Update moorden in Idaho: politie van Moskou ontkracht TikTok-theorie die universitair hoofddocent bij de dood van studenten betrekt

0
11


MOSKOU, Idaho (WLS) — De politie die onderzoek deed naar de moord op vier studenten in Idaho sprak zich uit tegen een online theorie dat een universitair hoofddocent aan de school iets met de zaak te maken had.

De politie van Moskou, Idaho, zegt dat de leraar van de Universiteit van Idaho er niet bij betrokken was.

De theorie werd verspreid op TikTok en de professor klaagt nu de TikTok-gebruiker aan.

GERELATEERD: Nieuw bewakingsbeeld in het mysterie van universiteitsmoorden terwijl politie en ouders zich uitspreken

Kaylee Goncalves, Madison Mogen, Ethan Chapin en Xana Kernodle waren studenten aan de Universiteit van Idaho en woonden in een nabijgelegen residentie buiten de campus in Moskou, een universiteitsstad met ongeveer 25.000 inwoners.

Onlangs beschreef een oud-student die in 2022 afstudeerde en in zijn onderbouw in het huis woonde, het als een oud, krakend huis.

LEES MEER: Studenten van de Universiteit van Idaho werden doodgestoken in hun bed en waarschijnlijk slapend, zegt de lijkschouwer

“Je kunt geen enkele trap of verdieping oplopen zonder dat iedereen in huis het weet”, zei Cole Alteneder.

Alteneder zei dat het huis ook niet veel privacy biedt, wat bijdroeg aan het mysterie nadat de studenten midden in de nacht waren aangevallen. Twee van hun huisgenoten die daar ook woonden, sliepen waarschijnlijk door de aanval heen, zei de politie.

De politie gaat ervan uit dat de slachtoffers zijn doodgestoken terwijl ze sliepen.

Meer dan een maand na de moorden hebben rechercheurs nog geen verdachten genoemd en beperkte informatie vrijgegeven.

Onderzoekers hebben korrelige bewakingsvideo’s bekeken van een witte auto bij een benzinestation op de ochtend van de moorden. Ze doorzoeken de registratie van duizenden auto’s die overeenkomen met de beschrijving en vragen het publiek om hulp bij het vinden van aanwijzingen.

De politie vermoedt dat de inzittenden van de auto informatie kunnen hebben die cruciaal is voor het onderzoek.

GERELATEERD: Een tijdlijn van de moorden op 4 studenten van de Universiteit van Idaho

De politie heeft ook bodycam-video vrijgegeven waarop te zien is dat agenten twee maanden voor de moorden op het huis reageerden na een klacht over geluidsoverlast. Agenten hadden contact met mensen die hier niet woonden voordat ze telefonisch met een van de toekomstige slachtoffers spraken.

GERELATEERD: Idaho universiteitsmoorden: Onderzoekers zouden hun zoektocht moeten verbreden nadat nieuwe details zijn onthuld

De CNN-Wire heeft bijgedragen aan dit rapport

Copyright © 2023 WLS-TV. Alle rechten voorbehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in