Van Instagram tot TikTok, CT-foodrecensent David Milton gaat viraal

0
10


Geboren en getogen in Hartford, ging David Milton van het maken van voedselfoto’s voor de lol op Instagram naar viraal gaan op TikTok. Milton zou foto’s en video’s van zijn eten op sociale media plaatsen en zijn volgers zouden hem vragen: “Waar kan ik dit krijgen?”

Als manager bij een softwarebedrijf in Connecticut zei hij toen hij rond 2019 op Instagram begon te posten, dat hij mensen zou zien posten wat er op hun bord lag, maar nooit waar het vandaan kwam. Toen kwam hij op het idee om video’s te plaatsen vanaf de buitenkant van het eetcafé tot aan het eten op zijn bord om die mensen te helpen een plek gemakkelijker te vinden.

“Ik zou altijd foto’s en video’s maken van nieuwe plaatsen die ik in de staat zou bezoeken,” zei hij. “Ik hoor mensen altijd zeggen: ‘Er is niets te doen of te eten in Connecticut’ en toen kreeg ik het idee om TikToks van mijn reis te posten en de wereld te laten zien wat deze staat te bieden heeft.”

Milton ging viraal op TikTok toen hij zijn zoektocht postte om de beste bacon, eieren en kaas in de staat te vinden. Hij probeerde Rosa’s Cafe and Bakery in East Hartford, Country Cow in Fairfield, Billy D’s in Shelton, Neils in Wallingford en Middletown en Take Five Cookery in Hartford. Hoewel hij niet zei welke de beste in de staat was, zei hij wel dat hij kan zien waarom mensen deze plaatsen aanbevelen. Het is een jaar geleden dat Milton zijn TikTok (@thedamtok) begon en sindsdien heeft hij in totaal 37.6K volgers en 450.000 likes op zijn video’s verzameld.

@thedamtok #ctfoodie #connecticut ♬ origineel geluid – thedamtok

“Ik heb video’s gemaakt met chef-kok Van Hurd van Hell’s Kitchen, bakkerijen in de staat beoordeeld door beroemde bakkers en video’s voor Dunkin Donuts,” zei hij.

Bij het doen van een review gaat Milton niet uit van het “normale 1-10 schaalsysteem”. In plaats daarvan gebruikt hij de uitdrukking “beste” in Connecticut. Hij zei dat hij het leuk vindt om plaatsen te markeren die hij “van het hoogste niveau” vindt, evenals plekken die mensen aanbevelen.

“Ik heb geen slechte recensie gegeven en probeer dat ook niet te doen”, zei hij. “Ik werk in de industrie en heb de worstelingen gezien die deze plaatsen doormaken, dus ik breng liever licht.”

Milton heeft ook recensies in het hele land gedaan. Hij zei dat sommige sponsorovereenkomsten deuren voor hem hebben geopend, zoals zijn huidige met McDonald’s voor Space Jam en MGM in Springfield en Las Vegas. Hij heeft restaurants bezocht in Massachusetts, New York, Illinois en Georgia. Hij was ook te zien op NBC CT Live met Taylor Kinzler, waar hij de komende zomer voedselevenementen en restaurantopeningen deelde.

“Ik probeer het vast te houden voor de oostkust”, grapte hij. “Ook al raak ik soms in de war voor Daym Drops.”

Daym Drops is een voedselrecensent die in 2012 op YouTube begon en nu een Emmy-nominatie heeft voor zijn Netflix-show, “Fresh, Fried & Crispy”, die debuteerde in juni 2021. Milton zei dat hij vaak wordt aangezien voor Daym Drops en contact met hem heeft gehad persoonlijk en op sociale media.

“We hebben niet samengewerkt, maar je weet nooit wat de toekomst in petto heeft”, zei hij.

Voor Milton was het leuk om content te creëren en hij geniet ervan restaurants te kunnen helpen met wat hij doet. Er is geen einddoel, maar hij zei dat hij hoopt dit zo lang mogelijk te blijven doen.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in