Vader spreekt zich uit op TikTok nadat zoon bekritiseerd wordt voor het dragen van nagellak

0
9Het recente TikTok-bericht van een vader uit Missouri is viraal gegaan nadat hij opende over wat zijn 6-jarige zoon hem vertelde nadat klasgenoten merkten dat de jongen zijn vingernagels had gelakt.

“In het weekend wilde mijn zoon zijn nagels lakken, dus we hebben ze geverfd. En op maandag kwam hij thuis van school en vertelde ons dat drie van de kinderen in zijn klas hem vertelden dat het lakken van je nagels voor meisjes is,” zei Doug Weaver in een videobericht van 26 oktober dat sindsdien meer dan 978.000 keer is bekeken.

“Hij vertelde die kinderen dat niets alleen voor jongens of alleen voor meisjes is. Dus ik vroeg hem: ‘Nou, wat vonden ze daarvan?’ Hij zei dat twee van hen hem niet geloofden, maar een van hen geloofde hem wel en hij begon tegen een van de anderen te vertellen dat hij ook denkt dat het oké is voor jongens om hun nagels te lakken,’ vervolgde Weaver.

FOTO: Volgens zijn vader houdt Finley ervan om zijn nagels te lakken, plezier te maken en op avontuur te gaan.

Met dank aan Doug Weaver

Volgens zijn vader houdt Finley ervan om zijn nagels te lakken, plezier te maken en op avontuur te gaan.

Weaver vertelde verder hoe hij zijn zoon vertelde “dat de mensen die het gemeenst zijn soms het meest praten en het hardst praten.”

De 34-jarige vader en tekenleraar vertelde “Good Morning America” ​​in een telefonisch interview dat hij er sterk voor voelde om zich uit te spreken over de ontmoeting op sociale media.

FOTO: Doug Weaver en zijn vrouw, Kirsten, zijn ouders van een zesjarige jongen genaamd Finley.

Met dank aan Doug Weaver

Doug Weaver en zijn vrouw, Kirsten, zijn ouders van een zesjarige jongen genaamd Finley.

“Ik zie veel mensen op TikTok praten over zeer vergelijkbare onderwerpen en dezelfde ideeën aanpakken. Een van de redenen dat ik deze inhoud wil plaatsen, is omdat ik een [cisgender, heterosexual] man,’ zei Weaver. ‘Je hoort deze dingen niet zo vaak door cis-mannen. Het is een stuk moeilijker te vinden … Ik denk omdat het gemakkelijk is om het niet te doen [talk about it].”

“Ik weet dat er mensen zijn die nog nooit iemand hebben horen zeggen dat het goed is en nog nooit iemand hebben horen zeggen: ‘Nee, dit is niet schadelijk. Het is maar verf.'”

Weaver, die zijn zoon Finley omschrijft als ‘super creatief’, merkte op dat dit niet de eerste keer was dat zijn eersteklasser zijn vingernagels had geverfd of wilde lakken.

FOTO: Finley heeft zijn nagels in verschillende kleuren gelakt, waaronder rood, maar zijn favoriete kleur is momenteel blauw.

Met dank aan Doug Weaver

Finley heeft zijn nagels in verschillende kleuren gelakt, waaronder rood, maar zijn favoriete kleur is momenteel blauw.

“We hebben er al eerder gesprekken over gehad. Het is de eerste keer dat andere kinderen het hem moeilijk maken”, zei Weaver. “Hij lakte zijn nagels op de kleuterschool, het kon niemand iets schelen. Iedereen leek het echt leuk te vinden. Maar dit jaar, in de eerste klas, lijkt het alsof steeds meer kinderen zich bewust zijn van sociale normen en proberen ze af te dwingen. En dus wordt het plotseling duidelijker voor hem.”

Weaver zei nadat hij de video op sociale media had geplaatst, hij verschillende reacties ontving, waarvan velen ondersteunend waren. Maar anderen stuurden hem boze berichten en beschuldigden Weaver ervan zijn kind in de war te brengen en hem ertoe te brengen “in therapie te gaan als hij ouder is” of te zeggen dat zijn kind homoseksueel zou kunnen zijn, waarbij ze het insinueerden als een negatief karakterattribuut.

“Mijn vraag is hoe ze niet inzien hoe dwaas het is om al deze grote veronderstellingen te maken en helemaal overstuur en boos te worden over een 6-jarige die kleur op zijn vingers heeft? Zoals wanneer je het hardop zegt, hoe dat klinkt niet belachelijk?” Wever reageerde.

FOTO: Weaver zegt dat zijn zoon Finley een 'lief kind' is" wie is dat toevallig ook "super creatief."

Met dank aan Doug Weaver

Weaver zegt dat zijn zoon Finley een ‘lieve jongen’ is die ook ‘super creatief’ is.

Weaver, die meer dan 247.000 volgers heeft op TikTok, zei dat hij met zijn TikTok-video’s specifiek hoopt de gendernormen en maatschappelijke ideeën over ‘wat door veel mensen als mannelijk wordt beschouwd’ te ontmantelen.

“Dit leek een relevant verhaal over hoeveel druk er is, als jongen of als man, om in een of andere vorm te passen. En het is iets dat we met onze zoon te maken hebben,” voegde hij eraan toe. “Ik weet hoeveel druk ik had toen ik jong was om te proberen in een mannelijk beeld te passen en het was geen druk van mijn familie. Het was gewoon de druk die er was — en nu ik zie dat mijn zoon veel van dezelfde druk die ik deed, maar in een ander scenario … het is een beetje moeilijk om naar te kijken.”

Weaver hoopt dat zijn nagellakvideo anderen zal helpen in te zien dat het geen zwart-witfoto hoeft te zijn.

“Ik weet dat er mensen zijn die nog nooit iemand hebben horen zeggen dat het prima is en nog nooit iemand hebben horen zeggen: ‘Nee, dit is niet schadelijk. Het is gewoon verf’,” zei Weaver. “Dat zijn de mensen die ik graag zou willen kunnen zeggen: ‘Nee, het is prima. Als je van kleuren houdt, is het prima. … Het betekent niet meer of minder dan alleen kleuren op je nagels. En het is OK .”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in