Verborgen Australische oneindigheidswaterval gaat viraal op TikTok

0
107


Een ongelooflijke overloopzwembad verborgen in de wildernis van een Aussie nationaal park is viraal gegaan – maar er is één detail dat sommige lokale bewoners afschrikt.

Als je op TikTok en Instagram op “Woy Woy Waterfall Pool” zoekt, wordt je feed meteen gedomineerd door verschillende clips die het “prachtige” zwembad laten zien dat in het Brisbane Water National Park ligt, een uur en 15 minuten rijden ten noorden van Sydney.

Velen hebben het beschreven als “adembenemend” en “rustig” met de watervallen die via een torenhoge rotswand naar beneden stromen in een door mensen gemaakt zwembad dat uitkijkt over het nationale park.

“De prachtige Woy Woy zwembaden! Nog steeds dromerig in de regen”, schreef een persoon op Instagram bij een clip.

Een screenshot van een parcours in een Australisch nationaal park.
Video’s van een verborgen overloopzwembad in het Australische Brisbane Water National Park zijn viraal gegaan op sociale media.
TikTok/katerinarose
Een foto van de woy woy pool in een Australisch nationaal park.

Veel mensen op sociale media beschreven de waterval als ‘adembenemend’ en ‘rustig’.


Een foto van iemand die zwemt in het woy woy-zwembad in een Australisch nationaal park.

“De prachtige Woy Woy-zwembaden! Nog steeds dromerig in de regen”, reageerde een persoon onder de Instagram-post.


Maar hoe “mooi” het ook mag lijken, sommigen hebben gewaarschuwd om niet in het zwembad te zwemmen, omdat het water misschien niet zo hygiënisch is als het lijkt.

“Het water komt uit een vuilstortplaats in de buurt, wees zeker voorzichtig om het hoofd onder water te zetten”, antwoordde een persoon, wijzend op de mogelijke reden voor het troebele, bruine water.

“Het is een mooie plek, maar zwem er niet in na regenval, omdat het verband houdt met afvloeiing en er veel fecale coliformen zijn”, voegde een ander eraan toe.

Hoewel er geen bewijs is om de bewering van de commentatoren te staven, is er een afvalverwerkingsfaciliteit op slechts enkele kilometers afstand die natuurlijke waterwegen deelt met Woy Woy Falls, volgens de Daily Mail.

Ondanks zorgen blijft de waterval trending op sociale media en velen maken de tocht naar de “verborgen” kunstmatige infinity pool.

“Blijkbaar werd het gebruikt om water te pompen in een slachthuis in de buurt, omdat ze geen toegang hadden tot ander water op het terrein”, speculeerde een persoon over de constructie.

Het zwembad kan moeilijk te vinden zijn, en hoewel het zich op de Tunnel Fire Trail bevindt, heeft het veel verschillende routes.

Een foto van een man in de infinity pool.

Sommige commentatoren op sociale media waarschuwden anderen om om hygiënische redenen niet in het zwembad te zwemmen.


Een foto van mensen die in de infinity pool zwemmen.

“Het is een mooie plek, maar zwem er niet in na regenval, omdat het verband houdt met afvloeiing en er veel fecale colibacteriën zijn”, schreef een gebruiker onder de virale video.


Kusten magazine heeft een stapsgewijze handleiding gedeeld over hoe u er kunt komen, met het advies om eerst Woy Woy uit te rijden op Woy Woy Road richting Kariong en West Gosford.

Eenmaal op de Firetrail legde het uit dat je een kilometer moest lopen waar toeristen een wegwijzer vinden die zegt dat ze rechtsaf moeten slaan naar Tunnel Track en Rocky Ponds.

Aan de linkerkant is een ongemarkeerd pad dat toeristen 15 minuten moeten volgen.

Na het raken van wat een doodlopende weg lijkt te zijn, hebben bezoekers het advies gekregen om rechtsaf te slaan, een kleinere baan op.

Nadat ze een kreek zijn tegengekomen, moeten toeristen er doorheen waden om de top van de waterval te bereiken.

Een foto van de Woy Woy-waterval.

Het overloopzwembad kan moeilijk te vinden zijn op de Tunnel Fire Trail, met verschillende routes die naar de waterval leiden.


Een foto van de Woy Woy-waterval.

Er zijn veiligheidsmaatregelen voor mensen wanneer ze het zwembad in gaan, aangezien de richel smal is en er grote rotsen onder liggen.


Het tijdschrift legt uit dat er een pad komt dat bezoekers rechtstreeks naar de infinity pool brengt.

Mensen worden geadviseerd om veiligheidsmaatregelen te nemen wanneer ze een duik nemen, aangezien de richel naast het zwembad smal is en naar beneden valt tot grote rotsen eronder.

Het gebied rond het zwembad wordt ook beschreven als klein en niet bevorderlijk voor grote mensenmassa’s – het is goed om af te koelen, maar te klein om te zwemmen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in