UGC TikTok Moneymaking Scheme is misschien niet wat het lijkt

0
17


  • UGC – door gebruikers gegenereerde inhoud – is TikTok’s nieuwste snel rijk-schema.
  • Makers zeggen dat ze veel geld verdienen met UGC, maar het is onduidelijk of de goudkoorts zal aanhouden.
  • Velen verdienen geld door anderen te leren UGC te maken in plaats van zelf UGC te maken.

Als je $ 10ka maand zou kunnen verdienen met een bijbaan, zou je dan stoppen met je 9-5-baan? Voor velen is het antwoord een eenvoudig ja – de belofte van snel geld is hoeveel TikTokers worden verleid om deel te nemen aan het nieuwste snel rijk-schema: UGC.

UGC – of door gebruikers gegenereerde inhoud – domineert al maanden TikTok’s For Your Page (FYP). De hashtag UGC heeft momenteel bijna 200 miljoen views op het platform. Het lijkt erop dat niemand het platform kan openen zonder ten minste één TikToker te zien pleiten voor de winstgevendheid van de drukte.

De golf van dit soort contentcreatie heeft geleid tot een soort ‘goudkoorts’ onder ondernemende TikTokers. UGC-makers op TikTok scheppen op over het verdienen van duizenden dollars per maand door korte video’s voor merken te maken. Accounts zoals UGCang en SocialCheatSheet ontvangen miljoenen views en duizenden reacties van beïnvloedbare Gen Zers die graag wat geld willen verdienen.

Maar veel marketingprofessionals zijn sceptisch over het voortbestaan ​​van de goudkoorts, en waarschuwen dat TikTokers een baan die niet gemakkelijk is verheerlijken en jonge Gen Z’s aanmoedigen om riskante levenskeuzes te maken – zoals het opzeggen van hun vaste baan bij het nastreven van een optreden dat in feite , is niet zo gemakkelijk lucratief als het lijkt.

Dus wat is UGC eigenlijk?

Door gebruikers gegenereerde inhoud is precies hoe het klinkt: inhoud die door gebruikers van sociale media is gemaakt voor het gebruik en de promotie van merken en producten. Waar influencers gesponsorde inhoud op hun eigen pagina’s plaatsen — gebruikmakend van hun eigen merken en persoonlijkheden, is UGC-inhoud speciaal gemaakt om op merkpagina’s te worden geplaatst; makers nemen vaak niet eens de moeite om het op hun eigen account te plaatsen.

UGC-inhoud verwees vroeger naar inhoud die gebruikers onafhankelijk en organisch maakten over merken en producten waar ze echt van hielden en gebruikten – maar de term is de afgelopen jaren in betekenis verschoven. UGC-campagnes worden nu steeds vaker door merken gegenereerd.

Het is niet bepaald een nieuw fenomeen, maar het lijkt de afgelopen maanden op TikTok te zijn geëxplodeerd naarmate merken afstand nemen van op influencers gebaseerde gesponsorde inhoudscampagnes op zoek naar meer “authentieke” reacties op hun producten. UGC heeft de afgelopen 12 maanden een snelle groei doorgemaakt, Louisa Warwick, oprichter van social media marketingbureau Social Acceleration Group, vertelde Insider.

“UGC helpt bij het creëren van merkauthenticiteit, een hoger niveau van vertrouwen in het product of de dienst, een gevoel van loyaliteit aan de gemeenschap”, zei ze. “In de ruimte voor makers zagen we vroeger merken dat ze om influencer-partnerschappen vroegen, nu zien we een ongekend hoog aantal verzoeken van merken voor UGC.”

Als het gaat om partnerschappen met influencers, leunen merken op de grote aanhang van de influencer, zodat hun producten door meer oogbollen kunnen worden gezien. Maar UGC vereist niet per se een groot aantal volgers, omdat merken makers inhuren voor hun inhoud, niet voor hun volgers. Veel UGC-evangelisten op TikTok beweren zelfs dat je helemaal geen volgers nodig hebt om een ​​succesvolle UGC-maker te zijn.

