrijpt aan een garnalenval,” zei Sattar. “Het was supergaaf.”

In de video kun je de familie horen schreeuwen van opwinding na het zien van het dier.

“Wow! Kijk eens!” zei een man, terwijl een vrouw zei: “Je maakt een grapje! Dat is zo groot.”

Vanaf zaterdagmiddag is de video meer dan 37,2 miljoen keer bekeken op TikTok, met meer dan twee miljoen likes en 15.000 reacties.

Tiktok-gebruikers deelden hun verbazing over de octopus en sommigen deelden ook hun angsten.

“Dat is de kraken daar,” schreef een gebruiker.

“100% waarom ik niet in de oceaan ga”, deelde een ander.

“Mensen giechelen gewoon nonchalant om een ‚Äč‚Äčkraken”, merkte iemand op.

“Die octopus is enorm!!” iemand anders toegevoegd.

“Waarom ben ik daar een beetje bang voor”, verkondigde een persoon.

“De mensen die zeggen dat het een kraken is terwijl het duidelijk cthulhu is…” zei een andere persoon.

Brooke Sattar was met haar gezin op het water van Port Alberni, BC, toen een gigantische octopus zich vastklampte aan een van hun garnalenvallen.  (Foto's via @brookesirah op TikTok)

Brooke Sattar was met haar gezin op het water van Port Alberni, BC, toen een gigantische octopus zich vastklampte aan een van hun garnalenvallen. (Foto’s via @brookesirah op TikTok)

Eerder in november deelde een andere vrouw in British Columbia een verbluffende video van haar ontmoeting met een octopus in de Salish Sea.

Andrea Humphreys, een lerares op een middelbare school in Campbell River, BC, zei dat ze al 12 jaar aan het duiken was, maar dat dit de eerste keer was dat een octopus naar haar toe kwam en haar omhelsde. Het bleef

“Het kroop gewoon op mijn camera, kroop op mijn lippen, gaf me een knuffel. Deze enorme tentakels waren over mijn gezicht en masker”, vertelde Humphreys aan de Voogd, eraan toevoegend dat het bijna een uur in haar buurt was. “Elke keer dat ik me terugdeinsde, bleef de octopus maar naar me toe komen. En het was gewoon zo geweldig en inspirerend.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in