Twee experimenten testen de effectiviteit van betaalde Instagram en TikTok – JCK

0
104


We weten dat aanwezigheid op sociale media tegenwoordig een noodzaak is voor merken om nieuwe en bestaande doelgroepen te bereiken, maar als het gaat om het uitgeven van hun marketingdollars, hoeveel moet er dan worden besteed aan betaalde sociale media?

Een lokale juwelier geeft er misschien de voorkeur aan meer uit te geven aan een geweldige radioadvertentie of zelfs een billboard, een ander besteedt misschien een groot deel van zijn geld aan e-mailcampagnes.

Maar een betaalde campagne op een platform als Instagram hoeft niet veel te kosten van een marketingbudget. Een juwelier zou bijvoorbeeld slechts $ 1 per dag kunnen betalen voor een gepromoot Instagram-bericht (hoewel de resultaten waarschijnlijk niet spectaculair zouden zijn) – of ze zouden $ 1.000 per dag kunnen uitgeven, aan de andere kant van het uiterste.

We Are Social Media (WERSM), een nieuwsbron voor digitale marketing, voerde een klein sociaal experiment uit om te zien hoe een gepromoot bericht met een budget van $ 100 zou kunnen presteren en of het gunstige resultaten opleverde. Het gebruikte een bestaand bericht dat behoorlijk succes genereerde op het moment van posten (om het verschil tussen versterkte en niet-versterkte resultaten te vergelijken), met een vast doel om meer profielbezoeken aan te moedigen en uiteindelijk meer volgers te krijgen.

Na vijf dagen bleek uit de resultaten dat de boost inderdaad een groter bereik had. Dat bereik omzetten in volgers was echter niet zo eenvoudig. Met zijn investering van $ 100 bereikte de post een gerapporteerde 7.447 nieuwe gebruikers – van die, 203 tikten door de advertentie en slechts 10 werden nieuwe volgers.

Het experiment is niet zwart-wit, de resultaten zijn niet noodzakelijk van toepassing op alle bedrijven op Instagram. Wat het wel bewijst, is dat het stimuleren van resultaten resultaten oplevert, en zelfs met een relatief klein budget lijkt het de moeite waard. Om verder succes te zien, is het van belang welk type bericht een marketeer een boost geeft en naar wat voor soort resultaten ze op zoek zijn.

Publiek Instagram-boost
Hoe het eruit ziet om je publiek te definiëren bij het promoten van een Instagram-bericht

Bij het promoten van een bericht biedt Instagram drie doelen: meer profielbezoeken, meer websitebezoeken of meer berichten. Van daaruit kun je het publiek selecteren: laat Instagram het voor je doen, door gebruikers te targeten die volgens het algoritme het meest lijken op de volgers die je al hebt, of door handmatig je doelopties in te voeren. Als je echt specifiek wilt worden, kies dan voor het laatste. Misschien wil je meer Gen Z-gebruikers bereiken, aangezien een groot deel van je publiek uit millennials bestaat – dat is waar die optie van pas komt. Als je het goed vindt om je volgers te laten groeien in de demografie(s) die je al hebt, is de eerste optie handig en gemakkelijk.

Instagram boost budget
Je budget en duur selecteren bij het uitvoeren van een boost op Instagram

Tot slot bepaal je je budget. Als je klaar bent om wat meer uit te geven aan de boost, zorg er dan voor dat je het werk doet – boosten kan garanderen dat meer mensen je bericht zien, maar het belooft niet dat het hen zal aanspreken. Hoeveel advertenties scrolt u op een dag die u niet aanspreken? Er is iets heel speciaals voor nodig om een ​​gebruiker te overtuigen om door die gesponsorde post te bladeren. U kunt een flink bedrag uitgeven, maar tenzij u uw inhoud en uw publiek precies goed heeft, is het bereik misschien niet zo belangrijk als u zou willen.

Moet je boosten op Instagram? Absoluut – wees je bewust van wat er van je wordt vereist om het tot een succes te maken, en manage je verwachtingen dienovereenkomstig.

Hoe zit het met advertenties op TikTok? WERSM testte de snelgroeiende app in een ander experiment: kijken naar de prestaties van TikTok’s Spark Ads.

Net als de boost-optie van Instagram, stelt een TikTok Spark-advertentie een merk in staat om organische inhoud in zijn feed te promoten. Er is één groot verschil: met de versie van TikTok kunnen marketeers berichten van andere makers (met hun toestemming) promoten, waardoor bedrijven hun producten positief kunnen gebruiken via mond-tot-mondreclame. Stel dat een influencer een TikTok maakt met je sieraden, wat is bijvoorbeeld een betere manier om aan potentiële klanten over te brengen dat mensen je spullen leuk vinden? Het concept is briljant (en waarschijnlijk iets dat Instagram zal “lenen”), maar werkt het?

Volgens de tests van WERSM wel. Twee betaalde campagnes – de ene was gericht op het verhogen van profielbezoeken en de andere was gericht op het verkrijgen van videoweergaven – leverden naar verluidt solide resultaten op (u kunt het experiment en de resultaten ervan hier volledig bekijken).

De waarschuwingen zijn hetzelfde als bij Instagram, waarbij de website advies biedt op een manier die nuttig is om te onthouden: voordat u betaalt om te promoten, moet u ervoor zorgen dat uw inhoud ‘relateerbaar, ambitieus, inspirerend of informatief’ is. Hoewel dit specifiek was voor TikTok, denk ik dat het advies op alle sociale platforms kan worden toegepast.

Boven: Getty Images

Volg JCK op Instagram: @jckmagazine

Volg JCK op Twitter: @jckmagazine

Volg JCK op Facebook: @jckmagazineLAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in