Victoria’s Secret CEO spreekt viral TikTok-nummer toe – Sourcing Journal

0
116


De virale video “Victoria’s Secret” van TikTok waarin de lingerieverkoper wordt beschuldigd van “verzilveren van lichaamsproblemen”, bracht Martin Waters, CEO van de gelijknamige winkelgigant, ertoe om zich uit te spreken over de “slimme” teksten van het “aanstekelijke” nummer.

“We zijn het volledig eens met wat Jax naar voren brengt, en daarom hebben we 18 maanden geleden gesproken over de revolutie in ons merk en in een andere richting gaan”, vertelde Waters donderdag aan analisten van Wall Street over de virale hit van de TikTok-maker, die veel 40,6 miljoen views sinds ze het nummer op 7 juni op haar @jaxwritessongs-account plaatste met een follow-up op 30 juni.

Hij zei verder dat het bedrijf Jax “dankbaar” is voor het “aan de orde stellen van het onderwerp” van meisjes en vrouwen die worstelen met het lichaamsbeeld. In de virale video zegt de zanger: “Ik ken Victoria’s Secret / hij is een oude man die in Ohio woont / Geld verdienen aan meisjes zoals ik / Verzilveren van lichamelijke problemen / Huid en botten verkopen met grote borsten.”

Waters gelooft niet dat het popcultuurfenomeen “negatief afstraalt” op het een jaar oude beursgenoteerde bedrijf.

“Ik denk dat het een adequate en passende weerspiegeling is van de industrie in het algemeen, aangezien deze de afgelopen tien jaar consequent is vertegenwoordigd”, zei hij, erop wijzend dat de detailhandelaar Jax met een open brief had beantwoord. “Dus we willen voorop lopen bij de verandering in plaats van representatief te zijn voor het verleden, en we zijn dankbaar voor die kans.”

Waters verwierp ook Hulu’s documentaireserie waarin Jeffrey Epstein’s financiële banden met Victoria’s Secret-oprichter Les Wexner worden beschreven als “een soort non-event”. Hij beweerde, zonder bronnen te noemen, dat het evenement met drie afleveringen “Victoria’s Secret: Angels and Demons” “zeer, zeer lage kijkcijfers” trok en dat nog minder mensen de hele serie afmaakten.

“En de relatief weinige mensen die het helemaal tot het einde van de serie hebben gehaald, hadden een sterkere perceptie van het merk dat eruit kwam en ze gaan naar binnen”, zei Waters.

In een notendop: Op financieel vlak kende het bedrijf in het tweede kwartaal ups en downs.

“Beha’s waren onze best presterende onderneming, gevolgd door andere intimi,” zei Waters, eraan toevoegend dat de schoonheidsactiviteiten ook solide waren, ondanks tegenwind door lagere halfjaarlijkse verkopen. “Onze meest uitgedaagde categorie blijft de kledingindustrie, die ongeveer 25 procent van onze omzet vertegenwoordigt en het was in de hoge tienerjaren voor het kwartaal”, voegde hij eraan toe.

Het VS & Co-Lab-platform heeft onlangs Elomi Lingerie aan boord gebracht, waardoor het aanbod aan maten op de VS-website is uitgebreid tot meer dan 100.

“We anticiperen op inflatoire tegenwind en de druk op de consument zal aanhouden en ons bedrijf zal volatiliteit in de verkoop en de marges blijven ervaren”, zei hij. “We hebben vertrouwen in ons vermogen om door dit veranderende consumentenlandschap te navigeren door ons aandeel in het verkeer agressief na te streven en uiterst ijverig te zijn op het gebied van kosten- en voorraadbeheer.”

Het bedrijf benoemde vorige maand Amy Hauk tot CEO van de gecombineerde organisatie Victoria’s Secret, Pink en Beauty.

Waters zei dat de beha’s de belangrijkste categorie van het bedrijf blijven en het kwartaal afsluiten met een omzet op jaarbasis. De panty-business was bijna plat, met lage enkele cijfers.

Zwemmen was echter een allegaartje. “Victoria had een teleurstellend seizoen in het zwemmen en Pink had een heel, heel sterk seizoen in het zwemmen”, zei Waters. “Bij nader inzien waren we het eerste seizoen van Victoria terug in de zwembusiness waarschijnlijk een beetje basic. En in het tweede seizoen, terug in de zwembusiness, zwaaiden we de slinger een beetje te hard en waren we een beetje te modieus en een beetje licht op de basis.”

Hij zei dat het bedrijf “zeer voorzichtig zal zijn met onze aankopen voor de tweede helft van het jaar. Dus we hebben wat geld uit onze open lucht gehaald om te kopen als [apparel] is moeilijker, en we zullen gewoon veel moeilijker intimideren en slapen.”

