Twitter vergrendelt account ‘Libs of TikTok’ wegens ‘hatelijk gedrag’: rapport

0
114


NIEUWEJe kunt nu naar Fox News-artikelen luisteren!

Twitter heeft zaterdag laat het populaire “Libs of TikTok” -account vergrendeld, waardoor de eigenaar ervan geen tweets kan verzenden of zelfs kan inloggen, aldus een rapport.

Libs of TikTok heeft een enorme aanhang gekregen op Twitter voor het opnieuw delen van berichten uit uiterst linkse kringen op TikTok, een app voor het delen van video’s. De berichten van het account maken vaak de spot met linkse standpunten over transgenderisme, onderwijs en andere onderwerpen.

“Hallo Libs van TikTok, je account, @libsoftiktok is vergrendeld wegens het overtreden van de Twitter-regels”, luidt een e-mail die naar verluidt naar de eigenaar van het account is gestuurd. De e-mail gaat verder met te beweren dat de gebruiker de regels tegen “haatdragend gedrag” had overtreden.

“Je mag geen geweld promoten tegen, bedreigen of lastig vallen van andere mensen op basis van ras, etniciteit, nationale afkomst, seksuele geaardheid, geslacht, genderidentiteit, religieuze overtuiging, leeftijd, handicap of ernstige ziekte”, staat in de verklaring. “Houd er rekening mee dat herhaalde schendingen kunnen leiden tot een permanente schorsing van je account. Ga nu naar Twitter om het probleem met je account op te lossen.”

LIBS OF TIKTOK STELT KIND UIT DIE OPTREDEN BIJ CALIFORNI DRAG SHOW

TAYLOR LORENZ DOXXES VAN WASHINGTON POST LIBS OF TIKTOK DAGEN NA ONLINE INSTRIJDING VAN VROUWEN

Het is onduidelijk welke van de berichten van het account Twitter aanstootgevend vond. Het sociale-mediaplatform vereist vaak dat gebruikers beledigende tweets verwijderen voordat ze weer toegang krijgen tot hun account, maar Libs of TikTok lijkt dit niet te hebben gedaan.

Hoewel het account zich richt op verschillende onderwerpen, zijn in Libs of TikTok transgenderactivisten het meest prominent aanwezig, vooral als ze leraren zijn.

Twitter blokkeerde eerder het account in juni voor het plaatsen van een uitgebreide bedreiging over volwassenen die kinderen mee zouden nemen om naar dragshows te kijken of er zelfs aan deel te nemen.

KLIK HIER OM DE FOX NEWS-APP TE KRIJGEN

De actie van Twitter kwam meer dan een week nadat Facebook het Libs of TikTok-account op zijn platform permanent had opgeschort. Facebook noemde geen specifieke reden voor het verbod.

“Je kunt Facebook of Messenger niet gebruiken omdat je account of activiteit erop niet voldoet aan onze communitynormen”, legt Facebook uit. “We hebben dit besluit al herzien en het kan niet worden teruggedraaid.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in