US House Staff verbannen uit het gebruik van TikTok na controverse over het volgen van locaties

0
102


Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft naar verluidt zijn personeel verboden TikTok te downloaden, te installeren en te gebruiken op uitgegeven mobiele telefoons. De ontwikkeling komt dagen nadat TikTok-moederbedrijf ByteDance toegaf dat zijn personeel de fysieke bewegingen van Financial Times-, Forbes- en BuzzFeed-journalisten volgde.

Volgens een interne memo die dinsdag is verzonden door de hoofdadministrateur van het Huis, Catherine L. Szpindor, verkregen door NBC News, kan het personeel van het Huis TikTok niet downloaden op apparaten die zijn uitgegeven door het lagerhuis van het Amerikaanse Congres.

Sinds vorige week is TikTok ook, althans gedeeltelijk, verboden door 19 van de 50 Amerikaanse staten. Het laatste nieuws volgt op berichten dat sommige TikTok-medewerkers in de bewegingen van journalisten gluurden door naar hun IP-adressen te kijken om de bron van het lek van vertrouwelijke informatie binnen het bedrijf te achterhalen.

TikTok chief internal auditor Chris Lepitak, die het team leidde dat verantwoordelijk was voor het bespieden van journalisten, en vier anderen die toegang hadden tot de gevoelige gegevens zijn ontslagen, terwijl Song Ye, de in China gevestigde TikTok-manager aan wie Lepitak rapporteerde, ontslag heeft genomen.

Desalniettemin heeft dat een intern House-rapport niet afgeschrikt om het platform voor het delen van korte video’s en sociale media aan te merken als “hoog risico vanwege een aantal beveiligingsproblemen”.

“Huispersoneel mag de TikTok-app NIET downloaden op mobiele apparaten van House”, luidt de memo. “Als u de TikTok-app op uw mobiele apparaat van House heeft, wordt er contact met u opgenomen om deze te verwijderen.”

Het TikTok-verbod zal naar verwachting uitgebreider worden in afwachting van de ondertekening door president Biden van de ~ $ 1,7 biljoen omnibuswet die wetgeving bevat die TikTok verbiedt van alle federale apparaten.

De associaties van TikTok met de door de CCP geleide Chinese regering hebben wetgevers gedwongen de ongemakkelijke realiteit onder ogen te zien, nu bevestigd door ByteDance, dat de persoonlijke informatie van Amerikaanse burgers in desinformatiecampagnes ten nadele van het land kan worden gebruikt. Er bestaat de vrees dat China app-inhoud indirect zou kunnen beïnvloeden of censureren of Amerikanen zou kunnen bespioneren.

Bekijk meer: De nationale veiligheidsdreiging van digitale ‘open grenzen’

Eerder in december 2022, toen Texas samen met andere staten TikTok verbood van door de overheid uitgegeven apparaten, zei de gouverneur van de staat Greg Abbott: “TikTok verzamelt enorme hoeveelheden gegevens van de apparaten van zijn gebruikers – inclusief wanneer, waar en hoe ze internetactiviteiten uitvoeren. – en biedt deze schat aan potentieel gevoelige informatie aan de Chinese overheid aan.”

Hij voegde eraan toe: “Terwijl TikTok heeft beweerd dat het Amerikaanse gegevens in de VS opslaat, gaf het bedrijf in een brief aan het Congres toe dat in China gevestigde werknemers toegang kunnen hebben tot Amerikaanse gegevens.” Bijna 100 miljoen van de 1,53 miljard gebruikers van TikTok komen uit de VS

TikTok werkt samen met de Amerikaanse regering om zorgen over bedreigingen voor de nationale veiligheid weg te nemen. Het bedrijf zei tegen meerdere instanties: “We zijn teleurgesteld dat het Congres heeft besloten TikTok op overheidsapparaten te verbieden – een politiek gebaar dat niets zal doen om de nationale veiligheidsbelangen te bevorderen – in plaats van de regering aan te moedigen haar nationale veiligheidsbeoordeling af te ronden.”

Maar wetgevers zijn daar niet zo blij mee. In een Washington Post-stuk uit november 2022 bekritiseerden de republikeinen Marco Rubio (FL) en Mike Gallagher (WI) Biden omdat hij “een grotere betrokkenheid bij het platform aanmoedigde” en een deal met het bedrijf had gesloten die de voortzetting van TikTok in het land zonder enige verandering zou legitimeren. in eigendom.

“Dit zou de nationale veiligheid gevaarlijk in gevaar brengen en een sjabloon bieden voor andere door de CCP gecontroleerde bedrijven om zich met minimale controle in de Verenigde Staten te vestigen. Tenzij TikTok en zijn algoritme kunnen worden gescheiden van Beijing, zal het gebruik van de app in de Verenigde Staten de veiligheid van ons land in gevaar blijven brengen en de weg vrijmaken voor een door China beïnvloed technologielandschap hier, “voegden Rubio en Gallagher toe.

Het duo heeft de Averting the National Threat of Internet Surveillance, Onderdrukkende Censuur en Invloed, en Algoritmisch Leren geïntroduceerd door de Chinese Communistische Partijwet (ANTI-SOCIAL CCP Act) om het platform volledig te verbieden in de VS.

FBI-directeur Chris Wray noemde TikTok eerder een ‘Trojaans paard voor de Chinese Communistische Partij’.

Laat ons weten of je het leuk vond om dit nieuws verder te lezen LinkedIn, Twitterenof Facebook. We horen graag van je!

Afbeeldingsbron: Shutterstock

MEER OVER PRIVACYLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in