maandag, februari 26, 2024
Home News Twitch’s nieuwe YouTube, TikTok simulcast-beleid is helemaal geen verandering

Twitch’s nieuwe YouTube, TikTok simulcast-beleid is helemaal geen verandering

0
134


Opmerking

Twitch-partner worden betekent veel dingen: extra opties voor het genereren van inkomsten, kanaalaanpassing, een glanzende geverifieerde badge. Een tijd lang betekende het ook exclusief livestreamen op Twitch. Dinsdag kondigde het live-streamingplatform een ​​einde aan die vereiste aan, hoewel het die regel in werkelijkheid al geruime tijd niet had gehandhaafd.

Gisteren Twitch een e-mail gestuurd gepartnerde streamers informeren dat ze nu de mogelijkheid hebben om live-inhoud te maken – dat wil zeggen, streams hosten – op andere platforms zoals YouTube, Facebook, Instagram en TikTok.

“We geloven nog steeds dat Twitch de beste plek is voor makers om hun community op te bouwen en ermee in contact te komen”, schreef het bedrijf van Amazon. (De oprichter van Amazon, Jeff Bezos, is eigenaar van The Washington Post.) “We erkennen ook dat het digitale landschap is veranderd sinds we het Partnerprogramma voor het eerst introduceerden en dat velen van jullie zich op veel verschillende plaatsen met uw gemeenschappen bezighouden. Daarom actualiseren we ons beleid. We zullen dit deel van uw overeenkomst niet langer handhaven en zullen begin volgend jaar de voorwaarden bijwerken.”

Twitch voegde eraan toe dat streamers nu mogen simulcasten – dat wil zeggen, tegelijkertijd over Twitch en andere platforms streamen – maar alleen op “korte vorm, mobiele services” zoals TikTok en Instagram. Deze nieuwe bepalingen stellen dat, hoewel streamers hun Twitch-streams kunnen uitschakelen en beginnen met uitzenden op YouTube en/of Facebook, ze niet mogen simulcasten op de directe rivalen van Twitch: “[We] geloof dat het werken met twee streams tegelijk kan leiden tot een suboptimale ervaring voor je community”, luidt de e-mail van Twitch aan partnerstreamers.

Door sterren te ondertekenen wil YouTube het geheime wapen van Twitch nabootsen: cultuur

Huidige en voormalige Twitch-medewerkers vertellen The Washington Post echter dat Twitch maanden geleden stilletjes de waarschuwingen rond simulcasting naar alle platforms heeft afgeschaft en dat die regels historisch gezien niet zijn gehandhaafd, wat suggereert dat ze ook niet verder zullen gaan. Op Twitter, sommige partners merkten op: dat ze al maanden simulcasten en geen gevolgen hebben ondervonden. En wat Twitch-filialen betreft – een trede onderaan de ladder van partners – bestonden regels rond simulcasting vanuit functioneel oogpunt nauwelijks.

“Ik kan als ex-Twitch-beheerder bevestigen dat tot medio 2019 geen enkele partner ooit in de problemen kwam met multi-streaming of streaming naar andere platforms, en nadat ik betwijfel of dit ooit is gebeurd”, getweet een voormalige Twitch-beheerder genaamd Nicolas, die bij het handvat “Saysera” staat.

Twitch heeft niet op tijd gereageerd op het verzoek van The Post om commentaar.

Ondertussen wees Devin Nash, mede-oprichter van Novo, een talent- en creatief bureau dat met tal van topstreamers heeft gewerkt, erop dat Twitch-partners altijd doen veel van wat het bedrijf nu kenmerkt als het losmaken van de lijn.

“De exclusiviteitsclausule was altijd alleen van toepassing op inhoud die op Twitch wordt gemaakt”, zegt Nash gezegd op Twitter, verwijzend naar de overtuiging van partnered Twitch-streamers dat exclusiviteit betekende dat het hen verboden was om live te streamen op concurrerende platforms. “Je kunt altijd een uur streamen op Twitch, je stream stoppen en ergens anders gaan streamen. Twitch bezit die inhoud niet, jij wel. Ze licentiëren 24 uur lang de inhoud die je op Twitch maakt. … Je kunt je stream stoppen en ergens anders streamen. Dat is altijd zo geweest. Niks is veranderd.”

Geconfronteerd met hun eerste recessie, halen Twitch-streamers hun broekriem aan

Er zijn meer dan 8 miljoen streamers op Twitch, van wie tienduizenden partners zijn. Nash wees erop dat het voor elk bedrijf erg moeilijk zou zijn om eenzijdig regels af te dwingen tegen simulcasting op die schaal. In plaats daarvan, legde hij uit, richt Twitch zich op topstreamers die het heeft vastgehouden aan dure exclusieve contracten – grote namen als Imane “Pokimane” Anys en Nick “Nickmercs” Kolcheff – in plaats van doorsnee partners.

“Affiliate en de meeste partner simulcasting [rules were] altijd onafdwingbaar, vooral op korte platforms, dus dit is een geniale PR-actie van Twitch die hen eigenlijk niets kost,” zei Nash. “Ik ben onder de indruk – geweldige marketing hier om een ​​PR-evenement te creëren uit niets dat echt verandert.”LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in