In plaats daarvan zeggen ze dat het net zo eenvoudig is om een ​​succesvolle UGC-maker te zijn als het maken van een portfolio met werkvoorbeelden en vervolgens strijden om banen op freelancesites zoals Fiverr, Upwork en Billo.

Annalyse Cordon, een mediamanager en maker van UGC, vertelde Insider dat het niet ongehoord is dat iemand comfortabel vijf cijfers per maand verdient met UGC, maar dat succesvolle makers meestal veel tijd hebben besteed aan het opbouwen van vaardigheden en relaties met merken. En ze hebben vaak klanten met een vast dienstverband in plaats van eenmalige projecten.

“Het is een beetje verontrustend om te denken dat iemand die nog nooit een enkel stuk content heeft gedaan, kan worden verteld en verkocht met het idee dat ze binnen de komende paar maanden $ 10ka maand zullen verdienen zonder iets anders op hun naam te hebben, ” ze zei. “Nogmaals, niets onmogelijk, maar dat is een grote heuvel om te beklimmen.”

Toen Insider Upwork doorzocht voor banen voor UGC-creators, had de overgrote meerderheid van de 127 beschikbare UGC-banen tarieven tussen $ 10 en $ 100, met een paar uitschieters met optredens voor $ 1.000 of meer.

Anderen leren hoe ze UGC kunnen verdienen, is hoeveel UGC-evangelisten daadwerkelijk geld verdienen

Hoewel sommige TikTokers geld verdienen door UGC-inhoud te produceren, verdienen velen van hen hun geld door cursussen te geven over het maken van UGC.

Verschillende naar verluidt succesvolle UGC-makers zijn begonnen met het verkopen van beginnerscursussen of kits over hoe je aan de slag kunt in de drukte.

Maar Misty Lam, CEO en oprichter van esthetische creatieve marketing, zei dat het onduidelijk is of deze ‘zelfverklaarde goeroes’ voornamelijk geld verdienen met het creëren van UGC of het grootste deel van hun inkomen verdienen met het verkopen van cursussen.

“Omdat er geen manier is om te bewijzen of iemand daadwerkelijk klanten heeft bediend als UGC-maker of socialemediabeheerder, zijn veel mensen naar buiten gekomen met de mededeling dat deze programma’s hen niet veel hebben geleerd of dat ze zich opgelicht voelden”, zei Lam.

Taylor Loren, voormalig marketingdirecteur van Later.com en voormalig hoofd marketing van Girlboss, zegt dat ze op haar hoede is voor de “multi-level marketingvibe” die wordt verspreid door enkele van de trouwste supporters van UGC.

“[There’s] een soort ‘snel rijk worden’-sfeer,” zei Loren. “Het is een heel nieuwe ruimte en er is niet veel expertise voor beschikbaar. Dus het is een beetje vaag over wie je echt kunt vertrouwen.”

TikToker Crystal Harris heeft onlangs duidelijk gemaakt hoe een “UGC-maker” die opschepte over hun grote salaris, zijn geld verdiende. De TikToker beweerde dat ze $ 6.000 verdienden met UGC, dus ging ze naar hun profiel en zag dat ze een “spiekbriefje” verkochten voor $ 150.

“Wat betekent dat van de 20.000 gemiddelde views die ze krijgen, ze maar 40 mensen moesten binnenhalen om $ 6.000 te verdienen”, zei Harris in haar TikTok. “Het is oplichterij. Ze verdienen geen geld met inhoud, ze verdienen geld door je het idee te verkopen om inhoud te maken.”

Loren gelooft dat online cursussen nuttig kunnen zijn, maar dat TikTokers ervoor moeten zorgen dat de persoon van wie ze een cursus kopen een vertrouwde expert is.

“Je moet verder gaan dan alleen maar een paar TikToks van iemand bekijken”, zei ze. “Je moet kijken naar hun werkervaring, kijken naar de klanten waarvoor ze hebben gewerkt als je een cursus gaat kopen en je baan wilt opzeggen om dit na te streven.”

