Veritone Sport X is TikTok voor media-kopers

0
123


Enterprise AI-bedrijf Veritone heeft een nieuwe sportgestuurde marktplaats voor korte inhoud aangekondigd, genaamd Sport X. Het zal eigenaren en producenten van sportcontent, waaronder sportfederaties, verbinden met een netwerk van media-inkopers. Sport X lost problemen met mediarechten op en gebruikt AI-algoritmen om gepersonaliseerde inhoudsuggesties te geven aan mediakopers.

Naarmate de mediaconcurrentie toeneemt, is boeiende en innovatieve inhoud nodig om met fans in contact te komen en contracten aan te trekken of te behouden. Traditionele omroepen experimenteren met AR-content om de huidige trends bij te houden en stimulerende content te bieden. Sport X stelt traditionele omroepen in staat om precies te vinden wat ze zoeken en te investeren in korte video’s uit verschillende bronnen, waardoor hun contentaanbod voor fans wordt verbeterd.

Met het platform kan sociale media-inhoud naadloos worden geïntegreerd in traditionele tv-uitzendingen. Dit zal de inhoud upgraden, jongere fans aanspreken en de weg vrijmaken voor futuristische sportuitzendingen, waaronder op maat gemaakte uitzendingen en feeds voor sociale media.

Een nieuw tijdperk voor sportuitzendingen met Sport X

Media en omroepen moeten hun inhoud diversifiëren om aantrekkelijk te blijven op de markt, vooral met de opkomst van korte video’s op sociale media en OTT-platforms.

Verkooppunten investeren in nieuwe technologieën om boeiende inhoud te creëren. Augmented reality kan bijvoorbeeld interactieve afbeeldingen en statistieken creëren die zijn geïntegreerd in live verslaggeving. Video in korte vorm biedt ook interactieve clips van onderwerpen, waarbij verschillende perspectieven en beelden van achter de schermen worden gebruikt.

De marktplaats voor korte inhoud van Sport X biedt een toegankelijke en gepersonaliseerde manier om korte video te integreren in de media en uitzendingen. Hiermee kunnen clips van verschillende bronnen naadloos in de dekking worden geïntegreerd, afhankelijk van de licentieparameters die op het Sport X-platform worden beschreven.

Het integreren van korte video-clips op sociale media in uitzendingen over sport zal het traditionele omroepmodel opschudden en jongere fans aanspreken die gewend zijn aan korte video-inhoud voor sociale media.

Sport X is de eerste stap. In de toekomst zou het traditionele uitzendmodel verder kunnen worden verstoord om uitzendfeeds op te nemen met gepersonaliseerde contentmaker en sociale media-integraties.

De Sport X-marktplaats is vergelijkbaar met TikTok

De Sport X-marktplaats werkt op een vergelijkbare manier als TikTok, maar dan voor B2B-interacties. Contentmakers, of ‘verkopers’, plaatsen video-inhoud in korte vorm en een netwerk van kopers koopt de video-inhoud voor hun gebruik. Net als TikTok wordt bepaalde inhoud via personalisatie-algoritmen naar kopers gepusht. Dit AI-besturingssysteem wordt aiWARE genoemd en is een eigen AI-engine gemaakt door Veritone.

De marktplaats stelt kopers, namelijk media-omroepen, in staat toegang te krijgen tot content waarvoor rechten zijn vrijgemaakt. Het platform is gratis voor contentleveranciers en federaties, en een aantal heeft zich al aangemeld, waaronder ATP Media, Euroleague basketball en SNTV.

De inhoudsrechten van TikTok worden betwist

Atleten en sportteams gebruiken TikTok om met fans in contact te komen, sponsors te steunen en nieuwe content achter de schermen te creëren. TikTok is ook een belangrijke sponsor van verschillende sportteams, competities en kampioenschappen, waaronder de ‘TikTok Women’s Six Nations’. Het is een pionier op het gebied van door gebruikers gegenereerde inhoud in korte vorm en veel andere sociale-mediaplatforms hebben het deelmodel gevolgd.

De inhoudsrechten van TikTok zijn echter verwarrend. Makers van inhoud bezitten technisch gezien de rechten op de inhoud die ze hebben gemaakt, maar de ‘End-User License Agreement’ van TikTok stelt het platform in staat om de inhoud van gebruikers te delen. Sport X belooft het probleem van licentie-uitdagingen op te lossen, waardoor mediakopers “toegang kunnen krijgen tot premium, door rechten goedgekeurde inhoud” die “duidelijk is afgebakend voor hun gebruik”.

Op zoek naar de toekomst

De nieuwe marktplaats van Veritone stelt contenteigenaren in staat hun inkomstenstromen te diversifiëren en geeft mediakopers de mogelijkheid om hun contentaanbod eenvoudig te diversifiëren uit verschillende bronnen. Het platform geeft mediakanalen meer keuzes, verbetert de ervaringen voor fans en integreert korte video’s in de berichtgeving. Hierdoor kunnen clips van sociale media worden geïntegreerd in de traditionele berichtgeving over sportuitzendingen, waardoor jongere kijkers worden aangetrokken met boeiendere en relevantere inhoud.

Als we trends mogen geloven, is een jonger publiek minder betrokken bij traditionele sportcontent op traditionele platforms. Liga’s zoals de NBA zijn erin geslaagd die kloof te overbruggen met behulp van sociale media en een jonger publiek aan te spreken op populaire sociale-mediaplatforms. Door minder rigide te zijn met clips en fans in staat te stellen zich met zowel game-inhoud als met elkaar bezig te houden, krijgen ze een groter deel van de stem en het publiek. In de toekomst zullen de meeste sportcompetities en omroepen manieren moeten vinden om deze inhoud in hun live feeds te integreren om deze online ervaring te repliceren. Interactieve en gepersonaliseerde, op maat gemaakte kijkfeeds kunnen het volgende grote ding worden sinds OTT-streaming.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in