Victoria Paris op TikTok, daten en New York verlaten naar Californië

0
129


De schermtijd van Victoria Paris is gedaald. “Ik denk dat het minder is omdat ik ben verhuisd”, zegt ze terwijl ze haar iPhone-logboek bekijkt tijdens een lunch op de stoep in Nolita. Binnen een paar dagen zou de TikTok-ster met bijna 1,5 miljoen volgers haar verhuizing van de drukke, met wolkenkrabbers omzoomde straten van Manhattan naar de afgelegen heuvels en valleien van Topanga, 20 mijl ten westen van Los Angeles, uitgebreid documenteren. Ze heeft de afgelopen weken losse eindjes aan elkaar geknoopt, zodat vorige week haar gemiddelde dagelijkse schermtijd een schamele 10 uur en 25 minuten was. Het is meestal minstens 11 uur per dag. Soms 12. Soms 13.

Hoewel deze cijfers misschien verbluffend lijken, zijn ze logisch gezien het leven van Victoria. “Sociale media is mijn werk en mijn spel”, zegt ze, eraan toevoegend dat ze een hekel heeft aan het gebruik van een laptop. “Ik werk dagen van negen uur, tien uur en twee uur besteed ik aan vrije tijd kijken.” Ze begon op TikTok te posten ter promotie van haar Depop-winkel nadat een fintech-startup haar baan als marketingmanager in maart 2020 had ontslagen. Ze kreeg al snel een gepassioneerde aanhang (de Victorianen) door haar dagelijkse uitstapjes in Manhattan te delen, samen met ‘fit checks and stream of bewustzijn over rommelige b*tch-wandelingen en het c*ckblocken van de duiven die aan haar AC-unit hangen.

Haar inhoud herinnert aan Emma Chamberlains ambitieuze vlogs met de frequentie van een Times Square-nieuwsticker, dus het komt enigszins als een verrassing dat Victoria de hele dag zelden op haar telefoon zit. We ontmoeten elkaar even na 10 uur bij haar favoriete delicatessenwinkel, Morgan’s Market in Tribeca. Bij Morgan’s bestelt Victoria haar gebruikelijke: een ijskoffie met amandelmelk en een bagel van alles met boter.

Victoria woont al bijna vijf jaar in de stad – sommigen als studente die geschiedenis van New York City studeerde aan The New School, anderen als fintech-medewerker – en meestal vond ze het geweldig, vooral haar appartement. “Ik heb het gevoel dat ik eindelijk daar ben waar ik binnenloop en ik heb zoiets van, Wauw, dit is mijn leven. Dit is een thuis,” ze zegt. Dus waarom laat een van de meest prominente ‘internetmeisjes’ van de stad alles achter voor LA?

Poupay

Gedeeltelijk privé. Haar volgers vinden haar IRL nu iets te vaak en ook haar familie en haar vriendin krijgen ongewenste aandacht. “De laatste druppel voor mij was toen mensen voor mijn deur begonnen te verschijnen, [taking] foto’s van mijn brandtrap en gewoon, in wezen, zacht stalken, “zegt ze. “Ik wil mijn publiek niet kwalijk nemen en ik wil niet stoppen met het maken van video’s”, merkt ze op, eraan toevoegend dat ze gaat waar haar fans haar niet meteen kunnen bereiken. “Er zijn poorten omheen”, zegt ze over haar nieuwe plek. “Niet zoals Calabasas-poorten [where the Kardashian-Jenners live]maar houten poorten.”

Vanmorgen komt er echter maar één persoon op straat naar Victoria: haar buurvrouw. Ze praat gemakkelijk met hem voordat we teruggaan naar haar Tribeca-hok. Ze werkt meestal vanuit huis tussen haar dagelijkse boodschappen en trainingen door. Na een korte liftrit en een wandeling door een onopvallende gang, opent Victoria de deur van haar appartement, en ik stel me voor dat het zo zou voelen om Carrie Bradshaw’s brownstone binnen te gaan.

