Verkiezingen Quebec gaat naar TikTok, in de hoop dat eigenzinnige campagne opkomst inspireert – Saanich News

0
101


Verkiezingen Quebec gooit hun gebruikelijke campagne-advertentiescript om in de hoop dat nieuwe berichten volgende maand meer kiezers naar de stembus zullen stuwen.

De organisator van de verkiezingen in de provincie zet een eigen campagne op – een campagne om “een trend te keren” naar een slechte opkomst door een humoristische, zelfs absurde benadering van zijn advertenties te nemen en verder te gaan dan traditionele tv en radio naar ruimten zoals TikTok.

De campagne, gemaakt door het Quebecse marketing- en communicatiebureau Cossette, valt op door zijn unieke video’s op het populaire platform waarop alles te zien is, van poutine tot ahornsiroop tot een langstelige roos die de stembus ingaat, gepositioneerd als de ster van de video.

“Dus het gaat erom elke dag iets anders dan een stembiljet in de stembus te doen… tot 3 oktober, wanneer het stembiljet eindelijk in beeld komt”, zegt Julie St-Arnaud Drolet, woordvoerster van Verkiezingen Quebec.

De opkomst voor de laatste provinciale verkiezingen in Quebec in 2018 bedroeg 66,45 procent, een daling van bijna vijf procent vergeleken met de opkomst van 71,44 procent in 2014. In 2018 was de opkomst voor 35-plussers 53,41 procent, 16 procent lager dan voor 35-plussers.

“Al tientallen jaren merken we dat de jongere generaties kiezers minder stemmen dan de generaties die hen voorafgingen op dezelfde leeftijd, daarom hebben we ons met onze campagne specifiek gericht op de leeftijdsgroep van 18 tot 44 jaar”, zegt St-Arnaud Drolet.

De onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de verkiezingen zei dat functionarissen probeerden de campagne te richten op de redenen waarom mensen niet stemmen, namelijk een gebrek aan interesse in politiek.

“Een grote toespraak over het belang van democratie zou waarschijnlijk minder effectief zijn in het bereiken van niet-stemmers,” zei St-Arnaud Drolet, dus ze proberen iets anders om hen aan te moedigen om te gaan stemmen.

De video’s zijn sinds de start van de campagne in totaal meer dan 500.000 keer bekeken. Dat is geen sinecure voor een organisatie die rond verkiezingstijd vooral in de publieke belangstelling staat en niet eerder op het platform aanwezig was, zegt Richard Rochette-Villeneuve, creatief directeur bij Cossette.

De organisatie opende haar TikTok-account op 30 augustus, of dag 1 van de campagne.

Het bracht drie video’s uit om te beginnen, geïnspireerd door trends op TikTok en gebruikmakend van populaire nummers op het platform. Een daarvan was een kijk op een populaire Corn Kid-meme die een persoon laat zien die een maïskolf in de stembus schuift met de woorden in het Frans: “we houden van maïs, maar we vinden het nog leuker als mensen stemmen.” Het werd meer dan 115.000 keer bekeken.

Vorige week werd een video van een roos die in de doos werd gestopt met een tag “we zijn in de verleidingsmodus om je op 3 oktober te laten stemmen”, 283.000 keer bekeken.

“In het begin waren we bezorgd, we vroegen ons af of we op de goede weg waren, maar het gaf ons vertrouwen om door te gaan”, zei Rochette-Villenuve. “Het idee erachter is dat we normaal gesproken een stembiljet in de bus doen, maar deze keer doen we alles behalve het stembiljet in de aanloop naar 3 oktober.”

Hoewel het doel altijd is om zo dicht mogelijk bij volledige deelname te komen, zei St-Arnaud Drolet dat “meer realistisch gezien we op zijn minst hopen dat de opkomst bij de kiezers behouden blijft, aangezien deze al enkele jaren van verkiezing tot verkiezing daalt. ”

Sidhartha Banerjee, The Canadian Press

Vind ons leuk op Facebook en volg ons op Twitter.

Quebec TikTokLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in