Verboden in India, bezorgt TikTok ernstige hoofdpijn aan Facebook in de VS – Hier is hoe

0
202


Tiktok, Facebook
Afbeeldingsbron: PIXABAY Tiktok Facebook

In 2021 informeerde Facebook ons ​​over de problemen die ze hebben ondervonden vanwege TikTok. Dit jaar is het alleen maar opgeschaald.

Er is gemeld dat de korte video-app TikTok Facebook van binnenuit heeft opgegeten. Aanvankelijk lokte het Facebook-gebruikers en nu daagt TikTok het platform van Meta uit met een nieuwsbron. Hierdoor heeft Facebook problemen ondervonden bij het genereren van inkomsten en groeien zijn gebruikers in een zeer laag tempo.

Verder is meegedeeld dat als Mark Zuckerberg (Facebook) TikTok wil verslaan, hij het zo snel mogelijk zal moeten kopiëren, volgens het rapport van Reuter.

Meta Platforms, het moederbedrijf van Facebook dat een omzetgroei van 7% jaar op jaar heeft gerapporteerd, heeft laten weten dat dit het jaar is waarin het bedrijf het laagste tempo doormaakte, vergeleken met een decennium van prestaties.

De dagelijkse actieve gebruikers van Facebook zijn gedaald tot minder dan 2% van eind 2021 tot medio 2022. Hoewel de aandelen verder zijn gestegen van 15% in de handel na sluitingstijd, is dit alleen omdat men heeft gezien dat er al veel schade is aangericht gedaan naar het platform.

Meta heeft een pak slaag gekregen volgens het rapport dat in februari werd ingediend toen het TikTok gedeeltelijk de schuld gaf van een eerste driemaandelijkse daling van de gebruikersgroei van Facebook. Het aandeel staat dit jaar nog steeds onder de 40%, het dubbele van de daling van de Nasdaq 100-index.

TikTok heeft op het moment van schrijven nog geen cijfers bekendgemaakt, maar er is wel gezegd dat ze binnenkort waarschijnlijk de andere kant op gaan. TikTok heeft naar verluidt in het eerste kwartaal van 2022 ongeveer 1,6 miljard maandelijkse actieve gebruikers wereldwijd, wat echter minder is dan de 2,9 miljard van Facebook, maar het platform heeft een enorme sprong gemaakt van ongeveer 45% vergeleken met de prestaties van vorig jaar, volgens de rapport van Data.ai.

De reden is natuurlijk de inhoud. Er is gezegd dat de video’s op TikTok zo overtuigend zijn dat de kijkers de makers van de inhoud quasi-geldgeschenken sturen. In het eerste kwartaal verdienden gebruikers ongeveer $ 840 miljoen op TikTok, wat een recordbedrag is voor elk platform in app- of gamingcategorie, zoals gerapporteerd door Data.ai.

In het laatste kwartaal van 2021 had TikTok het recht om de eerste app te worden die games als “World of Warcraft” en “Genshin Impact” overtrof op het gebied van consumentenbestedingen.

Maar er was een nieuwe bedreiging in het nieuws – zoals in september 2021 was Facebook een reguliere nieuwsbron voor ongeveer 31% van de Amerikanen en TikTok heeft slechts 6% gebruikers voor hetzelfde, volgens het Pew Research Center-rapport.

Maar dit jaar, toen de oorlog tussen Oekraïne en Rusland in februari begon, bracht TikTok een groot aantal nieuwe gebruikersbeelden uit dat land met zich mee die die dynamiek zeker veranderden.

Volgens het rapport van Reuters werd aangenomen dat de standpunten van #Oekraïne-tagged posts getuige zijn van een enorme groei van 6,4 miljard in februari 2022 tot ongeveer 40 miljard (op het moment van schrijven), volgens TikTok. Verder informeerde het Witte Huis in maart nog ongeveer 30 appjes die influencers over de oorlog kregen.

Facebook heeft continu gewerkt om te concurreren met zijn rivaal TikTok. Facebook’s eigen videofeed, Reels, werd gelanceerd in september 2021 (vorig jaar), wat het platform zeker heeft geholpen om zijn volgers op te schalen. Maar het platform moet sneller gaan om te kunnen concurreren met het steeds toenemende verkeer van zijn concurrent.

Verder is gemeld dat 37% van de maandelijks actieve Facebook-gebruikers ook de TikTok-app gebruikt, en dit is ongeveer 51% voor Instagram, volgens het onderzoek van Cowen.

Laatste technologienieuwsLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in