Poupay

Een groot deel van haar appartement was ingericht door Anthropologie via een maatschap. (Urban Outfitters beslaat haar nieuwe plek.) Victoria voegde haar eigen accenten toe, zoals een modulaire oranje bank, een grote houten scheidingswand met een gebogen bovenkant genaamd ‘het kasteel’ en een splijtzwam keuken achterwand. Het kasteel blijft, en het backsplash-tijdperk is voorbij. (Ze filmde diens afbraak op TikTok.) De bank en bijna al het andere gaat met haar mee. Waarom? Omdat ze samenwerkte met Roadway Movers, natuurlijk.

Het is afgezaagd om te zeggen dat influencers alles in content veranderen, maar voor Victoria is bijna alles echt content. Zelfs haar huur. Eerder deze maand plaatste Victoria een YouTube-video met details over de kosten van haar loft: $ 6.000 per maand plus nutsvoorzieningen. Dat is nog een reden waarom ze is verhuisd. “Mijn huis in Californië is nog groter, nog mooier en het is goedkoper”, zei ze in de video.

Poupay

Sporen van haar nieuwe leven zijn verborgen in het hok. Een grijs metalen bureau is weggestopt bij haar raam, maar het voelt niet op zijn plaats met de warme kleuren en het zachte textiel. Het is voor haar vriendin om te gebruiken als ze in de stad is. Er is ook een kaars in de vorm van een Volkswagen VW die het hok ruikt. Ze kreeg het in Topanga.

Als ze eindelijk uit het westen komt, huurt Victoria de auto van haar manager en kijkt uit naar de 20 minuten zonder mobiele service die nodig zijn om vanuit LA Topanga Canyon binnen te rijden. “Ik zit vast in deze cyclus”, zegt ze over constant aangesloten zijn. “Dit zal me dwingen mijn telefoon uit te zetten, meer aanwezig te zijn, en [it will] ontspan me”, zegt ze.

Poupay

Na een korte babbel op haar bank (het is comfortabeler dan het lijkt), gaan we vroeg lunchen, en dan krijg ik echt een idee van Victoria’s vibe. Met haar door Lower Manhattan wandelen is als spelen doolhof loper (Victoria’s versie). Het gaat om het weven in en uit het verkeer terwijl je tokens verzamelt, behalve dat Victoria foto’s van vreemden verzamelt met een geweldige stijl in plaats van munten. Ze identificeert en fotografeert snel de roze Birkenstocks van een vrouw. Later haalt ze haar telefoon tevoorschijn om te bevestigen dat een andere meid waarschijnlijk een Target-boxershort voor heren als korte broek droeg. Ze is van plan om later een paar te kopen.

Vervolgens komen we aan bij de beroemde drinkplaats Cafe Gitane in Nolita, en Anthony Kiedis, de zanger van de Red Hot Chili Peppers, zit een paar tafels verderop. Victoria is minder geïnteresseerd in zijn aanwezigheid en meer nieuwsgierig naar het crèmekleurige gehaakte setje van de gastvrouw. De gastvrouw zegt het zelf gemaakt te hebben en dit spoort Victoria aan om even te overwegen om te gaan haken. Haar vriendin vertelde haar dat ze een hobby nodig heeft. “Mijn hobby is werken. Ik hou van werken”, zegt Victoria. “Ik denk dat het komt omdat ik een Steenbok ben die opkomt.”

Dat is de andere reden waarom we in Cafe Gitane zijn. Tussen happen van hummus tartine en fruitsalade door nipt Victoria van een muntijsthee en vertelt me ​​dat haar vriendin eerder dit jaar haar vriendin wilde worden.

Poupay

Het verhaal gaat als volgt: haar vriendin deed een sweatshirt uit om een ​​T-shirt te onthullen met de woorden “mijn vriend” verdacht gekrabbeld in de buurt van haar oksel. “Ik had zoiets van ‘Mijn vriend? Dat is mooi. Ik hou van de kleur.’ Ze zegt: ‘Sh*t.’ En ze trekt [it] uit haar oksel, en het is een shirt dat ze heeft gemaakt. Er stond: ‘Wil je mijn vriendin zijn?’” herinnert Victoria zich. Ze draagt ​​het shirt nu naar bed.

