Tussenexamens, geen verkiezingen, zijn trending op TikTok

0
17


‘Midterm’-video’s gaan viraal op TikTok, maar veel hebben niets met politiek te maken.

Ondanks dat TikTok een platform wordt voor het delen en bespreken van nieuws, breken video’s over de tussentijdse verkiezingen niet door bij veel potentiële Gen Z-kiezers, volgens interviews met TikTok-makers van universiteitsleeftijd. In plaats daarvan lijken ze vooral te worden gevoerd aan degenen die al met politiek bezig zijn op de app.

Terwijl sommige videomakers video’s rondpompen over de tussentijdse verkiezingen, laat het zoeken naar ’tussentijdse examens’ op TikTok zien dat veel jonge videomakers meer geïnteresseerd zijn in het bespreken van hun tussentijdse examens.

Ondanks hun inspanningen bereiken de video’s van politiek geëngageerde TikTokers niet veel jonge TikTok-gebruikers die nog niet politiek geëngageerd zijn.

“Niet veel mensen weten ervan”, zei Meadow Treadwell, 20, over haar leeftijdsgenoten en de tussentijdse verkiezingen. “Misschien omdat ze er niets mee te maken hebben.”

Treadwell zei dat ze geen video’s over de tussentijdse verkiezingen heeft gezien, maar wel haar eigen video heeft gemaakt over het studeren voor haar tussentijdse scheikunde. Die video heeft bijna 1 miljoen views.

Jongeren wenden zich steeds meer tot TikTok om informatie te vinden. Uit een onderzoek bleek dat 40% van de generatie Zers tussen 18 en 24 jaar TikTok en Instagram liever als zoekmachines gebruikt dan Google, en uit een recent onderzoek van het Pew Research Center bleek dat 26% van de volwassenen onder de 30 nu nieuws op TikTok krijgen. Dat begint op zijn beurt een aantal politici en politieke groeperingen aan te trekken. NBC News meldde eerder dat negen Democratische en drie Republikeinse kandidaten in de Senaatsraces van dit jaar op TikTok posten.

Maar niet iedereen ziet politieke inhoud op hun ‘Voor jou’-pagina.

Treadwell zei dat ze helemaal niet veel politieke inhoud ziet op TikTok. In tegenstelling tot andere sociale-mediaplatforms, biedt TikTok inhoud die is samengesteld op basis van de eigen interesses van gebruikers en kijkgewoonten uit het verleden. Als gebruikers een video bekijken, is de kans groter dat TikTok hen vergelijkbare video’s laat zien.

“Als het presidentsverkiezingen zijn, is dat het moment waarop onze generatie er echt haar eigen draai aan geeft en daarover inhoud creëert”, zegt Stephanie Chen, 19, die naar de University of Southern California gaat en inhoud creëert over het zijn van een universiteitsstudent, inclusief de angst rond tussentijdse examens. “Met tussentijdse toetsen weet ik niet of het komt omdat ik niet aan die kant van TikTok zit, maar ik heb er geen gezien.”

De hashtag “midterms” staat vol met inhoud over academische midterms. De hashtag heeft bijna 400 miljoen views en is een mix van video’s over academische tests en politiek. Content met de hashtag “tussentijdse examen” heeft 16 miljoen views en content met de hashtag “midterm verkiezingen 2022” heeft 12 miljoen views.

TikTok heeft ook enkele limieten gesteld aan politieke inhoud op de app. TikTok verbiedt politieke advertenties en het bedrijf voerde eind september nieuwe verificatiemaatregelen in voor politici en politieke partijen, mede in een poging om verkeerde informatie op het platform te beteugelen. TikTok reageerde niet meteen op een verzoek om commentaar over het aandeel tussentijdse inhoud over examens versus de Amerikaanse verkiezingen.

Uit opiniepeilingen blijkt dat jonge kiezers in 2022 minder enthousiast zijn dan in 2018, toen 36% van de jonge kiezers opkwam. Kiezers tussen 18 en 24 jaar stemmen vaker op Democratische kandidaten dan op welke andere leeftijdsgroep dan ook, maar ze komen minder vaak voor bij tussentijdse verkiezingen.

Het gebrek aan enthousiasme onder sommige kiezers van de universiteitsleeftijd, zowel op TikTok als in het echte leven, is frustrerend voor sommige activisten.

Olivia Julianna, 19, is een politieke activist uit Texas met meer dan 580.000 TikTok-volgers. Haar inhoud valt op als uitzonderlijk politiek in vergelijking met de meeste video’s op TikTok die door studenten zijn gemaakt. Sommige van haar tussentijdse verkiezingscontent werd miljoenen keren bekeken.

“Als je tussen de 18 en 24 jaar oud bent, ga ik nu echt met je spelen”, zei Julianna in een TikTok met meer dan 100.000 views. “Deze tussentijdse verkiezingen gaan veel dingen bepalen.”

Julianna praat in haar content over onderwerpen als abortusrechten, LGBTQ-rechten en stemrecht. Ze zei dat politieke inhoud een hoek heeft op TikTok en het beste presteert wanneer het ‘authentiek en oprecht’ is en wanneer het wordt gemengd met popcultuur en trends op het platform.

“Campagnes en politici zullen je vertellen dat een van de meest succesvolle kiezersbereik rechtstreeks contact met kiezers is, en dat is in zekere zin wat TikTok is,” zei Julianna. “In plaats van gewoon op duizend deuren te kloppen om duizend kiezers te bereiken, kan ik een video posten vanaf mijn bureau en binnen een uur tijd 150.000 kiezers bereiken.”

De inhoud van Julianna is allemaal links, maar conservatieve inhoud floreert ook op TikTok. Er is een “rode golf”-hashtag met meer dan 329 miljoen views, vergeleken met de “blauwe golf”-hashtag, die 322 miljoen views heeft. Lifestyletrends presteren over het algemeen beter dan politiek – de hashtag ‘college life’ heeft bijvoorbeeld 11,6 miljard views.

“Ik denk dat politieke inhoud vooral goed presteert als het afkomstig is van een gemiddelde jongere,” zei Julianna. “Je moet kiezers ontmoeten waar ze zijn en veel van hen zijn op TikTok.”

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd op NBCNews.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in