Valkuilen om TikTok productontwikkeling te laten dicteren

0
97


Leuk, spontaan en schijnbaar authentiek, TikTok is tegenwoordig waarschijnlijk een van de favoriete kanalen voor beautymarketeers. De korte video-app is tegenwoordig een van de snelstgroeiende sociale-mediaplatforms en kan serieuze verkopen voor merken stimuleren.

Het Franse beautymerk Caudalie vertelde​ CosmeticaDesign-Aziëdat de verkoop van zijn Instant Detox Mask in 2021 met 600% steeg in Azië en Australië omdat het viraal ging op TikTok.

Rohan Widdison, CEO van de Australische outfit New Laboratories vertelde: CosmeticaDesign-Azië dat hoewel TikTok een zegen is voor schoonheid, merken ervoor moeten zorgen dat ze dit niet blindelings het productontwikkelingsproces laten beïnvloeden.

Widdison heeft uit de eerste hand gezien hoe de kracht van TikTok de industrie beïnvloedt. Hij vertelde een ervaring toen een klant vroeg of het product een paar ‘TikTok-tests’ moest doorstaan.

“We hebben een reeks haarverzorgingsproducten ontwikkeld voor één klant, een bekend merk. Een van de producten was een hittebeschermende spray en ze vroegen ons om het product op een stuk brood te spuiten, in een broodrooster te doen en te kijken of het bruin wordt.”

Widdison legde uit dat het merk bezorgd was dat als dit product deze uiterst onbetrouwbare en onwetenschappelijke ‘broodroostertest’ niet zou doorstaan, het product op TikTok zou worden geroosterd als een ineffectief product.

“Er is een angstfactor voor merken. Uiteindelijk gaat sociale media over het krijgen van goede recensies en het stimuleren van hun merk of het krijgen van slechte recensies en verpletterd worden – dat is waar het om gaat. En als je als merk miljoenen dollars op het spel hebt staan, snap ik de relevantie, ik snap de angst. Het punt is dat als je TikTok je R&D laat dicteren, je vrijwel onschadelijke producten gaat produceren​.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in