Hoewel Victoria bekend staat om haar overmatig delen, wil ze haar vriendin niet noemen en bedekt ze haar gezicht online. Haar vriendin is niet beroemd, wat een raadsel is. Hoe kan ze het echt houden terwijl ze de grenzen van haar vriendin respecteert? Victoria wendde zich tot de gegevens voor een antwoord. “Als mensen zich afvragen wie ze is en waar ze voor staat en wat ze doet, is dat de verkeerde video”, zegt ze over haar inhoud.

Deze strategische aanpak zien we ook elders. Naar verluidt privét ze TikTok-video’s die niet goed presteren en vertelt ze me dat ze de reacties van kijkers leuk vindt en erop reageert. Hierdoor komen gebruikers terug naar haar pagina om dezelfde video’s te bekijken die ze zojuist hebben bekeken. Als het allemaal klinkt als veel werk, is dat omdat het dat ook is, wat een van de vele redenen is waarom influencers carrières willen ontwikkelen buiten de apps om. Voorspelt een verhuizing naar LA een spil naar acteren of zingen? “Als iemand een e-mail schrijft die is als, ‘Euforie castlid nodig, ‘waarom de f*ck niet?’ ze maakt grapjes.

Poupay

Meestal is Hollywood echter niet in haar gedachten, ook al heeft ze geleerd hoop te hebben op de kansen van het leven. “Ik was super suïcidaal toen ik jonger was en ik zag mezelf niet lang leven, dus ik had geen doelen”, zegt ze. “Dus alles wat ik doe is, zoals, ‘ik ben zo trots op mezelf. Ik ben zo verbaasd.’”

Zou ze de Emma Chamberlain-route kunnen volgen en van herkenbare influencer naar ongrijpbare beroemdheid kunnen veranderen? “Ik vind haar geweldig… maar ik denk dat we totaal anders zijn”, zegt Victoria. Ze kreeg haar start niet op YouTube en Chamberlain is niet op TikTok. Dat gezegd hebbende, Victoria is een fan van Chamberlain’s inhoud, met name haar stijlberichten. “Zou ik het dragen? Waarschijnlijk niet’, zegt ze. “Bekijk ik nog steeds elke outfit? Vast en zeker.”

Poupay

Op korte termijn wil Victoria meer tijdschriftdekking. Ze zou graag willen dat haar appartement (of misschien haar huis in Topanga?) Architecturale samenvatting, en ze wil Forbes’ 30 Under 30 halen. Ze heeft zeven jaar om het te proberen. Ze zou er ook graag bij zijn Mode. “Die zijn niet noodzakelijkerwijs indicatief voor een succesvol persoon. Het zijn gewoon coole dingen’, zegt ze, voordat ze herkenbare aspiraties als het bezit van haar eigen huis en auto opheft.

Tot die tijd is haar poolster zoals die van velen die naar het westen trekken: de Kardashian-Jenners. “Als ik Kylie Jenner zou zien, zou ik mezelf in de steek laten”, zegt ze. Victoria verbaast zich over het vermogen van de familie om de kleinste details van hun leven te verhandelen. “Hun lipgloss, of het supplement dat ze slikten, of hoe ze graag hun salades schudden, [they’re] invloedrijk in elke betekenis van het woord”, zegt ze. “Ik denk dat er mensen zijn die geboren influencers zijn, en mensen die influencers worden.”

Ze is ingetogen als ik haar vraag in welk kamp ze thuishoort. “Oh mijn god, dat zou zo pompeus zijn om te zeggen geboren”, zegt ze. “Maar ik zou zeggen dat ik er met veel vallen en opstaan ​​​​op stuitte.”

Foto’s door Poupay.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in