Verlamde geneeskundestudent Jimmy Jan roept vreemdeling op TikTok

0
78


Een student geneeskunde die verlamd raakte na een verwoestend ongeval, onthult de schokkende ontmoeting die hij had met een vreemde over zijn rolstoel.

Nadat hij in augustus 2021 zijn rug brak bij een ski-ongeluk, documenteert Jimmy Jan zijn reis door de wereld te navigeren met een handicap.

De 22-jarige uit Newcastle, New South Wales, heeft duizenden mensen over de hele wereld geïnspireerd met zijn TikTok-video’s die zowel zijn positieve kijk als zijn humoristische houding ten opzichte van zijn situatie laten zien.

Maar zijn nieuwste clip heeft schokgolven veroorzaakt onder zijn volgers die de ontmoeting die hij had met een volslagen vreemde met betrekking tot zijn rolstoel niet konden geloven.

Geneeskundestudent Jimmy Jan in zijn rolstoel.
De 22-jarige geneeskundestudent Jimmy Jan heeft duizenden mensen geïnspireerd met zijn eerlijke TikTok-video’s over zijn handicap.
TikTok/Jimmy Jan

Jimmy zei dat de interactie met de vrouw hem “sprakeloos” maakte.

“Ik ben een fulltime rolstoelgebruiker, wat betekent dat ik niet echt een vreemde ben voor vervelende, nieuwsgierige vragen van vreemden”, begon hij de video.

“Je hebt je klassieker: ‘Waarom zit je in een rolstoel?’ ‘Wat is er met je benen gebeurd?’ ‘Ben je zo geboren?’

“Of misschien gewoon een aardig, ‘Wat is er mis met je?'” zei hij sarcastisch.

“Maar onlangs kreeg ik een vraag die ik nog nooit eerder had gekregen, en het gooide me echt.”

“Laat mij de toon zetten. Ik wacht op een Uber en het regent buiten, dus ik besloot in de lobby van mijn gebouw te wachten. Ik zit natuurlijk de hele dag in mijn rolstoel. Maar het kan behoorlijk oncomfortabel worden om de hele dag in dezelfde houding te zitten,” zei Jan. “Er is een bank net buiten de liften, en het is echt comfortabel. Ik vind het leuk om er naar terug te rijden en op de bank te leunen om mijn rug te strekken.

Jan neemt vervolgens zijn camera mee naar beneden om zijn kijkers de bank te laten zien, en de manier waarop hij lag toen het incident plaatsvond.

“Het is een heel comfortabele manier om op een bank te zitten als je in een rolstoel zit,” legde hij uit.

“Dus ik zit hier gewoon op de bank te chillen, en deze twee oude dames komen binnen. Een van hen zegt: ‘Wauw, kijk eens, is dat zo comfortabel voor je?’

Een foto van Jimmy Jan.

De TikTok-gebruiker zei dat hij zichzelf naar een bank reed om zijn rug te strekken net voordat twee vrouwen naar hem toe liepen, terwijl ze op zijn Uber wachtten.


Een foto van Jimmy Jan.

Jimmy Jan zei dat hij hem ‘sprakeloos’ achterliet toen een van de vrouwen vroeg of hij ‘de rolstoel echt nodig had’.


“En ik zeg: ‘Ja, dit is echt een comfortabele bank.’ Dan zegt ze: ‘Laat me het nu vragen. Heb je echt een rolstoel nodig?”

“Dat is de vraag die me echt bezighield. Ik heb wel eens rare vragen gehad, maar niemand heeft me ooit gevraagd of ik echt een rolstoel nodig had.”

Jimmy zei dat hij zo verbluft was door de vraag van de vrouw, dat hij even stil bleef zitten.

“Ik zat daar gewoon en zei: ‘Neem me niet kwalijk?’ Ik werd gegooid”, zei hij. “Ik kan me niet voorstellen dat ik een valide persoon zou zijn en naar een persoon met een handicap of een mobiliteitshulpmiddel zou kijken en hen zou vragen of ze hun rolstoel of wandelstok echt nodig hadden.”

‘Ze vroeg het opnieuw en ik zei: ‘Ja, ik heb deze rolstoel nodig.’ Haar volgende vraag is: ‘Waarom?’”

“Ik zei: ‘Omdat mijn benen verlamd zijn en ik niet kan lopen.'”

Jimmy dacht dat de ongemakkelijke ontmoeting daar zou eindigen – maar niet voordat hij zei dat de vrouw iets nog vreemds deed.

“Ze stelde geen vervolgvragen, maar wat ze vervolgens deed bracht me nog meer in shock,” zei hij.

“Ze zei: ‘Laat me hier een foto van maken. Er is een man op mijn werk die rolstoelgebonden is. Ik ga hem dit laten zien! Wat is je naam.’

Een foto van Jimmy Jan in een zwembad.
Jan zei dat hij “stomverbaasd” was toen een van de dames een foto van hem nam om een ​​van haar collega’s in het wiel te laten zien.
Instagram/Jimmy Jan

‘Ik antwoordde: ‘Eh, Jimmy’. En ze zei: ‘Ok, ik zal hem zeggen dat ik Jimmy tegen het lijf liep’.

“Op dit moment ben ik behoorlijk stomverbaasd. Een willekeurige dame heeft zojuist een foto van mij genomen – en denkt ze dat alle rolstoelgebruikers elkaar kennen of zo?

“Hoe dan ook, ik heb medelijden met deze rolstoelgebruiker op haar werk, want deze dame lijkt me nogal vervelend”, zei Jan.

“Gelukkig gingen de liftdeuren open, wat het perfecte einde was van dit rare gesprek.”

Tijdens de pandemie woonde Jimmy in een zelfgebouwde bestelwagen terwijl hij zijn studie voor medische school online voortzette.

Omdat hij een seizoenspas voor de sneeuw had, besloot hij naar de Snowy Mountains te verhuizen, zodat hij in zijn vrije tijd kon skiën en snowboarden.

Maar een bizar ongeluk eindigde in een tragedie voor de student geneeskunde.

een foto van Jimmy Jan voor zijn ski-ongeluk.

Jimmy Jan brak zijn rug tijdens een ski-ongeluk in aug. 2021.


Een foto van Jimmy Jan in het ziekenhuis na zijn ski-ongeluk.

Jimmy Jan zei dat toen mensen hem vroegen om op te staan ​​na het ongeluk, hij besefte dat hij vanaf zijn middel niets kon voelen.


Een foto van Jimmy Jan met een foto van zijn gebroken rug.

Nadat hij verlamd was geraakt, begon de gebruiker van de sociale media zijn reis met een handicap te documenteren.


“Ik kwam slecht op een sprong terecht – direct op mijn hoofd – en werd bewusteloos geslagen”, zei hij.

“Toen ik wakker werd in de sneeuw, had ik mensen om me heen die me vroegen om op te staan. Toen realiseerde ik me dat ik mijn benen niet kon bewegen of iets van mijn middel naar beneden kon voelen”, legt Jan uit.

“Toen wist ik dat het waarschijnlijk niet goed was.”

De jongeman liet zich echter door zijn ongeluk niet weerhouden van het najagen van zijn droom om dokter te worden, terwijl hij zijn studie voortzet terwijl hij revalideert.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in