Verontwaardiging na ‘ga verdomme uit de weg’ TikTok-agent wordt voor slechts 10 uur geschorst

0
120


Een politieagent die een video op TikTok plaatste en zei dat automobilisten op de snelweg haar onmiddellijk “moeten uitlachen”, werd voor slechts 10 uur geschorst – en mensen zijn woedend.

De nu verwijderde video, die in juli voor het eerst op het platform werd geüpload, toonde officier Breanna Strauss van de Washington Federal Way Police Department (FDWP) die kijkers vertelde dat ze moesten bewegen als ze een officier zien die vlak achter hen volgt.

“Als we met onze politieauto’s op de snelweg rijden, ga dan uit de weg”, zei ze in de video.

‘Als jij fuseert, en wij volgen jou, en wij fuseren ook, dan heb je waarschijnlijk een probleem.’

Ze voegde eraan toe: “De beste manier om daar achter te komen is om de [expletive] uit de weg … ik kan 90 mijl per uur rennen … als onze officieren lang genoeg achter je blijven, kunnen we een reden vinden om je aan de kant te houden.”

Nu hebben de beelden meer aandacht gekregen nadat de video op Reddit terechtkwam, wat aanleiding gaf tot de discussie of Strauss een zware straf had moeten krijgen dan de schorsing die ze kreeg.

Aanmeldennaar onze gratis wekelijkse Indy100-nieuwsbrief

Men schreef: “Dit is [the] precies type persoonlijkheid dat je niet in een agent wilt. Ze heeft een totale minachting voor ‘burgers’ en denkt dat ze boven de wet staat. Ze moet van haar plicht worden ontheven en Walmart-beveiliging worden.”

“Jeeze. Eerst las ik het als 10 dagen, maar nee, het is…10 uur wat betekent dat ze slechts voor één dag/dienst werd geschorst”, voegde een ander eraan toe, terwijl een derde schreef: “Serieus. Er is maar zoveel dat men kan verdedigen. Ze gaan echt uit [their] manier om het moeilijk te maken.”

Iemand anders voegde eraan toe: “GAAT NIEMAND VRAGEN WAAROM DE F*** WETHANDHAVINGSOFFICIEREN TIK F******* TOKS MAKEN TERWIJL ze IN VOLLEDIG UNIFORM ZITTEN IN EEN AFDELINGSVOERTUIG?

“Is dit nu gewoon cool? We komen hier gewoon goed mee uit? De politie probeert nu volledige Tiktok-beïnvloeders te zijn terwijl hij OP DE BAAN is? Jezus f****** christus, ze heeft zelfs het filter gezet aan en zo. Waarom is dit een ding?’

Toen de video in de zomer viraal ging, Seattle Wekelijks meldde dat de FDWP een onderzoek heeft gestart en de eerdere disciplinaire problemen van Strauss heeft beoordeeld en er geen heeft gevonden.

“We hadden geen klachten ontvangen tegen agent Straus met betrekking tot arrestaties, citaten of verkeersopstoppingen”, zei commandant Kurt Schwan van de Federal Way Police in gesprek met de politie. Federal Way Mirror.

Maar nadat hij had geconcludeerd dat de video in strijd was met de gedragscode van de afdeling, kreeg Strauss een schorsing van 10 uur.

Het onderzoek eindigde op 7 juli, waaruit bleek dat Strauss de persoonlijke en sociale-mediaprotocollen van de afdeling had geschonden.

Ze werd beëdigd bij de politie op 9 augustus 2021.

Laat je stem horen in onze nieuwsdemocratie. Klik op het upvote-pictogram bovenaan de pagina om dit artikel door de indy100-ranglijst te helpen stijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in