Twitter Opschorting van Libs van TikTok is ‘dubbele standaard’, zegt Blackburn

0
113


Twitter heeft het Libs of TikTok-account opgeschort en senator Marsha Blackburn zegt dat dit alleen maar de dubbele standaard van het sociale-mediaplatform benadrukt.

“We zijn keer op keer getuige geweest van de dubbele standaard van Big Tech tegen conservatieven”, vertelde Blackburn, R-Tenn., dinsdag in een e-mail aan The Daily Signal. “De Ayatollah mag zonder twijfel op Twitter, maar conservatieven die de agenda van links een spiegel voorhouden, worden geschorst wegens ‘verkeerde informatie’.”

Libs of TikTok heeft internationale aandacht gekregen voor het delen van video’s van radicaal-links die op het sociale mediaplatform TikTok zijn geplaatst. De posts benadrukken vaak het radicale karakter van de linkse kijk op zaken als de transgenderbeweging.

Libs of TikTok, dat wordt gerund door Chaya Raichik uit Brooklyn, NY, heeft 1,3 miljoen volgers op Twitter.

Op zaterdagavond tweette Seth Dillon, de CEO van de satirische nieuwswebsite de Babylon Bee, dat “Libs of TikTok is buitengesloten wegens ‘hatelijk gedrag’.”

Libs of TikTok mag zeven dagen lang geen inhoud plaatsen of delen. Het is niet duidelijk welke post Twitter als “haatdragend gedrag” beschouwde, maar de schorsing volgt op een bericht met een audio-opname van een telefoongesprek waaruit blijkt dat het Children’s National Hospital in Washington, DC “‘geslachtbevestigende’ hysterectomieën uitvoert bij minderjarigen, waaronder 16-jarigen en ‘jongere kinderen’.”

Twitter reageerde niet onmiddellijk op een verzoek om commentaar van The Daily Signal.

Zoals te horen is in de audio, belt iemand die Libs of TikTok vertegenwoordigt het Children’s National Hospital en zegt dat haar 16-jarige kind geïnteresseerd is in een ‘geslachtbevestigende hysterectomie’. Een ziekenhuismedewerker heeft haar verteld dat “alle verschillende soorten leeftijdsgroepen … komen voor” [hysterectomies].”

Een woordvoerder van het Children’s National Hospital vertelde eerder aan The Daily Signal dat het ziekenhuis geen “geslachtbevestigende operaties” uitvoert bij minderjarigen.

“In het geval van Libs of TikTok is het enige onderzoek dat zou moeten plaatsvinden een onderzoek naar het ziekenhuis dat toegaf dat ze ‘geslachtbevestigende’ hysterectomieën uitvoeren bij minderjarigen,” zei Blackburn.

Facebook heeft het Libs of TikTok-account ongeveer een week voor de opschorting van Twitter opgeschort.

“Je kunt Facebook of Messenger niet gebruiken omdat je account of activiteit erop niet voldoet aan onze communitynormen”, zei Facebook. “We hebben dit besluit al herzien en het kan niet worden teruggedraaid.”

De volgende dag, 18 augustus, tweette Libs of TikTok dat “Facebook ons ​​vertelt dat ze ons account niet hebben opgeschort. We hebben echter geen toegang en zijn buitengesloten. Het lijkt erop dat het een ‘fout’ is. We moeten snel weer up and running zijn.”

Het Libs of TikTok Facebook-account lijkt een back-up te maken en te werken. Facebook heeft niet gereageerd op het verzoek van The Daily Signal om commentaar.

De korte schorsing van Facebook volgde op het delen van een video van het Boston Children’s Hospital door Libs of TikTok over “geslachtbevestigende hysterectomieën” voor kinderen. Een woordvoerder van het Boston Children’s Hospital vertelde Fox News dat het ziekenhuis geen operaties heeft uitgevoerd bij mensen jonger dan 18 jaar.

Libs of TikTok zegt botweg: “Twitter heeft me geschorst omdat ik de waarheid sprak.”

Heeft u een mening over dit artikel? Stuur een e-mail om af te klinken letters@DailySignal.com en we zullen overwegen uw bewerkte opmerkingen te publiceren in onze reguliere “We Hear You”-functie. Vergeet niet om de URL of kop van het artikel op te nemen, plus uw naam en stad en/of staat.LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in