Verpleegster uit Pittsburgh maakt TikTok-video’s van liefdesverhalen van vreemden

0
92


  • Hunter Prosper is een verpleegster uit Pittsburgh, Pennsylvania. Zijn TikTok-serie “Stories from a Stranger” gaat vaak viraal.
  • Prosper vertelde Insider dat hij de serie begon als ’therapie’ tijdens de pandemie, eerst met patiënten en daarna met mensen op straat.
  • Hij zei dat het maken van de serie hem heeft geholpen geduldiger en nieuwsgieriger te worden in zijn eigen relaties.

Toen Hunter Prosper drie jaar geleden aanbood zijn bejaarde buurvrouw te helpen met het verplaatsen van haar vuilnisbakken, had hij niet verwacht dat het moment zou leiden tot een gesprek over haar eerste liefde.

Prosper, een 26-jarige verpleegster, is de maker van de virale TikTok-serie ‘Stories from a Stranger’, die miljoenen views op een enkele post genereert. Nadat hij zijn buurman had geholpen, vroeg Prosper of ze hem wilde spreken voor de videoserie. Hij hoorde dat haar naam Helena was, en ze zaten op haar veranda terwijl ze hem een ​​verhaal vertelde dat aan ‘The Notebook’ deed denken.

Helena vertelde Prosper dat ze gecharmeerd was door een Engelse man genaamd Anthony toen ze een tiener was, en ze werden verliefd. Ze zei dat hij uiteindelijk werd gedeporteerd, maar ze schreef brieven aan hem, diepbedroefd en verlangend om op een dag weer contact met hem te krijgen. Ze dacht jarenlang dat Anthony er nooit op reageerde, maar Helena zei dat ze later hoorde dat het kwam omdat haar moeder de brieven die hij terugstuurde, had verborgen.

Na het interview zag Prosper Helena de volgende dag. Maar ze leek hem helemaal vergeten te zijn en stelde zich voor met dezelfde opgewekte houding als hun eerste ontmoeting. Toen het nog een paar keer gebeurde, realiseerde Prosper zich dat ze zich hem nooit zou herinneren.

Bij elke ontmoeting nam Helena’s vriendelijke geest nooit af, en Prosper zegt dat haar warmte hem altijd is bijgebleven.

“Ik voel me als die nevenschikking, waar ik een beste vriend mocht maken en zij elke dag een nieuwe vriend kon maken, dat heeft echt veel indruk op me gemaakt”, zei hij.

Prosper chat minimaal een uur met elke vreemdeling. Soms praten ze tot de zon ondergaat.

Prosper werkte anderhalf jaar als verpleegster in zijn geboorteplaats Pittsburgh, Pennsylvania toen de pandemie toesloeg en hij op het idee kwam om zijn nu populaire TikTok-serie te starten.

Uitgebrand en overweldigd door de zorg voor COVID-19-patiënten op de IC, besloot Prosper in zijn camera te praten over een overleden patiënt en dit te delen op TikTok. Zelfs met het eenvoudige formaat van de video en de anonimiteit van de patiënt, kreeg het een miljoen TikTok-weergaven en opmerkingen van kijkers die zeiden dat het hen ertoe aanzette om voor hun geestelijke gezondheid te zorgen en de banden met dierbaren te verdiepen. Prosper voelde zich ook beter.

“Ik dacht:” ik wil hier niet mee stoppen omdat ik twee vormen van therapie krijg. Ik kan mijn emoties aan de camera geven en dan krijg ik ook feedback van mensen, wat ook helend is ik ook,” zei Prosper.

Op aanraden van zijn vriendin ging Prosper naar vreemden in zijn buurt in Pittsburgh en stopte om iedereen te interviewen die hem op het trottoir kruiste en toevallig oogcontact maakte.

Prosper heeft nu 5 miljoen TikTok-volgers en de video’s van 30 seconden uit zijn serie gaan consequent viraal op de app. Hij werkt nu als reisverpleegkundige in San Francisco, en vertelde Insider dat zijn videodagboeken en baan in de gezondheidszorg hand in hand gaan en hem manieren bieden om contact te maken met de mensheid in een wereld die zich steeds meer geïsoleerd voelt.

Sommige vreemden vragen Prosper om contact te houden en telefoonnummers uit te wisselen. Hij zei dat hij Clifford, een vreemdeling die een vriend werd, nooit zal vergeten, een man die hij interviewde tot de zon onderging, die met hem sprak over het vinden van liefde nadat hij was opgegroeid met een gewelddadige vader.

Prosper zei dat het “de wereld betekende” voor Clifford om te zien dat zijn verhaal mensen troost en hen ertoe aanzet hun relaties te heroverwegen.

“Dus hij houdt altijd contact met mij om ervoor te zorgen dat de video nog steeds mensen helpt,” zei Prosper.

Hij is geduldiger en nieuwsgieriger geworden in zijn eigen relatie sinds hij aan de serie begon

Prosper zei dat hij gaandeweg lessen heeft opgepikt, zoals leren aanwezig te zijn in het moment, wat een onverwacht voordeel was van het maken van de serie.

Wanneer Prosper een vreemdeling interviewt, kan hij vertragen, nadenken en reflecteren. Als er nu conflicten ontstaan, zoals met zijn vriendin, merkt hij dat hij een meer nieuwsgierige benadering kiest in plaats van boos of verward te worden.

“Deze video’s deden me zeggen: ‘Wat heeft het voor zin om niet te praten?’ Je kunt net zo goed gewoon zeggen wat je denkt. Je kunt ze net zo goed precies vertellen hoe je je voelt, ‘zei Prosper.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in