Het gebrek aan transparantie over hoe makers van UGC hun geld verdienen, heeft velen sceptisch gemaakt over de ‘goudkoorts’

vrouw op laptop en telefoon met koptelefoon

Marketingprofessionals waarschuwen dat makers van UGC vaak niet transparant zijn over hoe ze hun geld verdienen.

Getty Images


Terwijl één blik op de #UGC-hashtag op TikTok het lijkt alsof elke UGC-maker een succesverhaal is, waarschuwen professionele marketeers Gen Zers voor de trend.

“UGC Content Creatie. Is het een scam?” leest de overlay-tekst in een van Courtney Park’s TikToks. De freelance social media manager en techwerker plaatste in juli een video over de trend.

Park maakt zich zorgen over het beeld dat UGC-makers schetsen van de carrière waarin ze jonge kijkers beloven dat de baan geen expertise vereist zolang je een laptop/telefoon hebt.

“Ik denk dat dat een heel vereenvoudigde manier is om over dingen te praten”, vertelde Park aan Insider. “Het maken van inhoud is zeker een echt iets, en het kan zeer winstgevend zijn, maar je hebt bepaalde expertise nodig. Je moet weten hoe je video’s van goede kwaliteit kunt maken. Je moet weten hoe je inhoud kunt maken die daadwerkelijk converteert.”

Ze beweert dat de meeste UGC-makers die pleiten voor de bijzaak, nooit echt gegevens en bewijzen tonen om hun expertise te ondersteunen.

“Er zit geen transparantie achter die video’s”, zei ze.

Een van de meest populaire pro-UGC-video’s op TikTok houdt in dat UGC het waard is om je baan op te zeggen – en dat is waar het gevaar schuilt, vertelde Loren aan Insider.

“Ik zou mensen willen waarschuwen om niet all-in te gaan, alleen vanwege waar we nu merkbudgetten zien gaan, beginnen veel wekelijkse contractbudgetten of influencer-budgetten te worden bezuinigd en verminderd bij merken,” zei Loren. “Op dit moment zou ik een beetje terughoudend zijn voor mensen die alleen maar naar een TikTok luisteren en zeggen dat je $ 10K per maand kunt verdienen.”

In plaats daarvan raadt Loren aan om contentcreatie in het weekend uit te proberen, of eerst als bijzaak.

“Het is nog steeds een vaardigheid zoals elke baan. Niet iedereen zal in staat zijn om mooie, boeiende, boeiende inhoud te creëren. Dat vereist een bepaald oog,” zei Loren. “Als iedereen mooie content zou kunnen maken die geconverteerd heeft, zouden we allemaal miljoenen volgers hebben.”

“Vaak denk ik dat de uitbijters het hardst zijn,” zei Cordon. “Dus het zijn de mensen die misschien geluk hebben gehad, maar het is een heel andere reis voor elke persoon.”

Hoewel Cordon het ermee eens is dat het maken van inhoud een geweldige optie is voor mensen met creatieve en niche-interesses, gelooft ze dat TikTok het heeft verheerlijkt om het te laten lijken alsof er geen hard werk voor nodig is. Sommige TikTokers komen nu duidelijk over het feit dat hun plannen voor een lucratieve UGC-carrière niet zijn verlopen zoals ze hadden verwacht.

Anderen geven toe dat hun succes grotendeels te danken is aan het feit dat ze eerder op sociale media hadden gewerkt en begrepen waar merken naar op zoek waren.

“Ik denk echt dat UGC, zoals we het nu in 2022 zien, net is herverpakt als iets voor Gen Z om op te eten als deze coole nieuwe trendy drukte,” zei ze.

Park, de beheerder van de sociale media, herinnert zich veel accounts die simpelweg uitdoofden omdat ze UGC begonnen en beseften dat het een stuk moeilijker was dan ze hadden verwacht.

“Voor degenen die op zoek waren naar een plan om snel rijk te worden, zullen ze het waarschijnlijk niet redden”, zei ze.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in