donderdag, september 28, 2023
Home News Verontrustende TikTok-uitdagingen inspireren nieuw, digitaal halpassysteem

Verontrustende TikTok-uitdagingen inspireren nieuw, digitaal halpassysteem

0
74


CHARLESTON, SC (WCSC) – Om terug te vechten tegen een toename van ongeoorloofd gedrag, geïnspireerd door het sociale-mediaplatform TikTok, neemt een school in Charleston County de traditionele halpas digitaal.

Via een applicatie genaamd SmartPass kunnen studenten van James Island Charter High School toestemming vragen om het klaslokaal te verlaten voor zaken als naar het toilet gaan of stoppen bij hun kluisjes. De app wordt gedownload naar elke door de school uitgegeven laptop, maar kan ook worden gedownload naar een mobiele telefoon.

“We hebben helaas mensen gehad die onze school probeerden binnen te sluipen en ze horen hier niet te zijn. Nu, op elk willekeurig moment, weten we dat er, laten we zeggen, zeven mensen in de gang zouden moeten zijn en wie ze zijn’, zei rector Timothy Thorn. “Het heeft veel veiligheidscomponenten waarmee we onze gebouwen veiliger kunnen houden.”

Hoewel de app geen bewegingen bijhoudt, worden alle actieve passen op een scherm gecontroleerd door de directeur, leerlingzorgspecialisten of de schoolresourcefunctionaris. Wanneer studenten een pas krijgen, krijgen ze een tijdslimiet voordat ze moeten terugkeren. Als ze geen tijd meer hebben, wordt de pas rood op het scherm en kunnen schoolbeambten zo nodig opvolgen.

Thorn zegt dat dit systeem dit jaar nieuw voor hen is en een direct antwoord is op enkele van de problemen die vorig jaar aan het licht zijn gekomen.

“Vorig jaar was er een TikTok-challenge waar veel scholen doorheen gingen. Kinderen zouden elkaar sms’en om de klas te verlaten. Ze zouden elkaar ontmoeten en dan zouden ze door het gebouw gaan en zichzelf filmen terwijl ze verschillende dingen deden. De TikTok-uitdaging was vandalisme en dingen stelen van school”, zei Thorn. “We proberen het vandalisme in onze school terug te dringen, de gootstenen worden van de muur gerukt. . . het is geen nieuw probleem, maar het is de afgelopen jaren zeker geëscaleerd.”

De toegestane tijd voor elke zaalpas is instelbaar. Voor nu zegt Thorne dat badkamerpauzes over het algemeen vijf minuten worden gegeven, terwijl uitstapjes naar de waterfontein drie minuten kunnen duren. Studenten beginnen met vijf toiletpassen per dag, maar Thorn zegt dat ze nog steeds aan het uitzoeken zijn wat het beste werkt en dat docenten de bevoegdheid hebben om dagelijkse limieten te negeren.

De app heeft ook een functie die kan bepalen welke studenten tegelijkertijd halpassen kunnen hebben. Thorn zegt dat deze functie hen in staat stelt om belangrijke anderen aan te pakken die misschien midden in de klas willen afspreken of te voorkomen dat groepen studenten waarvan bekend is dat ze misbruik maken van badkamerprivileges, allemaal tegelijkertijd het klaslokaal mogen verlaten.

Thorn zegt dat de functie hen helpt om studenten die gepest worden te beschermen.

“Het gaat echt over de contracten voor pesten, intimidatie en veiligheid,” zei Thorn. “Als we kunnen zeggen dat student A, B en C niet uit mogen zijn met student D om er zeker van te zijn [bullying] gaat niet door, dat is een geweldige manier om kinderen veilig te houden. We moesten volwassenen de leerlingen laten volgen om een ​​aantal van deze pestproblemen op school op te lossen.”

U kunt meer te weten komen over de app, hoe deze werkt en enkele beoordelingen op de website.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in