Waters zei dat Victoria’s Secret 25 procent van de goederen per vliegtuig verstuurt, tegen 90 procent vorig jaar. “We hopen allemaal dat de macro-economische trends enigszins afnemen, dan kunnen we een deel van dat geplande koopwaarplan voor zee in de lucht omzetten en goederen sneller binnen krijgen, wat ons de kans geeft om te jagen”, zei hij.

Ondertussen was het vertragen van het voetverkeer “over het algemeen afgestemd op wat het winkelcentrum zag”, zei financieel directeur Timothy Johnson.

Een van de uitdagingen die voor ons liggen, is hoe klanten opnieuw kunnen worden betrokken als ze geen geld meer hebben om te besteden. Het bedrijf sloot het kwartaal af met 829 eigen winkels in de VS en 26 in Canada. Het opende één winkel en sloot er zes in de VS

Jefferies, de investeringsbank, is van mening dat Victoria’s Secret over het algemeen in goede vorm verkeert.

“Hoewel we worden geconfronteerd met aanhoudende tegenwind, geloven we dat VS goed gepositioneerd is voor de robuuste kansen die er zijn in de intieme ruimte”, schreef Jefferies-analist Corey Tarlowe in een onderzoeksnota. Het merksentiment verbetert en de langetermijnkansen van het bedrijf blijven ongewijzigd, voegde hij eraan toe.

Wells Fargo-retailanalist Ike Boruchow zei dat Pink waarschijnlijk slechter presteerde dan VS, vooral omdat de verkoop van kleding en logo-kleding achterbleef bij meer modieuze opties. “Trends [are] duidelijk teleurstellend, maar het verhaal blijft ondergewaardeerd, de ommekeer kan zich blijven ontvouwen”, zei hij.

Netto-omzet: Voor het tweede kwartaal eindigend op 30 juli daalde de netto-omzet met 6 procent tot $ 1,52 miljard, van $ 1,61 miljard. De vergelijkbare omzet daalde met 7 procent op basis van alleen winkels en daalde met 8 procent voor winkels en directe verkoop.

Per bedrijfssegment daalde de omzet in Noord-Amerikaanse winkels in het kwartaal met 6,6 procent tot $968,5 miljoen, terwijl de directe verkoop met 11,8 procent daalde tot $413,7 miljoen. De internationale omzet steeg met 28,6 procent tot 139,0 miljoen dollar.

Over de zes maanden daalde de netto-omzet met 5 procent tot $ 3,01 miljard, van $ 3,17 miljard.

Inkomsten: De nettowinst daalde met 56 procent tot $ 69,9 miljoen, of 83 cent per verwaterd aandeel, van $ 151,1 miljoen of $ 1,71 een jaar geleden.

Voor het derde kwartaal verwacht het bedrijf een daling van de netto-omzet in het hoge eencijferige bereik en een winst tussen $ 0,00 en $ 0,25. Voor het volledige jaar 2022 werd de netto-omzet geleid tot een daling in het midden tot hoge eencijferige bereik.

Over de zes maanden daalde het netto-inkomen met 51 procent tot $ 150,7 miljoen, van $ 325,1 miljoen in dezelfde periode een jaar geleden.

CEO’s nemen: “We zien de komende drie of vier jaar tot 100 nieuwe locaties van winkels, vooral in off-mall-locaties waar we momenteel ondervertegenwoordigd zijn. Dus dat is een ding op zich’, zei Waters. “Maar belangrijker voor mij zijn de aanwijzingen die het ons geeft om terug te keren naar de 850 bestaande locaties die we hebben. En dat kan zijn rond het gebruik van een deel van de technologie die wordt getest in de winkel van de toekomst. We hebben een uitstekende paskamerervaring waar we super enthousiast over zijn en die potentie heeft om gelanceerd te worden. Er zijn andere elementen van de manier waarop we prijs en promotie communiceren die uiteindelijk kunnen worden uitgerold.

“Dus we hebben op dit moment niets specifieks met slechts zes winkels onder onze riem, maar ik heb er vrij vertrouwen in dat er componenten van Store of the Future zullen zijn die breder door de keten zullen gaan en ons zullen helpen met onze relevantie”, vervolgt hij. “Soms, als ik aan Store of the Future denk, zou ik willen dat we het anders hadden genoemd, omdat het een beetje impliceert dat het uit de ruimte komt, en zeker niet uit de ruimte. Het is een opgeschoonde versie van wat we al jaren doen. En in sommige opzichten gaat het over wat niet zo veel is als wat het is en wat het niet is, is dat het niet intimiderend is. Het is niet overweldigend. Het domineert het product niet. Het zorgt ervoor dat het product de held is. Het zorgt ervoor dat de klant zich welkom en betrokken voelt. En dat is dus een belangrijke driver van de verandering”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in