Uit een onderzoek blijkt dat 1 op de 5 Amerikanen prioriteit geeft aan TikTok voordat ze naar een dokter gaan

0
96


Een studie toonde aan waar Amerikanen zich voor het eerst wenden als ze meer moeten weten over gezondheidsonderwerpen. Volgens hun resultaten gaf een op de vijf Amerikanen voorrang aan TikTok boven het bezoeken van een dokter.

Het onderzoek zelf werd uitgevoerd door CharityRx, een kortingsdienst bij geselecteerde apotheken. Het was ook gebaseerd op een steekproef van 2.000 Amerikaanse volwassenen, waaronder Amerikanen van verschillende leeftijdsgroepen: Gen Z’s, Millennials, Gen Xers en Baby Boomers.

Over het algemeen gebruikt 65% van de ondervraagde Amerikanen eerst Google voordat ze hun arts raadplegen, 33% van de Amerikanen gaat eerst naar YouTube en een op de vijf Amerikanen geeft voorrang aan TikTok boven andere bronnen. Als we dieper in leeftijdsgroepen duiken, wendt 44% van de Generatie Z-respondenten zich tot YouTube en 33% tot TikTok. Vergeleken met de oudere generatie zijn zij minder geneigd eerst Google te raadplegen, slechts 27% van hen doet dit.

Oudere generaties zullen eerder geneigd zijn om naar Google te gaan. Dit omvat 32% van de millennials, 36% van de generatie X en 36% van de babyboomers. Ondertussen gaat 39% van de millennials, 30% van Gen Xers en 21% van de babyboomers naar YouTube. En als het op TikTok aankomt, heeft 26% van de millennials, 14% van Gen X en 4% van de babyboomers de voorkeur.

CharityRx onthulde ook dat 55% van de ondervraagden medische accreditatie of certificering noemt als de reden dat ze makers op sociale netwerken vertrouwen. 40% zegt dat de jarenlange ervaring van de influencers een factor is, 26% noemt de herkenbaarheid van een gedeelde ervaring en 22% gelooft dat het feit dat ze van een bepaalde aandoening genezen zijn, hen geloofwaardig maakt.

Bovendien is het gezondheidszorgsysteem in Amerika ook notoir duur, aangezien uit een onderzoek uit 2017 van de gezondheidszorgsystemen van 11 ontwikkelde landen bleek dat het Amerikaanse gezondheidszorgsysteem het “duurste en slechtst presterende” is. Amerikanen zeggen echter dat ze influencers en beroemdheden veel minder vertrouwen dan artsen – slechts 17% zegt het tegendeel.

In juli meldden we dat uit de interne gegevens van Google bleek dat bijna de helft van de Gen Z-gebruikers liever TikTok (en zelfs Instagram) gebruikt voor zoekopdrachten op internet in plaats van Google Zoeken en Maps. Afhankelijk zijn van TikTok voor informatie is behoorlijk gevaarlijk, omdat virale video’s vaak verkeerde informatie bevatten.

[ SOURCE, IMAGE SOURCE ]LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in