Vader-dochter TikTok Duo deelt hun reis

0
139


  • Ben Tate en zijn zevenjarige dochter Zara begonnen in 2020 lip-synchroniserende TikTok-video’s te plaatsen.
  • Wat begon als een pandemische hobby heeft hen tot een sterrenstatus gebracht.
  • Maar het hebben van een jonge dochter die van de ene op de andere dag een influencer is geworden, is niet zonder uitdagingen.

Een vader en dochter, opgerold op een kleurrijk tapijt, zingend een duet van Aladdin, zou een flashback kunnen zijn naar veel huishoudens uit de jaren negentig. Maar deze, met de zevenjarige Zara en haar vader Ben Tate die lip-synchroniseren met “A Whole New World”, is slechts een van de tientallen video’s die het paar naar het TikTok-sterrendom hebben gekatapulteerd.

De in Sydney gevestigde Tate, 42, en Zara hebben bijna drie miljoen volgers verzameld met hun vader-dochter optredens op de app. Wat begon als een afleiding door het gezin, is uitgegroeid tot een fenomeen op sociale media: @benandzara.

Sinds hun TikToks ontplofte, hebben ze ook een groeiend publiek op Instagram ontwikkeld, waar ze veel van hun TikToks opnieuw posten en meer dan 300.000 volgers hebben. Ze zijn in verschillende tv-shows verschenen en bieden hun fans nu gepersonaliseerde video’s aan voor $ 35 via Cameo.

Maar achter de camera leren Ben en zijn vrouw Lisa om te gaan met de zakelijke kant van virale roem, terwijl ze toch de privacy van hun gezin beschermen – en Zara tegen de valkuilen van het kindersterrendom.

Het paar begon TikToks te maken, alleen voor vrienden en familie

Net als Zara was ook Tate van jongs af aan gewend aan de camera en filmde hij zijn eerste commercial toen hij nog maar negen jaar oud was. Zara had ook het showbizz-babyvirus.

“Sinds ze kon lopen, is ze altijd lip-gesynchroniseerd met liedjes en danste ze rond, en alle dingen zoals ik deed als kind”, vertelde Tate aan Insider.

Tijdens de eerste lockdown in 2020, terwijl anderen hun zuurdesem aan het perfectioneren waren, begon Tate een privé TikTok-account waar hij video’s van hen twee plaatste. Op een vrijdagavond besloten hij en zijn vrouw om er een openbaar te maken, uit nieuwsgierigheid.

Hun eerste video, van Tate en de toen vijfjarige Zara die lipsyncn met Backstreet Boys’ “I Want it That Way”, ontplofte snel en behaalde in de eerste 24 uur bijna 100.000 views. De video heeft inmiddels bijna 250.000 likes. “Ik begreep waarom mensen het goed ontvingen, maar tegelijkertijd was het aantal views schokkend. En het was in het begin ook een beetje eng”, zei Tate.

Ben en Lisa beraadslaagden over het al dan niet in de openbaarheid brengen van Zara. “Maar uiteindelijk dachten we – het is leuk, en iets wat ze graag met mij doet. Laten we het gewoon doen, en zolang het leuk blijft, zullen we zien waar het ons brengt.”

Tate gelooft dat Zara’s aangeboren talent en authenticiteit de reden is achter hun succes

De eerste video’s die ze uploadden waren casual, het paar dat in bed lag te lip-synchroniseren naar jaren 90 throwbacks zoals TLC’s “Waterfalls” of de Spice Girls – te oud voor Zara om de eerste keer te hebben gehoord, maar geliefd vintage genoeg om een ​​millennial of Gen-Z publiek.

De video’s beginnen dan een hogere productiewaarde te tonen, met gechoreografeerde dansen, kostuums en gesponsorde inhoud. “Nu kijk ik naar de belichting, de kleuren, en daar is Zara heel kieskeurig over – ze kan je vertellen of ze in de schaduw is en ze weet het licht te vinden, het kader opvullen zodat het leuker is.”

Tate heeft de ideeën, en dan spreekt Zara er ofwel een veto over uit, ofwel scheldt ze ze uit. Maar als Tate de manager is, is Zara duidelijk de ster, met grote ogen met een drama-kinderhouding, overdreven uitdrukkingen en geavanceerde dansvaardigheden. Tate schrijft hun succes toe aan haar door Disney-personage geïnspireerde persoonlijkheid en haar vroegrijpe talent voor lipsynchronisatie.

Maar wat betreft hun buitensporige populariteit, zei Tate dat de enige reden die hij kan bedenken is dat “we allebei echt dol zijn op optreden. En dat vertaalt zich in een authentiek gevoel, omdat het een vader en dochter is die oprecht van iets houden dat ze samen doen, het vertaalt naar het publiek dat ze iets zien dat gevuld is met liefde en plezier.”

Ondanks dat ze de ster van het kanaal is, willen Zara’s ouders haar beschermen tegen de valkuilen van roem

Ongebruikelijk voor een virale ster, kan Zara de opmerkingen van haar fans niet zien. Sterker nog, ze heeft niet eens een telefoon, en haar ouders zijn niet van plan om dat te veranderen. Ze kan hun video’s bekijken, “maar voor zover ze toegang heeft tot reacties, is ze daar nog veel te jong voor”, zei Tate.

“Als het ooit negatief wordt, dan trekken we ons meteen terug, en als Zara zich morgen omdraait en zegt dat ze het niet wil, dan doen we het niet. Zo simpel is het.”

Zara vertelde Insider dat ze op dit moment denkt: “Het is erg leuk, ik kan tijd met mijn vader doorbrengen en mijn favoriete onderdeel ervan is lipsynchronisatie met mijn favoriete liedjes, dansen en ik hou van acteren.”

Tate zei dat de interactie met sterren, zoals toen Elton John een van hun video’s opnieuw plaatste of wanneer Callum Scott en Bon Jovi reageerden, Zara “er een echte buzz van krijgt”.

Lisa komt nu met veel van de concepten en helpt met de merkdeals – het geld waarvan Tate zei dat het naar een spaarrekening gaat voor Zara, voor als ze ouder is. “Het is eigenlijk heel goed geweest voor ons huwelijk, het is uiteindelijk een heel nieuw ding geworden waarbij we creëren, samen met ideeën komen en ze vervolgens door Zara leiden. Het was een echte vreugde”, zei hij.

Dat gezegd hebbende, het account is ongewoon onpersoonlijk: strikt alleen prestaties. Tate en Lisa zijn “intens privé” en beschermend als ouders.

“We lopen niet met ons hoofd in de wolken over waar we zijn”, zei Tate. “Het lijkt misschien niet zo, het aantal volgers dat we hebben, maar ons privéleven is ons privéleven en we zijn echt voorzichtig met wat we zeggen en doen voor de camera. We personaliseren het niet; het is allemaal optreden , je ziet onze ‘in real life’ dingen niet, wat we doen zonder camera’s.”

Tate voegde eraan toe dat de video’s ook “superschoon” en kindvriendelijk zijn. “In deze vreemde en vaak donkere tijden,” zei hij, “zijn we ons er nu van bewust dat we echt proberen een pagina te maken waar je naartoe kunt komen en die een glimlach op je gezicht zal toveren.”

Bekijk hier de berichtgeving van Insider’s Digital Culture-team voor meer van dit soort verhalen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in