donderdag, december 1, 2022
Home News Universiteit van Arizona krijgt meer kritiek op TikTok-intimidatie

Universiteit van Arizona krijgt meer kritiek op TikTok-intimidatie

0
10


TUCSON, Ariz. (KOLD News 13) – De universiteit van Arizona wordt geconfronteerd met kritiek vanwege haar reactie op intimidatie op TikTok.

Het komt nadat een studentjournalist op de school een mening heeft gepubliceerd om de dagelijkse wilde kat over TikToker Lukas Pakter.

Nadat het verhaal was gepubliceerd, ging Pakter naar zijn sociale media om het artikel met zijn nu 124.000 volgers te praten.

Met die nasleep leeft studentjournalist Olivia Krupp nu. Ze zei dat ze met Pakter ging zitten om over zijn platform te praten en toen het artikel uitkwam, werd het niet goed ontvangen.

‘Ik wist niet eens dat het artikel was uitgekomen totdat mijn telefoon werd opgeblazen met honderden en honderden en honderden telefoontjes. Ik kon niet eens mijn telefoon openen. Dus ik wist toen dat er iets mis was’, zei ze.

Ze zei dat ze honderden telefoontjes en doodsbedreigingen heeft ontvangen nadat Pakter haar telefoonnummer in een video had gedeeld. Sommige dreigementen zeggen dat ze hopen dat ze wordt neergeschoten. Anderen zeiden dat ze hopen dat ze verkracht wordt.

KOLD News nam contact op met Pakter over een interview en hij stuurde in plaats daarvan de volgende verklaring.

“Ik heb nooit reclame gemaakt voor intimidatie, bedreiging met geweld of enige vorm van intimidatie tegen een journalist – of iemand anders”, schreef hij. “Zodra ik me bewust werd van de weerzinwekkende berichten die naar de studentjournalist werden gestuurd, heb ik een TikTok-bericht geplaatst waarin ik de aanslagen veroordeelde en opriep om onmiddellijk te stoppen.”

In die TikTok-video Pakter zei dat het platform is gebouwd om “mensen te helpen groeien en beter te worden”. Maar Krupp heeft nog steeds te maken met de nasleep en zegt dat het nog steeds aan de gang is.

Ze zei dat ze Pakter zelfs probeerde te bellen, maar hij belde nooit terug.

Ze zei dat ze heeft samengewerkt met de politie van Tucson, die nog geen aanklacht heeft ingediend in deze zaak.

“Vaak worden deze bedreigingen niet serieus genomen”, zei ze. “Deze klachten aan de universiteit worden niet serieus genomen en onder het tapijt geveegd en niet met een gevoel van urgentie opgepakt. Ik denk dat als deze dingen niet serieus worden genomen, ze vaak escaleren.”

In een verklaring aan KOLD News stuurde de universiteit de volgende verklaring.

“De Universiteit van Arizona is een groot voorstander van vrije meningsuiting, inclusief de persvrijheid. Onze studentjournalisten mogen niet worden onderworpen aan intimidatie, intimidatie of bedreiging met geweld voor het uitoefenen van hun grondwettelijke rechten en het nastreven van onderwijskansen. De universiteit neemt alle meldingen van intimidatie serieus, wat verboden is op grond van de Gedragscode Studenten. De universiteit is bevoegd om disciplinaire gevolgen voor studenten en medewerkers te overwegen op grond van haar tuchtprocedures voor studenten en het beleid voor werknemersgedrag. Informatie en gegevens over specifieke studenten zijn echter over het algemeen vertrouwelijk en beschermd tegen openbaarmaking door de universiteit onder FERPA. Zelfs als ons gedragsbeleid niet van toepassing is, hopen we studenten de hulp te bieden die ze nodig hebben om zich veilig te voelen en met succes door te gaan met hun opleiding door middel van Student Assistance en CAPS.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in