Vancouver Island inspireert maker van North Saanich om pro te worden op TikTok

0
100


Jared VanderMeer deelt tips voor creatieve fotografie en deelt iconische scènes uit Victoria, zoals Fisherman's Wharf.  (Jared VanderMeer/Instagram)Jared VanderMeer deelt tips voor creatieve fotografie en deelt iconische scènes uit Victoria, zoals Fisherman’s Wharf. (Jared VanderMeer/Instagram)
Jared VanderMeer deelt tips voor creatieve fotografie en deelt iconische scènes uit Victoria, zoals Fisherman's Wharf.  (Jared VanderMeer/Instagram)Jared VanderMeer deelt tips voor creatieve fotografie en deelt iconische scènes uit Victoria, zoals Fisherman’s Wharf. (Jared VanderMeer/Instagram)
Jared VanderMeer deelt tips voor creatieve fotografie terwijl hij iconische scènes van Victoria deelt, zoals de Fairmont Empress.  (Jared VanderMeer/Instagram)Jared VanderMeer deelt tips voor creatieve fotografie terwijl hij iconische scènes van Victoria deelt, zoals de Fairmont Empress. (Jared VanderMeer/Instagram)

Jared VanderMeer beschouwt zijn relatief nieuwe Island-omgeving volledig als de ruggengraat van zijn carrière als fulltime contentmaker op TikTok.

De inwoner van North Saanich verhuisde daar eind 2020 vanuit Alberta en zegt nooit meer terug te gaan.

“Ik pakte mijn spullen in Edmonton, waar we ons bureau hebben, en iedereen verhuisde op afstand”, zei VanderMeer. “Naar het eiland komen was voor mij de verschuiving om mijn manier van denken te veranderen om iets te proberen wat ik altijd al wilde doen.”

Hij had nu een omgeving aan de zuidkust, vrij van eindeloze sneeuw en velden, met kustlijn, bergen, velden en bossen. “Het eiland gaf me de mogelijkheid om deze passie te volgen.”

De omgeving wakkerde zijn creativiteit aan.

@jared.vandermeer Inbound ✈️ havenvlucht vastleggen met deze #mobielfotografietip. 📱📸🤷‍♂️ #photoideas #vaseshots #victoriabc ♬ Vlieg – Marshmello

Tijdens marketing had VanderMeer altijd interesse in fotografie en nam die artistieke achtergrond mee naar de wereld van de sociale media. Nadat hij tijdens de pandemie klanten had verloren, besloot hij zich te wijden aan het werk aan accounts die hij al had gemaakt op TikTok, Instagram en YouTube.

VanderMeer zei dat hij vanuit een marketingperspectief wist wat het vereiste werk was. Voorheen twee tot drie keer per week posten, consequent, hij moest dat verhogen.

“Als je sociale media wilt achtervolgen en volgers wilt krijgen, moet je veel plaatsen en het moet goed zijn binnen je niche – kwaliteit en kwantiteit”, zei hij.

VanderMeer vindt zijn vroege producties niet erg goed. Langzaam maar zeker werd hij beter en werkte hij er dagelijks aan. Naarmate hij beter werd, kregen ze meer grip en ontwikkelden ze een publiek terwijl hij langzaamaan Vancouver Island ontdekte terwijl hij het ambacht aanscherpte.

“Vijfhonderd video’s later zijn we waar we nu zijn”, zei hij, nu een fulltime maker van inhoud, die achter de schermen en creatieve fotografierollen deelt. “Het heeft me echt geholpen het eiland te ontdekken. Overal waar we komen is nog steeds nieuw, omdat we hier nog nieuw zijn, maar het heeft me in staat gesteld om met frisse ogen te kijken.”

c.vanreeuwyk@blackpress.ca


Heb je een verhaaltip? E-mail: c.vanreeuwyk@blackpress.ca.

Volg ons op Twitter en Instagram, en vind ons leuk op Facebook.

Saanich-schiereiland
LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in